Adem Çalkın'ın 24 Kasım Mesajı

Adem Çalkın'ın 24 Kasım Mesajı

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla yazılı açıklama yaparak tüm öğretmenlerin günlerini kutladı.

Çalkın, Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi; eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile ancak mümkün olabilir” ifadelerini kullandığı mesajında, “Eğitim sorunlarını çözen uluslar; kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanında da kalkınmış ve ilerlemiştir.” dedi.

Çalkın’ın mesajında; “Eğitime gereken önem ve ilgiyi göstermeyen uluslar, başka ulusların kölesi olmaya mahkûmdurlar. Kalkınmanın temel şartı eğitim ve öğretimdir. Bu nedenle bir toplumun geleceğinin biçimlenmesinde en büyük yük öğretmenlerin omuzlarındadır. Geleceğin insanını yetiştirme bakımından da öğretmenlerin önemi büyüktür. Bir toplumun gelişmesi ve kalkınması bilimdeki gelişmelere bağlıdır. Bilime önem veren toplumlar daha çabuk kalkınırlar. Bilim, ilköğretimden başlayarak; eğitimin her kademesinde öğretmenler tarafından okullarda öğretilir. Başöğretmen Ulu Önder Atatürk’ün “Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir” sözleriyle öğretmene verdiği önemi ve duyduğu saygıyı en güzel biçimde belirtmiştir. Bize verilen emaneti zarara uğratmadan çağdaş düşünen, bilimde ileri gidecek ellere, yüreklere bırakmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’Ü saygı ile anıyor, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler