AGD’nin Filistin açıklaması

AGD’nin Filistin açıklaması

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kars Şube Başkanı Sabahattin Gül, Filistin'e yaşanan insanlık dışı olaylar ve bu olaylar karşısında gösterilen tutumlara karşı açıklama yaptı.

AGD’nin Filistin açıklaması

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kars Şube Başkanı Sabahattin Gül, Filistin’e yaşanan insanlık dışı olaylar ve bu olaylar karşısında gösterilen tutumlara karşı açıklama yaptı.

Siyonist terör örgütü İsrail gece yarısı sekiz bin kişilik caniler sürüsüyle karadan, denizden ve havadan olmak üzere Gazze’ye saldırarak yeni bir katliam sürecine başladı.

İsrail’in caniler sürüsü önce havadan bombardımanla akabinde çok sayıda zırhlı aracın ve tankın kara harekâtı ile yerle bir edilen sivil yerleşim bölgelerinde ilerlemeye çalışıyor.

Uçaklarının, tanklarının, zırhlı araçlarının ve sekiz bin kişilik caniler sürüsünün başarısından endişe içinde olan Siyonist terör örgütü İsrail ayrıca on sekiz bin yedek caniyi de göreve yani katliama ortak olmaya çağırmış.

Sanki bu katliam karşısında yine Siyonist terör örgütü İsrail için hiçbir önem arz etmeyen açıklamalar yaparak meseleyi savuşturacaklarını düşünüyorlar.

Sayın Başbakan adeta bir sivil toplum örgütünün ilçe başkanı gibi hiçbir yaptırımı olmayan açıklamalar yapıyor.  İslam âleminin bu saldırılar karşısında nerede olduğu soruyor. Biz de kendisine buradan soruyoruz. Siyonist terör örgütü İsrail katliam yaparken siz neredesiniz? Türkiye nerede?

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon ‘un  “İsrail sivil kayıpları önlemeye çalışmalı” açıklaması her zaman ki gibi Birleşmiş Milletlerin katliama çanak tuttuğunun bir göstergesidir.

Aklı başında olan herkes biliyor ki Birleşmiş Milletler, ABD ve Avrupa Birliği, Siyonist terör örgütü İsrail’in varlığını teminat altına almak için vardır.

Türkiye’nin, özellikle de Irak’ın işgaline ve Suriye’nin parçalanmasına zemin hazırlayan hükümetimizin İslam ülkelerini tepkisiz kalmakla suçlamaya hakkı yoktur.

TRT’de ya da hükümetin kontrolündeki kanallarda sorulmasa bile işte burada biz soruyoruz:

“Ey Hükümet! Bu saldırılar karşısında siz ne yapıyorsunuz?”

Biz bu ülkede ya da dünyanın bir başka yerinde yaşayan herhangi bir Yahudi’nin varlığına ya da temel insan haklarından yararlanmasına elbette karşı değiliz.

 Ancak Siyonist terör örgütü İsrail’in tüm birimleriyle, tüm yetkilileriyle pılını pırtını toplayıp Türkiye topraklarını terk etmesini istiyoruz.

Kürecik’teki füze kalkanı üssünün, Adana, Maraş ve Antep’teki patriot rampalarının sökülüp atılmasını istiyoruz.Irak petrollerinin Türkiye üzerinden İsrail’e taşınılmasına son verilemesini istiyoruz.

Terör örgütü İsrail ile yapılan tüm ticari anlaşmaların ebediyen tekrarlanmamak üzere yırtılıp atılmasını istiyoruz.

Bizim muhatabımız terör örgütü İsrail değildir. Sayın Başbakan’dan ve Sayın Dışişleri Bakanı’ndan somut adımlar atmalarını bekliyoruz.

Bağırıp çağırarak, terör örgütü İsrail’i kınayarak ya da lanetleyerek konuşmasınlar.  Biz gazı alınacak bir topluluk değiliz.Uluslar arası siyaset hamasi nutuklarla değil yasalarla, anlaşmalarla, yaptırımlarla işler.Hükümetten, TBMM’den, Milletvekillerinden herhangi bir vatandaşın göstereceği tepkiyi göstermelerini beklemiyoruz.Laf değil icraat bekliyoruz.

Terör devleti İsrail ile ilişkilerini sürdüren her ülke bu katliamdan sorumludur.

Bu saldırılar karşısında dahi metanetini ve inancını kaybetmeyen Filistin’in onurlu insanlarına selam olsun.

Önceki ve Sonraki Haberler