Ahmet Arslan'ın projesi hayata geçiyor

Ahmet Arslan'ın projesi hayata geçiyor

36. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan'ın projelerinden biri olan Kars-Iğdır-Nahçivan Demiryolu Projesi hayata geçiyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de katıldığı Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) Ulaştırma Bakanları toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Gazetecilerin, Kars-Iğdır-Nahçivan Demiryolu Projesi konusundaki sorularını yanıtlayan Turhan, "Kars'tan Nahçıvan'a demiryolu bağlantısıyla ilgili olarak ön etüt çalışması başlattık. Bunu önemsiyoruz. Bu projenin de ülkemizin doğu komşularıyla ulaşımında önemli bir hat olacağını düşünüyoruz. Nahçıvan bölgesinin gelişmesi, oradaki ticari ürünlerin taşınması için önemli bir altyapı ihtiyacıdır. Bu hattın Nahçıvan, devamında da İran bağlantısının yapılması da önemli." şeklinde konuştu.

Turhan, bu hattın gerçekleştirilmesi halinde, Azerbaycan üzerinden Orta Asya ve Uzak Doğu ülkelerine kesintisiz ulaşım imkanı elde edileceğini sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler