Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç'ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç'ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Arslan ve Kılıç’ın yayınladı mesaj şöyle:

"Milletimize ve memleketimize hayırlı fertler yetiştiren, yüksek istikbalimizin mimarı ve bir irfan ordusu olan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü yürekten kutluyoruz.

Ruhlara ahlak ve fazilet mührünü silinmeyecek şekilde vuran öğretmenlerimiz, her türlü zorlukları sevgi ve fedakârlıkla aşarak, huzurlu ve güvenli bir istikbalin inşasında rol alacak nesilleri yetiştirmektedirler.

Peygamber Efendimizin (SAV), “Allah (CC) beni bir muallim olarak göndermiş bulunuyor” buyurması ve ilim şehrinin kapısı Hazreti Ali’nin “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” ifadesi, öğretmenlik mesleğinin dinimizde ne denli kutlu bir meslek olduğunu çok açık bir şekilde göstermektedir.

Gazi Mustafa Kemal, “Bir millet irfan ordusuna malik olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaşayacak neticeleri vermesi, ancak irfan ordusuyla kaimdir.” Sözleriyle öğretmenlerin ne derece hayati bir değere sahip olduklarını vurgulamıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle, maddi ve manevi açıdan mutlu, huzurlu ve güven içinde olmaları dileğiyle, tüm öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyor, eğitim camiamızın öğretmenler gününü tebrik ediyor, selam ve saygılar sunuyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler