AHABER’in ‘Seyahatname’si Kars’ta

AHABER’in ‘Seyahatname’si Kars’ta

ULAK: KARS “GAZİLİK ÜNVANINI HAKEDİYOR

AHABER’in ‘Seyahatname’si Kars’ta

ULAK: KARS “GAZİLİK ÜNVANINI HAKEDİYOR

AHaber’de ‘Seyahatname’ ekibi bu haftalık tanıtım programını Kars’a ayırdı.

Önceki gün kente gelen ‘Seyahatname’ ekibi program çekimlerine tarihi mekanlardan start verdi. Cumartesi akşam saatlerinde ilden ayrılacak olan ekip, kentin tarihi dokusu başta olmak üzere, turistik ziyaret alanları, yöresel yemekleri ve serhat kaynaklarını tanıtacak.

Namık Kemal Kültür Merkezindeki tanıtım çekimleri sırasında görüştüğümüz, seyahatname program yapımcısı Abdulkerim Ulak, “Türkiye’yi bir uçtan bir uca dolaşarak yöresel  kaynaklarının tanıtımlarını yapıyoruz, bu haftaki çekimimizi Kars’a ayırdık. Kars’ın büyüleyici bir tarihi yapısı var, 14. Yy da yapılmış olan Laçinbey camisinde Cuma namazımızı kılarken bile o tarihi, o yapının içinde tarihi, iliklerimize kadar hissettik.  Bu kadar tarihi ve manevi değerleri içinde barındıran bir şehirde olmaktan öncelikle mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Keyif alarak gerçekleştirdiğimiz gezi programımızın henüz başındayız, tamamını gezmemiş olmamıza rağmen bu kadar kısmı bile bizi etkilemeye yetti . Ebul Hasan Harakani gibi bir şahsiyetin bile burada olduğunu, buraya yapacağımız gezinin belirlenmesi sonrasında yaptığım araştırmalarda öğrendim. Ben bir Gazeteci olarak Kars’la ilgili bir çok şeyden haberdar olmadığımı da bu araştırmalar neticesinde  fark ettim. Buradan Kars’ın yeterli ölçüde tanıtılmadığı sonucu çıkıyor. Özellikle ülkenin batısında bu değerlerin pek bilindiğini sanmıyorum. Her şey bir tarafa Kars’a kaz yemek için bile gelinir. Kars’a gelmeden önce yaptığım araştırmalarda Abdülmecit döneminde Osmanlının ilk unvan alan şehri olduğunu gördüm. Şu dönemlerde elinden alınmış yada kullandırılmayan Gazilik ünvanını Kars elbette ki sonuna kadar hak eden bir şehir. Kars anadolunun giriş kapısıdır, Anadolunun İslamiyetle tanışmasının kapısıdır, dolayısı ile eserlerde ortadadır, bu bağlamda Kars tanıtım noktasında geri bırakılmıştır. Hem tanıtımı hem de Gazi’lik ünvanının geri alınması açısından Kars’ın ileri gelenlerine, Kars’lı iş adamlarına ve Kars’ı temsil eden siyasilere büyük görevler düşüyor. Kars layık olduğu ölçüde tanıtılmalı ve GAZİ lik ünvanı iade edilmelidir.”  diye konuştu.

Ani, Çıldır, Sarıkamış gibi tarihi ve turizm bölgelerini gezecek olan ekip, tanıtım programını tamamladıktan sonra Cumartesi akşamı Kars’tan ayrılacak. AHABER Kars Temsilcisi Bedir Altunok’un beraberinde hazırlanan 1 saatlik tanıtım programı 3 hafta sonra Pazar sabahı 09.00’da yayınlanacak. Program aynı günün gecesi tekrar yayınlanacak. kha

Önceki ve Sonraki Haberler