Ahmet Arslan Köy Ziyaretinde

Ahmet Arslan Köy Ziyaretinde

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, partisinin Kars İl Başkanlığı kurmayları ile birlikte Merkez Çerme Küyü'ne giderek vatandaşlarla sohbet etti.

 

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, kurak geçen yaz nedeniyle Gürcistan’dan saman ithal etmek için Türkgözü sınır kapısının kullanılması yönünde, Dış İşleri Bakanlığı ile görüşmelerde bulunduklarını açıkladı.

Arslan ayrıca AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç ile birlikte başlattıkları bir başka girişimle de, Devlet Demir Yoları Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucunda, Anadolu’dan düşük maliyetle toplu saman getirilmesi için vagon tahsis ettirdiklerini belirtti.

KARS KÖYLÜSÜ DERTLİ

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, partisinin Kars İl Başkanlığı kurmayları ile birlikte Merkez Çerme Küyü’ne giderek vatandaşlarla sohbet etti.

Kars ve çevresiyle birlikte İç Anadolu bölgesinde de bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle, zor durumda olan Çermelilerle görüşen AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan’a vatandaşlar, hayvan fiyatlarının yükseltmesi konusunda ricalarda bulundu.

200 haneli ve 2 bin nüfuslu Çerme’de, Hacı Kemal Özkesemen (71) adlı yaşlı vatandaşın evine misafir olan Arslan, köy muhtarı Muzaffer Özkesemen ve köy sakinlerinden köyün sorunlarını dinledi. Hükümetin köylerine getirdiği yol ve su gibi her türlü hizmetten memnun olduklarını belirten Hacı Kemal Özkesemen,  Arslan’dan sadece et fiyatlarındaki dengesizliğin ortadan kaldırılması ve hayvan fiyatlarının yükseltilmesini istedi.

Kasaplara da etin kilosunun 20 ile 25 liradan satıldığını fakat hayvanlarının yok pahasına alıcı bulduğuna anlam vermediğini de belirten Özkesemen, “Su, yol gibi her yönden Devletten razıyız ama et ve hayvan tarafından dolayı çok perişanız. Etin fiyatı şu anda Kars’ta ki bir kasapta, 20 - 25 lira asasında değişiyor. Köyde ise hayvanımızı canlı olarak nerdeyse bedavaya satıyoruz. Başbakan’a sesleniyoruz. Hayvan para etmiyor. Süt ise parasız gidiyor. Arpa 600 lira. Bir bardak süt 50 kuruş ama bir bardak çay içmek için bir litre süt gerekiyor. İthalin önünü bir an önce kesin. 7- 8 defa doğan bir inek ise kesildiğinde hiç para etmiyor. “dedi.

HÜKÜMET, BATIDA Kİ HALKIN DA UCUZ ET YEMESİNİ İSTEDİ

Köy halkı ve Özkesemen’in haklı serzenişlerini dinleyen Arslan, ”Bölgemizde bu yıl hayvancılıkta kuraklık ve ithal nedeniyle büyük sıkıntı yaşanıyor.  Türkiye’de et tüketimi çok fazla. Hükümet de insanlara uygun fiyatla et yedirmek zorundadır. Tabi ki hükümet olarak vatandaşın hayvanının da para etmesi noktasında hem fikiriz.” Dedi.

İTHAL HAYVANDA VERGİ ARATILACAK VE KURBANLIK İTHALİ YASAKLANACAK

Hükümetin hayvan fiyatlarının yükselmesi için ithal hayvanda vergileri yükseltmek ve kurbanlık hayvanında ithalinin durdurulması yönünde kararlar aldığına da vurgu yapan Arslan, “hükümetin bu yöndeki amacı bölge halkının hayvanının para etmesini dağlamak hem de halkın Kurban Bayramında kendi hayvanını kesmesini sağlamaktır. Bununla birlikte de hayvan fiyatları da yükselecektir.” Diye konuştu.

GÜRCİSTAN’DAN SAMAN VE YEM BİTKİSİ İTHALATI İÇİN TÜRGÖZÜ SINIR KAPISI HAZIR

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, kurak geçen yaz nedeniyle Gürcistan’dan saman ithal etmek için Türkgözü sınır kapısının kullanılması için Dış İşleri Bakanlığı ile görüşmelerde bulunduklarını da açıkladı. Sadece Kars’ta değil İç Anadolu’da da büyük kuraklık ve kuraklıktan kaynaklı sıkıntı yaşandığını belirten Arslan, “Bu nedenle Hükümet vatandaşa saman ve yem bitkileri ithal edebilme hakkı tanıdı. Kars’ta Türkgözü sınır kapısının da saman geçişi için açılması için Kars Milletvekilimiz Yunus Kılıç ile birlikte Cuma günü Dış İşleri Bakanlığımız ile görüşmeler yaptık. Onlar da tamam dediler. Gürcistan’dan saman ithal edilmesinin yanı sıra Devlet Demir Yolları ile de görüşerek düşük nakliye gideriyle toplu saman getirmeği amaçladık. Bu nedenle de saman fiyatlarını yükselmesini engellemeği hedefliyoruz. “ diye konuştu.

HAYVAN FİYATLARI NEDEN ARTTI?

Doğu Anadolu’da hayvan fiyatlarının yükselmesi konusunda izlenimleri soncu görüşlerini de dile getiren Arslan,” hayvan ve et fiyatlarının yükselmesini asıl nedeni: Et para edince bizim insanımız ileride bu hayvan ne fiyat eder diye düşünmeden fiyatları oldukça arttırdı. Bu nedenle de etin fiyatı suni bir şekilde yükseldi. Böylece fiyatlar gerçek fiyata indi. Böylece halkın elinde mal kaldı. Bunun sıkıntısı da yaşandı. Batı’da ki her insanın et yemesi, ithal hayvan, besicinin hali ve üretici düşünüldüğü zaman onların önünü kesmek için yapılan işlem bizim buradaki insanları sıkıntıya soktu. “ dedi.

karsmanset.com / Tacettin Durmuş

nu.20120911184507..jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler