AK Parti Adayları Sarıkamış'ta!

AK Parti Adayları Sarıkamış'ta!

AK Parti milletvekili adayları Mehmet Uçum, Selahattin Beyribey, Ensar Erdoğdu AK Parti Sarıkamış seçim bürosu açılışını yaptı.

AK Parti Kars milletvekili adayı Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu üyesi Mehmet Uçum, "Biz Halka düşman o kurumsal yapıları gerilettik. Halka düşman devlet pratiklerini elimizden geldiğince tasfiye ettik. Ama henüz daha halkın tam egemen olduğu devleti kuramadık. O yüzden bu seçim bir inşaa seçimidir. Halkın devletini kurma yolunda bir tamamlama seçimidir” dedi.

AK Parti milletvekili adayları Mehmet Uçum, Selahattin Beyribey, Ensar Erdoğdu, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, AK Parti İl Başkanı yardımcısı Adem Çalkın, AK Parti Sarıkamış İlçe Başkanı Serkant Aykul, Şehit Kemal Mutlu Caddesi üzerinde AK Parti seçim bürosu açılışına katıldı.

Akil İnsanlar Heyeti üyeliği de yapan Uçum, burada yaptığı konuşmada, 2015 seçiminin diğer seçimlerden çok farklı olduğunu belirterek,”Biz eski bir evi yıktık, hafriyatını aldık, yeni ev için temelleri kazdık,ama ortada yeni ev yok. Yağmura karşı kara ,tipiye ,borana karşı dayanıksız ve korumasızız. Biz Halka düşman o kurumsal yapıları gerilettik. Halka düşman devlet pratiklerini elimizden geldiğince tasfiye ettik. Ama henüz daha halkın tam egemen olduğu devleti kuramadık.O yüzden bu seçim bir inşaa seçimidir. Halkın devletini kurma yolunda bir tamamlama seçimidir”diye konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 2002'den itibaren ülkede çok büyük bir gelişim ve değişim sağlandığını ve birçok sorunun çözüme ulaştığına dikkat çeken Uçum, şöyle devam etti: ”Liderimizin önderliğinde kürt sorununda, dindarlarımızın sorunlarında, baş örtüsü, aleviler, gayri müslimlerin sorunlarında da,sosyal adalet sorunlarında inanılmaz işler yaptık. Ama bu yaptığımız işleri yeterli görmüyoruz. Çünkü biz bu işleri darbecilerin getirdiği o anayasa çerçevesi içerisinde yaptık. O anayasa da bizim elimizi kolumuzu bağlamasına rağmen yaptık.O anayasa ve ona bağlı idari kurumların engellemesine rağmen yaptık. Emin olun şu anda idarede bize karşı iş yavaşlatma eylemi var. Daha dün hukuka aykırı bir biçimde ahlaksızca tahliye kararları tezgahlanıyor ve yeni darbeler planlanıyor. Bunlara izin verecekmiyiz. İçinde bulunduğumuz durumun farkında olmalıyız. Biz Hükümetiz, biz halka dayanan siyasi bir gücüz.Ama biz henüz daha o bürokrasiye,o hukuka egemen değiliz. Bunu unutmayın. Bizim o bürokrasiyi,o hukuku değiştirmemiz lazım.O yüzden 2015 seçimi bizim kader seçimimizdir, buna rutin bir seçim gözüyle bakmayın. Buna geleceğimizi kurma seçimi olarak bakın. Çocuklarımız için, torunlarımız için bakın.”

Yeni anayasa şart

 2015 oluşacak mecliste yeni anayasayı yapılmazsa bir çok problemle karşı karşıya kalınacağını vurgulayan Uçum, ”Arkadaşlar bugün Türkiye meselesi Türkiye’nin meselesi olmaktan çıkmıştır, dünya meselesi haline gelmiştir. Çünkü, dünyada birçok güç Türkiye’ye karşı operasyon yapıyor. Bizim çok güçlü hale gelmemiz için bu anayasal sistemi kurmamız lazım. Unutmayın tek meşru gördüğümüz siyaset demokratik siyasettir. Demokratik siyaseti baskı almaya çalışanlar gayri meşrudur ”ifadelerini kullandı.

Uçum Kars’ın gücünü göstermek için Başbakan Davutoğlunu 5 Mayısta Kars’ta ağırlayacaklarını bütün vatandaşları Kars’a davet ettiklerini sözlerine ekledi.

AK Parti Kars milletvekili adayları Selahattin Beyribey, Ensar Erdoğdu,da partilerden ve vatandaşlardan Karsın daha çok gelişmesi kalkınması için seçimlerden çok güçlü bir şekilde çıkılması gerektiğini belirterek destek istediler.
Konuşmaların ardından Milletvekili adayları esnafı ziyaret etti, vatandaşların derdini dinledi.

ak-parti-adaylari-sarikamista!-(1).jpgak-parti-adaylari-sarikamista!-(2).jpgak-parti-adaylari-sarikamista!-(3).jpgak-parti-adaylari-sarikamista!-(4).jpgak-parti-adaylari-sarikamista!-(5).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler