Ahmet Arslan'dan Çarpıcı Açıklamalar!

Ahmet Arslan'dan Çarpıcı Açıklamalar!

AK Parti Kars Milletvekili Adayı Ahmet Arslan, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan seçimden ders çıkardıklarını belirtti.

Milletvekili adayı Ahmet Arslan, vatandaşların 4 partiyi meclise göndererek, ‘gidin anlaşın’ dediğini ancak diğer partilerin buna yanaşmadığını ve ülkeyi kaosa sürüklediğini kaydetti.

AK Parti İl Başkanlığı’nca DSİ Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya katılan AK Parti Milletvekili adayları Ahmet Arslan, Dr. Selahattin Beyribey, Suat Ögel ve İl Başkanı Adem Çalkın, 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak seçimler öncesinde önemli açıklamalarda bulundular.

Kars’ın kalkınmasında, yatırımların anlatılmasında, vatandaşların bilgilendirilmesinde basına çok önemli görevler düştüğünü ifade eden AK Parti Kars Milletvekili Adayı Ahmet Arslan, 7 Haziran sonrasında HDP’nin, hiçbir şekilde AK Parti ile ortak olmam tavrı koyduğunu, Bahçeli’nin ‘hayırcı' tavrı takındığını ve Kılıçdaroğlu’nun da 13 yılda AK Parti’nin attığı birçok adımdan geri adım atmasını istemesine bir anlam veremediğini söyledi.

“7 HAZİRAN’DA VATANDAŞ DÖRT PARTİYE GÖREV VERMİŞTİ”

Arslan, “7 Haziran seçimleri bize iyi bir ders verdi. Ey AK Parti! Ey AK Partili. Nasıl olsa ben güçlüyüm, nasıl olsa ben iktidarım deme, sirkelen kendine gel. Bu ülkenin sana ve istikrar ihtiyacı vardır. Ama 7 Haziran seçimleri başka bir şey daha söyledi. Dedi ki ‘ey vatandaş Türkiye’yi sadece 2002 ile 2015 arası zannetme, birde önceki koalisyonlar var.’ Önceki koalisyonlar var çünkü, 3 aydır vatandaş bir görev vermişti. Tek başına iktidar vermemiş. 4 tane partiyi meclise sokmuş. Vatandaş demiş ki, ‘kardeşim gidin anlaşın.’ Gidin anlaşın beni yönetin. Çünkü ben sizi beni yönetmek üzere, yani ülkemi yönetmek üzere meclise gönderdim. Ama ne yazık ki ilk günden HDP söyledi: ‘Hiçbir şekilde ben AK Parti ortak iktidar olmam.’ Güzel de her şeye rağmen millet yüzde 41 oy vermiş. Her şeye rağmen 258 tane milletvekili vermiş. Yok varsayabilir misiniz? Kafadan ‘hayır, red’ Döndük Sayın Bahçeli’ye, Bahçeli’yi ben takdir ederdim. Zaman zaman devlet adamlığı tutardı. O yüzden de takdir ederdim. Fakat Bahçeli 7 Haziran’dan sonra Meclis Başkanlığı seçiminde gösterdiği devlet adamlığı diğer hiç birinde gösteremedi. 7 Haziran’dan sonra dedi ki yarından tezi yok erken seçime gideceğiz. Doğru bir laftır. Çünkü 2002 öncesi koalisyon hükümetinde görev aldı. Koalisyon hükümetinin ülke için ne kadar özellikle bizim kültürümüz nedeniyle sıkıntılı bir süreç olduğunu en iyi o bilirdi. Bir örnek Ulaştırma Bakanlığı, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu, projesini yapacak. DSP’de, öyle kabul edin. DSP görüş alacak Tarım Bakanlığı’ndan çünkü araziden geçecek. Tarım Bakanlığı MHP’de, görüş alacak Turizm Bakanlığı’ndan çünkü bazı tarihi alanlardan geçecek. Kabul edin ki Turizm Bakanlığı’ da o zaman ANAP’tan, Tarım Bakanlığı olduğu parti diyor ki ben buna uygun görüş verirsem. Bu iş obür partiye mal olur. Hayır diyor. Turizm Bakanlığı diyor ki ben buna uygun görüş verirsem bu iş obür partiye mal olur, hayır diyor. Böylece iktidardaki o gün için söylüyorum. İktidardaki o üç partide diğer diğer partinin alınıyla ilgili Türkiye’de bir şey yapılmasın diye sistemi kilitliyordu. Bunu en iyi sayın Bahçeli biliyor. Dolayısıyla Sayın Bahçeli 7 Haziran akşamı dedi ki, ‘Yarından tezi yok seçime gitmeliyiz. Koalisyon olmaz.’ Bu kadar güzel bir tespitten sonra, birden bire ‘hayırcı kesildi’ İktidar ortağı olmam hayır. Erken seçime destek vermem hayır. Seçime gitmek üzere azınlık hükümetine destek vermem hayır. Peki ne istiyorsun? Ona da hayır, ya bir şey söyle ona da hayır ve bizi götürüp HDP ile anayasa gereği seçim hükümeti kurma zorunda bırakmak istediler. Bakın burası çok önemli” dedi.

“CHP BEN KOALİSYONA VARIM DEMİŞTİ”

CHP’nin 7 Haziran seçimlerinden sonra ‘ben koalisyona varım’ dediğine dikkat çeken Arslan, “CHP’de benzerini yaptı. CHP ilk günden dedi ki, ‘ben koalisyona varım.’ Taşın altına elimi sokmaya varım. Çok güzel bir ifade, masaya oturunca eğitim alanında 13 yılda attığını bir çok adımdan geri adım atın. Dış politika alanında 13 yılda attığınız bir çok adımdan geri atın. Daha da önemlisi AK Parti 13 yıldır yanlış yaptınız. Yanlış yaptığınızı kabul edin. Gelin beraber bu yanlışlığınızı düzeltelim. Düzeltelim derken, ‘reform yapıp ileri götürelim değil.’ Restorasyon yapıp ‘orjinala’ taşıyalım. Orjinalı neresi? Orjinalı 2002, dolayısıyla 7 Haziran seçimleri halkada, vatandaşa da bir ders verdi. Dedi ki ‘ey vatandaş, ey 26 yaşındaki genç, dön 2002 öncesini araştır.’ 7 Haziran hepimize bir ders verdi. Bunu hiç unutmadan geldik bir Kasım seçimlerine, dolayısıyla koalisyon hükümeti sıkıntılarını artık vatandaşta biliyor. Herkes biliyor. Tek başına iktidarın ve istikrarın olmazsa olmazı olduğunu gördük” diye konuştu.

“7 HAZİRAN DEDİKİ ARKADAŞ BUNU DEVAM ETTİRMEK 1 KASIM’DA İSTİKRAR VE ÜLKENİN İSTİKBALİ ADINA SANDIĞA GİDİLECEK”

Dünya’da söz sahibi olmanın ve o noktada kalmanın önemine değinen AK Parti Kars Milletvekili adayı Ahmet Arslan, “Dünya kaynıyor kim büyüyorsa herkse onun tepesine üşüşüyor. Bu da bir realitedir. Yani bunu da yadırgamamak lazım. Dünya’da bir pasta var. Birileri bölüşüyor. Siz 13 yılda istikrarlı hükümetler sayesinde büyüyorsunuz. Pastaya ortak olmak istiyorsunuz. Elbette ki pastanın diğer sahipleri size karşı duracak. O zaman size düşen ne? Büyümek biraz kolaydır orada kalmak zordur. Size düşen daha güçlü, daha istikrarlı bir şekilde o büyüme trendinizi hem devam ettirmek, hem de o noktada kalmak. O noktada kalmalısınız ki Dünya’da söz sahibi olabilesiniz. O noktada kalmalısınız ki Dünya’daki büyüklerin size biçtiği role göre değil, kendi işinize gelen role göre coğrafyanızda hareket edesiniz. O yüzden çok zor bir coğrafyadayız. Çok güzel bir coğrafya, köprü konumundayız diyoruz. İşte bütün kıtalara açılan bir konumdayız diyoruz. Allaha şükür 7 bölgede, 4 mevsimi yaşayan bir ülkedeyiz diyoruz. Her ülkenin böyle şansı yoktur. Ama bundan yararlanmamız dolayısıyla da bu coğrafyada yaşadığımız için bize zorluk çıkaranlara karşıda dik durmamız lazım. 7 Haziran dediki arkadaş bunu devam ettirmek 1 Kasım’da istikrar ve ülkenin istikbali adına sandığa gidilecek. Bu tespiti yapayım, bu tespit çok önemli tespit” şeklinde konuştu.

“KARS 2002 ÖNCESİ NEREDEYDİ, 2015 ARASI NEREYE GELDİ”

Kars’ta 13 yıla çok önemli projelerin hayata geçirdiğini ve devam eden projelerin olduğunu ifade eden Milletvekili adayı Ahmet Arslan, daha sonra özetle şunları söyledi:

“Dönüyoruz son 13 yılda Kars’a ne yapıldı diye eleştiriler geliyor. Biz bardağın dolu tarafını hiç görmüyoruz. Sadece bardağın boş tarafını görüyoruz. Kars’ın eksikleri var mıdır? Had safhadadır. Hiç şüphe yok. Kars daha iyi bir noktaya gelmeli midir, bu konuda hiç bir şüphe yok. Kars bunu hak eden bir şehir midir? Hiç şüphe yok. Kars’ın geçmişi, tarihi kültürü, buna uygun mudur? Ne mutlu bize ki gerçekten Türkiye’de Kars’ın inanç veya kültür anlamında sahip olduğu değerler bir kaç ilde var. Bu da bizim şansımız. O zaman Kars’ın ihtiyaçları çok ama bir şeyi unutmamak lazım. 2002 öncesi Kars neredeydi? 2015 arasındaki Kars neredeydi? Kars’tan bakarsanız bardağın yüzde 90’sanı boştur. Şimdi yüzde 30’u boş. Obür taraftan bakarsanız. O zaman 10 puanımız vardı. O günkü öğrenci 10 puan alabiliyordu. Oda bazı şeyleri mecburen yapıyordu. Şimdi 70 puanımız var. O yüzden insanlarımızdan istirhamımız elbette ki bardağın yüzde 30 olan boş yüzünü görsünler. Elbette ki 100 puan üzerinden yanlış yaptığımız veya eksik yaptığımız iki sorudan dolayı alamadığımız 30 puanı görsünler. Ama yaptığımız 7 sorudan dolayı aldığımız 70 puanı da ihmal etmesinler diyorum.”

ahmet-arslandan-carpici-aciklamalar!-(1)-001.jpgahmet-arslandan-carpici-aciklamalar!-(2).jpg

iha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler