Ahıska Türklerinin Sürgün Edilişinin 72. Yıl Dönümü

Ahıska Türklerinin Sürgün Edilişinin 72. Yıl Dönümü

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ahıska Türklerinin vatan topraklarından sürgün edilişi ve katledilişinin 72’nci yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımlayarak katledilenleri andı.

Köksoy, mesajında 14 Kasım 1944’te yaşanan ve tarihte büyük soykırımlardan biri olarak kabul edilen Ahıska Türkleri’nin sürgün ve katledilişinin bir halkın tarihinin kırılma noktasının yıl dönümü olarak gördüğünü belirtti.
Yaşanan sürgünde insanlık dışı muameleler gören, aile bireyleri, toprak ve daha önemlisi vatanlarını kaybeden Ahıska Türkleri’nin, vatanlarına dönmenin özlem ve çabası yanında her yıl 14 Kasım’da yaşanan elim olayı unutmadığını ifade eden Başkan Köksoy, şunları kaydetti:

"Ahıska Türkleri, 14 Kasım 1944 yılında, Sovyetler Birliği döneminde Stalin tarafından günümüzde Gürcistan sınırları içinde kalan Ahıska bölgesindeki binlerce insan tren vagonlarına doldurularak, gidecekleri yere kadar aşağı dahi inmemek koşulu ile Orta Asya’ya sürülmüşlerdir. Aynı acıyı, aynı duygularla paylaşıyoruz. 72 yıl önce sürgünde şehit olan kardeşlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Günümüzdeki Ahıska Türklerinin vatan hasretinin son bulması için, bütün Uluslar arası kurumlar ve Ülkemizin Türkiye Cumhuriyeti ile Gürcistan devleti yetkililerinin çözüm üreteceğine inanıyor, Vatan hasretiyle yanan Ahıska Türklerinin vatanlarına bir an önce dönmelerini temenni ediyorum." dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler