Ahmet Arslan’ın ABD programı

Ahmet Arslan’ın ABD programı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan'ın da katılımı ile çalışmaları sürdürülen 2013 yılı IMF ve Dünya Bankası Bahar toplantısında; bütçe harcamalarının şeffaflığı, çevre konuları ile kadınlara yönelik uygulamalara, bü

 

Babacan ve Milletvekillerinin katıldığı, Amerikan ve Türk-İşadamlarının organize etiği akşam iş yemeğinde, Başbakan yardımcısı Ali Babacan; ABD ve Türkiye arasındaki işbirliğinin ve ticaret hacminin daha da artırılması çağrısında bulundu.
 
Babacan, Türkiye’nin, bulunduğu coğrafya itibariyle Doğu Avrupa, Kafkasya, Orta Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’ya yakınlığı, dünyanın 16. Ekonomisi olmasıyla, Kamu-Özel işbirliği projeleri ve turizm potansiyeli, finans merkezi olan İstanbul ile dünyanın parlayan yıldızlarından olduğu ve bu özellikleri ile işadamları için işbirliğine çok uygun olduğunu ifade etti.
 
Babacan ayrıca, “ABD ile Savunma alanındaki işbirliği önemli ancak ticaret alanındaki iş birliğimizin öne çıkmasını daha çok önemsiyor ve destekliyoruz. Kazan Kazan politikası çerçevesindeki iş birliğimiz önemlidir.” dedi.
 
Dünya Bankası Parlamenterler oturumu sonrası Dünya Bankası Başkanı ve İMF Başkanı ile toplantıya katılan parlamenterler birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.
 

Önceki ve Sonraki Haberler