AFAD’dan AYDES Eğitimi

AFAD’dan AYDES Eğitimi

Kars Valiliği Gazi Salonunda yapılan, 24 kurum temsilcisinin katıldığı toplantıda; ilgili kurum ve kuruluşlarca yerine getirilmesi gereken iş ve işlemler aktarıldı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) bütünleşik afet yönetiminin tüm aşamalarının elektronik ortamda takip edilip yönetilmesine ve karar vericilerin afet yönetim süreçlerinde ihtiyaç duydukları verileri süratli ve en doğru şekilde elde etmesine imkan sağlamak maksadıyla coğrafi bilgi sistemi tabanlı bir yazılım olan Afet Yönetim ve Karar Destek Sistemini (AYDES) toplantısı yapıldı.

Kars Valiliği Gazi Salonunda yapılan, 24 kurum temsilcisinin katıldığı toplantıda; ilgili kurum ve kuruluşlarca yerine getirilmesi gereken iş ve işlemler aktarıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kars İl Afet ve Acil Durum Müdürü Oktay Ayğan, projenin; Türkiye Afet Müdahale Planı Başbakanlık Afet Yönetimi Başkanlığı tarafından koordine edildiğini belirterek, bu programın 24 tane farklı plandan oluştuğunu söyledi.

Ayğan, “Bu planların 8 tanesini Afet müdürlüğü olarak biz hazırlıyoruz. Diğer projeleri de ana çözüm ortaklarımız dediğimiz kurum ve kamu kurumları hazırlıyorlar. Bu planların tamamını Kars Afet Müdahale Planını oluşturuyor. Türkiye genelindeki merkezde yapılan planlarla yereldeki planların bir birleriyle entegrasyonu geliştirmek için yerelde plan hazırlayanlarla merkezde plan hazırlayanlar arasında afetin ortak dilini oluşturma adına AYDES eğitimi denilen afet yönetim eğitimi düzenlemiş bulunmaktayız.” dedi.

Ayğan ayrıca, “Bugün ilimizde ana çözüm ortağımız olan 16 tane değişik kurumdan 2’şer temsilci katıldı. Bunlar bilgisayar üzerinden afet müdahale planlarını yapımı, onaylanması ve sonraki değişiklikleri hangi sistemler üzerinden çözüleceğini öğrettik, daha sonra biz ortadan çekileceğiz. Her kurum yereli ile merkez teşkilatı arasında bizim bugün sistemize ettiğimiz sistem üzerinden kendi fiyatlarını hazırlayarak onaylatacaklar. Sıkıştırılmış bir eğitim yaptık. Bu eğitim 3 gün tam gün sürecek. Ana çözüm ortağımız 16 tane, 8 tane de destek çözüm ortağımız ve toplamda 24 tane kurumdan 2’şer kişi katılmakta. Ayrıca ilimizde plan hazırlama görevi olup da teşkilatı olmayan İller Bankası Erzurum Bölge Müdürlüğü’nden katılım gerçekleşti.” diye konuştu.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler