AFAD, STK temsilcilerini afetlere karşı bilinçlendirdi

AFAD, STK temsilcilerini afetlere karşı bilinçlendirdi

Kars Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü, 2021 Afet Eğitim Yılı kapsamında farkındalık eğitimlerini il genelinde aralıksız sürdürüyor.

Tacettin DURMUŞ

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda gerçekleştirilen ‘Afet Farkındalık Eğitimi’ kapsamında, STK temsilcilerine uzman AFAD görevlileri tarafından eğitim verildi.

İlimizde faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinden dernek ve oda temsilcilerinin katıldığı programda görevliler bilgi ve birikimlerini katılımcılarla paylaştı.

Kars Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından 2021 yılının ‘Afet Eğitim Yılı’ olarak ilan edilmesinin ardından yoğun mesai harcamaya devam ediyor.

‘Afet Eğitim Yılı’ eğitim programı kapsamında ilimizde bazı kurumlarda ve askeri birliklerde bulunan çeşitli personellerin afet eğitmen elçisi olarak eğitilmesi de dikkat çekiyor. Afet ve Acil Durum Başkanlığının görevlendirmiş olduğu uzmanlar, toplumun ilgili birçok kesimini olası afetlere karşı bilinçlendiriliyor.

Kars AFAD İl Müdürü Oktay Ayğan geçtiğimiz günlerde gazetecilere yaptığı Afet Farkındalık Eğitimi’ kapsamında yapılan faaliyetler ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “2021 yılının eğitim ruhuna uygun, faaliyetleriniz içerisinde yer alan afet elçileri yetiştireceğiz. Bugün eğitim alan 92 arkadaşımıza ayriyeten Afet ve Acil Durum Başkanlığı’na gönderilecek bir komisyon tarafından Haziran’ın 18’inde mülakatları yapılacak. Başarılı olan arkadaşlarımıza eğitici sertifikaları verilecek. Onlarla birlikte biz daha geniş kitlelere ulaşmaya çalışacağız. En büyük şansımız ilimizde duyarlılık çok fazla valimiz Türker Öksüz’ün afet eğitimlerini çok önemsiyor olmasından dolayı bizde ilham alarak bugüne kadar hedeflediğimiz sayıların çok üstünde kişilere ulaştık. Yıl sonu itibariyle de 150 bini, şuan da sosyal medya ile beraber aşmış durumdayız. Nüfusumuzun yüzde 80’ine ulaşmayı düşünüyoruz. Çünkü afetler çok önemli, afet kayıplarını azaltmanın önemli etkenlerinden birisi de eğitimli olmak, bunu başardığımız takdirde örnek ülkelerde olduğu gibi bizde de afet zararlarımız önemli ölçüde azalacaktır” dedi.

afad-stk-temsilcilerini-afetlere-karsi-bilinclendirdi-7.jpgafad-stk-temsilcilerini-afetlere-karsi-bilinclendirdi-2.jpgafad-stk-temsilcilerini-afetlere-karsi-bilinclendirdi-4.jpgafad-stk-temsilcilerini-afetlere-karsi-bilinclendirdi-7-001.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler