Ahmet Arslan 'Mega Proje'yi Değerlendirdi!

Ahmet Arslan 'Mega Proje'yi Değerlendirdi!

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan İstanbul'da yapılacak olan 'Mega Proje'yi TRT Haber'de Canlı olarak değerlendirdi.

Ahmet Arslan 'Mega Proje'yi Değerlendirdi!

AK Parti Kars Milletvekilimiz Ahmet Arslan, İstanbul’un yeni 'Mega Proje'si olan 3 katlı büyük tünel projesini TRT Habere değerlendirdi.

Başbakanımız sayın Ahmet Davutoğlu'nun da tanıtımına katıldığı, 3 katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi, 5 yıl içinde tamamlanacak ve 3,5 milyar dolara yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilecek.

Arslan; İstanbul başlı başına bir özellik, tarihi, Kültürü ve içinden deniz geçen tek şehir olama özelliklerinin yanında, Marmaray, Avrasya geçiş, 3 üncü köprü ve 3 üncü Hava limanı projeleriyle hep ilkleri şehri olmuştur. Bunlara yeni bir mega projenin eklenmesi önemlidir. İstanbul’a bu kadar projenin yapılması fiziki ve coğrafi yapısıdır. İstanbul’un ve Marmaray’ın yükü alarak dünya ticaretine yön vererek ülke ekonomisine katkı sağlayacak.

Ekonominin olamazsa olmazı ulaşım altyapı yatırımlarıdır. Ham maddeyi veya ürünleri üretim yerinden tüketim yerine taşıyamazsanız ticaret hacmini artıramazsınız.

Bakü-Tiflis-Kars demiryolu ve Tanap projelerinin ülkemiz ve Kars için önemine değindi.

MEGAİSTANBUL

On yıldan bu yana planlanan ve uygulamaya geçirilen, farklı büyüklüklerde olsa bile, kent doğası ve kimliği, kentsel kalite ve kentsel hafızadaki etkileri açısından “mega” olduğunu düşündüğümüz projelerin, metropol alan üzerine yayılmış İstanbul üzerindeki etkilerini görmek istedik. Bu site, tanımlanan bu projeler uygulandığında,"Yarının İstanbul'u"nun nasıl olacağını göstermeyi amaçlıyor.

ahmet-arslan-mega-projeyi-degerlendirdi!-(1).jpg

ahmet-arslan-mega-projeyi-degerlendirdi!-(4).jpg

ahmet-arslan-mega-projeyi-degerlendirdi!-(2).jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler