Ağrı Dağı, bölge halkının da rüyalarını süslüyor

Ağrı Dağı, bölge halkının da rüyalarını süslüyor

Kars Dağcılık ve Doğa Sporları Arama Kurtarma Derneği (KARSDAK) sporcuları, kurban bayramı tatilini fırsat bilerek, Ağrı Dağı tırmanışı gerçekleşirdi.

Dünyanın ve ülkemizin her şehrinden olduğu gibi Karslı dağcıların da hayallerini ve rüyalarını süsleyen Ağrı Dağı, çekiciliğini koruyor. Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen ülkenin birçok ilinden olduğu gibi Karslı Dağcılar da Ağrı Dağına tırmanarak 5137 rakımlı zirvesine çıkmak için seferber oldu.

Kars Dağcılık ve Doğa Sporları Arama Kurtarma Derneği (KARSDAK) üyesi amatör ve profesyonel 18 dağcı, Kurban Bayramı tatilinde 3 günlük Ağrı Dağı tırmanışı gerçekleştirdi. Kurban Bayramının ilk günü tırmanışa başlayan KARSDAK üyesi sporcular belli yüksekliklerde kamplar kurdu. Üçüncü gün tırmanışı tamamlamayı hedefleyen dağcılar, hava şartlarının azizliğine uğradı. Dört mevsimin her anında hava şartlarının değişmesi ve fırtına nedeniyle zirve yapamayan dağcılar, yine de güzel anılarla geri dönmek zorunda kaldı.

Kamu görevi yürüten ve özel işleri dolayısıyla tırmanışa katılamayan diğer KARSDAK üyesi dağcılarda, sosyal medya hesapları üzerinden paylaşımlar yaparak, zirve heyecanını birlikte yaşadılar. Tırmanışa katılamayan dağcılar, ‘ayağınıza taş değmesin, sağ gidin selametle gelin, yolunuz açık, nefesiniz bol olsun. Tüm yürekli ağrı dağı ekibine güzel anılarla dolu bir tırmanış diliyoruz” şeklinde dileklerde bulundular.

Zirve yapamadan Kars’a dönen dağcılar, üç gün boyunca unutamayacakları güzel bir gün yaşarken Ağrı Dağı’nın tanınırlılığının ve bilinilirliğinin önemine vurgu yaparak, KARSDAK ailesinin her geçen gün büyüdüğünü söylediler.

Öte yandan Ağrı Dağının 5137 metrelik zirvesi 4 mevsim erimeyen kar ve buzdan oluşur ve anlık değişir ve aynı zamanda, Türkiye’nin en yüksek doruğuna ve bu dorukta yer alan Türkiye’nin en büyük örtü buzuluna sahiptir. Dağın zirvesinden bölgedeki iller ile birlikte İran ve Ermenistan’ın bazı bölgeleri de görülebilir.

agri-dagi,-bolge-halkinin-da-ruyalarini-susluyor-(5).jpgagri-dagi,-bolge-halkinin-da-ruyalarini-susluyor-(2).jpgagri-dagi,-bolge-halkinin-da-ruyalarini-susluyor-(4).jpgagri-dagi,-bolge-halkinin-da-ruyalarini-susluyor-(1).jpgagri-dagi,-bolge-halkinin-da-ruyalarini-susluyor-(11).jpgagri-dagi,-bolge-halkinin-da-ruyalarini-susluyor-(10).jpgagri-dagi,-bolge-halkinin-da-ruyalarini-susluyor-(8).jpgagri-dagi,-bolge-halkinin-da-ruyalarini-susluyor-(6).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler