Adem Çalkın: “Kars’ta yapılan seçime saygı duyuyoruz”

Adem Çalkın: “Kars’ta yapılan seçime saygı duyuyoruz”

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, 31 Mart’ta yapılan Mahalli İdareler Seçiminde Kars’ta yapılan Belediye Başkanlığı seçimine saygı duyduklarını söyledi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Başkan Çalkın AK Parti İl Başkanlığı Toplantı Salonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisinin İstanbul ve Ankara ziyaretlerinden dolayı İlçe Belediye Başkanlarının, İl Genel Meclis Üyelerinin ve Belediye Meclis Üyelerinin mazbatalarını aldıktan sonra bugüne kadar bir araya gelemediklerini ifade ederek, “Biz Cumhur İttifakı olarak girdiğimiz belediye seçimlerinde il merkezinde Kars halkı tercihini Ayhan Bilgen’den taraf kullanmış ve Belediye Başkanı Ayhan Bilgen olmuştur. Tabi sayın Cumhurbaşkanımızın her seferinde söylediği gibi “Ben milletin gücünden başka güç tanımam, milletin dediğine saygı duyarım “ diyen bir Cumhurbaşkanının neferleri olarak şehir merkezinde yapılan seçime elbette ki saygı duyuyoruz. Ancak seçilen belediye başkanının da Kars’ı üzmeden, sıkmadan yeni yönetim biçimiyle de ileriye taşıyacağına da inanıyoruz. Bugünlerde Kars’ta dayanışma üzerine bir belediyecilik görüyoruz. İnşallah Kars için hayırlı olur.” diye konuştu.

AK Parti’nin Kars’ta İl Genel Meclisi üyeliği seçiminde 21 üyenin 12’sini kazandığını anımsatan Başkan Çalkın, “İl Genel Meclis Başkanlığı da seçildi ve Meclis Başkanı da AK Parti’den Digor İl Genel Meclis Üyesi Muzaffer Yağcı olmuştur. Bundan önce de Muzaffer bey iki dönem İl Genel Meclis Başkanlığı yapmış tecrübeli bir isimdir.” dedi.

Başkan Çalkın seçim sonrası bazı suskunlukların ve durgunlukların yaşanabileceğini, milletin sahayı boş bulabileceğini, bol keseden atanların olabileceğini ancak AK Parti’nin dimdik ayakta olduğunu, millete hizmet yolunda Kars’a, Karslıya, tüm ilçe ve köylerine hizmet yolunda devam edeceğini sözlerine ekledi.

Başkan Çalkın daha sonra basına kapalı olarak il yönetimi ile birlikte ilçe belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleriyle toplantı yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler