AK Parti Adaylarının Akyaka Çıkarması

AK Parti Adaylarının Akyaka Çıkarması

AK Parti Kars Milletvekili Adayları DLH eski Genel Müdürü Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç, seçim çalışmaları kapsamında gittikleri Ermenistan sınırındaki Akyaka İlçesi'nde coşkulu karşılandılar.

 

12 Haziran milletvekili genel seçimleri yaklaştıkça her geçen gün seçim heyecanının arttığı gözlenmektedir.  

  

Seçim çalışmaları için Akyaka ilçemizin köylerini dolaşan AK Parti milletvekili adaylarımızdan Eski DLH Genel Müdürü Ahmet ARSLAN ve Prof. Dr. Yunus KILIÇ'a büyük ilgi gösterildi.

AK Parti hükümetinin Türkiye genelinde yaptıkları ile Kars için yaptığı  hizmetlerin yanı sıra, Kars için yapımına başlanılan projeler ve yapmayı planladıkları  projeleri vatandaşlarımızla paylaşan milletvekili adaylarımız gördükleri ilgiden bir hayli memnun kaldılar.

 

Eski DLH Genel Müdürü  Ahmet ARSLAN; henüz daha milletvekili olmadan çalışmalara başladıklarını, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu, Kars-Sivas arası hızlı tren projesi, Kars üzerinden Iğdır-Nahcivan-İran ve yapılacak demiryolu ağları ile bunlara bağlı olarak yapılacak lojistik merkezi sayesinde Kars'ın önemli bir ulaştırma merkezi olacağı ve bunun Kars için yaratacağı istihdam konularını yanı sıra çevre illere yapılacak yeni duble yollar ve yol iyileştirme ve genişletme çalışmaları ile İlimizin çok önemli bir ulaşım merkezi olacağı konularında vatandaşlarımıza bilgi vermektedir.

Ahmet Arslan ayrıca; hayata geçirilecek bu projeler ile yakında yapımına başlanacak çağrı merkezi ve Başbakanımızın Kars mitinginde sözünü vererek 4 yılda yapımı tamamlanacak olan Kars açık hava ve kültür müzesi projeleriyle Kars'ta işsizliğin olmayacağı, Kars'ın önemli bir turizm kenti olacağı ve bu turizmin Kars halkı ve esnafına yapacağı katkıları vatandaşlarımızla paylaşmaktadır.

Prof. Dr. Yunus KILIÇ ise; yapımına başlanılan ve 3 yılda bitirilmesi planlanan Kars Barajını projesine sulama kanallarının yapımının da ilave ettirilerek 2 yıl içerisinde tamamlanması için gerekli çalışmaların tamamlandığını, bu baraj ile Kars merkez, Susuz, Arpaçay ve Digor'a bağlı 70 köyün tarım arazisinin sulanacağını, yapımı tamamlanan Selim Bayburt barajı ile Selim ovası sulamasının yapılacağını, yapımına başlanılan Karakut barajı ile yapılması planlanan Digor Varlı barajlarının hızla projelerinin tamamlattırılarak yapımına başlanılıp tamamlanması ile tarım arazilerimizin büyük bir kısmının sulanacağı hakkın da vatandaşlarımıza bilgiler sunmaktadır.

Sulanacak tarım arazileri ile yem bitkileri ve organik tarıma geçileceğini anlatan Prof. Dr. Yunus KILIÇ bu şekilde hayvancılıkla uğraşıp işin hamallığını yapan üreticilerimizin artık besi hayvancılığına başlayabileceklerini ve bunun üreticilere sağlayacağı katkıların yanı sıra, Kars'ta yapımı planlanan ve içerisinde insan barınakları, hayvan barınakları et ve süt entegre tesisinden oluşan besi ve hayvancılık bölgesinin kurulacağını ve bunun daha sonra ilçelerimize yaygınlaştırılarak ilimiz ve ülkemiz hayvancılığına sağlayacağı katkılar konusunda vatandaşlarımızı bilgilendirmeye çalışmaktadır. 

  

Milletvekili adaylarımızın yapmış olduğu çalışmalar ve projeler vatandaşlarımız tarafından hayranlık ve büyük bir beğeni ile karşılanmaktadır. AK Parti hükümetinin Türkiye genelinde yapmış olduğu yatırım ve çalışmaları yakinen takip eden vatandaşlarımız bu yatırımlardan Kars halkının da daha fazla yaralanabilmesi için adaylara gereken desteği verecekleri konusunda güvence verdikleri görülmektedir. 

 

karsmanset.com

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler
Akyaka Haber