AK Parti: Hedef Herkesi Kucaklamak

AK Parti: Hedef Herkesi Kucaklamak

Genişletilmiş Danışma Meclisi toplantılarının önemine değinen AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç ve AK Parti İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, toplantılarda icraatların konuşulduğunu ve araya gelinerek kaynaşma zeminin hazırlandığı

 

AK Parti Kars İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, genişletilmiş danışma meclisi toplantıları en geniş kademede yapılan geniş katılımlı toplantılar olduğunu belirterek, “Milletvekillerimiz, belediye başkanımız, meclis üyeleri ve tüm üyeler bu toplantılarda bir araya geliyoruz. Bu toplantılardaki amacımız; teşkilat kademelerindeki her birim sorumlusunu milletvekillerimiz, belediye başkanımız ve genel yöneticileri de bir araya getirerek teşkilatımızın sorunlarını ortaya koyarak bu sorunların çözümü için projeler üretmektir. Her toplantıda olduğu gibi danışma meclisi toplantılarımızın da bir şekli ve uygulama biçimi vardır. Toplantı bir gündem maddesi adı altında gerçekleştirilir ve toplantıların verimli geçmesi için gündeme bağlı kalınır. Ayrıca bu toplantıda ki amacımız; yaşadığımız yerdeki sorunları ortaya koymak ve çözüm üretmektir. Bunu yapmamızda ki amacımız ise kimseyi kırmak, küçük düşürmek değildir. Köylerdeki teşkilatlanmaların bilgiliği ve güncelliği oluşturduğumuz köy ve mahallelerde topladıktan sonra milletvekillerimiz ve genel yöneticilerimiz ile bir araya gelerek sorunlara aciliyet sırasına göre çözüm bulmaktır. Dünyada ve ülkemizin en büyük teşkilatlarından olan AK Parti’nin bir mensubu olarak bu büyük camia içerisinde teşkilatçılık ruhu ile güven, saygı, sevgi içerisinde bağlılığı ön plana çıkarmaktayız. Birlikte hareket etme düşüncesinde olup hiç kimseyi ötekileştirmeden ve birlikte yola çıktığımız arkadaşımızı hiç kimseyle değişmeden herkesi kucaklayarak birbirimizin hata ve eksiğini kendi içimizde düzeltip kimseyi kırmadan hizmet üretmeye çalışıyoruz.” dedi.
 
BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR
Milletvekili Prof. Dr, Yunus Kılıç ise, “Teşkilatın büyüklüğü aynı zamanda bunların sık yapılmasını gerektiriyor. Bizim teşkilat biliyorsunuz dünyadaki en büyük teşkilat. Dolayısıyla bu insanların bir araya gelerek burada bulunuş sebeplerini yinelemek, hatırlatmak, ortak beklentileri paylaşmak ona göre geleceği dizayn etmektir. Onun için bu toplantıların önemi çok büyüktür. Yani siz kendinizi ne kadar bu partiye bağlı hissederseniz o kadar güçlü olmuş olursunuz, güç katmış olursunuz. Ve siz insan ilişkilerinde ne kadar fazla araştırma inceleme yaparsanız insanlarla olan ilişkilerinizi o oranda yönlendirme de bulunursunuz. Teşkilatta bir araya geldikçe sorunları en kısa yoldan birbirine iletme ulaştırma paylaşma imkanı bulurlar. Biz ancak sizlerden aldığımız bu bilgilerle, bu coşkuyla hem olaylardan haberdar oluruz. Hem de bu sorunları daha yüksek mercilere yetiştirme imkanı buluruz. AK Parti sadece Kars”ta değil bütün her yerde bu toplantılara çok önem veriyor. Evinde oturan, çocuğuyla zaman geçiren bakan yok; o derece yoğunlar. Herkes bir yerlere gidiyor, bir yerlere taşınıyor. Amaç AK Parti’nin büyük olan bu teşkilatı aynı heyecanı dinamiği ayakta tutmak için yapılan seyahatler bunlar. Bir şeyi görerek öğrenmekten daha önemli bir şey yoktur. Bakanlar giderek halkın bizzat sorunlarını dinliyor, oraları görüyorlar. Tabi merkez ilçenin de önemi çok büyük. 385 köyümüz var ve bunların 75 tanesi merkez köyü. Aynı zamanda 23 tane mahalle var. Bunları düşündüğünüz zaman 96 tanesi burada yani, Kars’ın sahip olduğu insan popülasyonu 4’te biri burada” şeklinde konuştu.
 
SÖZÜMÜZÜN ARKASINDA DURACAĞIZ
Kılıç ayrıca, “Kendimizi anlatmaya çalıştık ve insanımıza bazı sözler verdik. Onlarda bize güvendiler ve bize sorumluluk yüklediler. Bizi Ankara”ya gönderdiler oraya gitmekle iş bitmedi meydanda verdiğimiz sözleri gereğini yapmak durumundaydık ve o sözleri yerine getirmeliydik. Yaklaşık 1 yıldır gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Tabi burada bizim için önemli olan seçilmiş insanımız var. Onlardan olan mahalle ve köy muhtarları orada. İnanın ki AK Parti teşkilatı sadece Türkiye’de değil her yerde çok büyük önem taşıyor. İşte yüzde 50 oyla verilen bir sorumlulukla bu teşkilatlarımızın gevşeme lüksü yok. AK Parti teşkilatının ‘bizler çok şey yaptık işimiz bitti’ deme lüksü yok. Ne kadar çok şey yaparsanız o kadar büyük sorumluluk alırsınız. Biz o bilinçle hareket ediyoruz. Tabiî ki Kars’ın geleceği 1 yada 2 yılla sınırlı değil. Kars”ın 10 -20-50 yıllık geleceğini planlıyoruz. İşte bunları da göz önüne alarak 5 yada 10 yıllık projeler yapıyoruz ki ilgili kurumlara bunları dinlendirelim. Erken söylüyoruz ki erken uygulanmaya koyulsun. Ve daima şunu diyoruz ki ilk öncelikle kendi aranızda istişare edin. Bizde elimizden geldiğince burada Ankara”da istişare etmeye çalışıyoruz. Onun için ilçe teşkilatının bu fonksiyonu çok önemlidir. İlçe teşkilatları olmazsa olmaz kabul ediyoruz. Yine en alt kademe olarak seçilmişler muhtarlar köylerin mahallelerin temsilcisi onların sorumluluğunu almış oluyor. Bizler elimizden gelen gayretle bir şeyler yapamaya çalışırız. Kars”ın geleceğini tabiî ki turizm de görüyoruz tabi ki tarım ve hayvancılıkta görüyoruz.” diye konuştu.
 
KAVŞAK NOKTA YAPILMALI KARS
AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan da, “Demiryoluyla, lojistik destekle, havaalanıyla biz ulaştırmanın alt yapısını oluşturacağız. İster Kuzeyden ister Güneyden ister Doğudan ister Batıdan her noktadan kavşak bir nokta iyi bir ulaşım sağlanacak. Doğuya doğru Aktaş Sınır Kapısı üzerinden Gürcistan”a, Azerbeycan’a, Ortaasya’ya gidebilmeliyiz. Iğdır üzerinden İran ve Nahçıvan’a kadar gidebilmeliyiz. Bunun için önemsiyoruz. Kuzey Güney koridoru dediğimiz Karadeniz’den Gürcistan’dan gelecek yolu bölünmüş ve asfalt hale getirerek Kars’a kolay erişimi Iğdır yada Doğubayazıt üzerinden Van’a, Irak’a, İran’ın güneyine inecek bir koridorun keşfi istiyoruz. Bunun için bu kadar alt yapıyı önemsiyoruz. Yine Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesiyle dünya büyüklüğünde bir proje ve bununla lojistik destek gelecek. Bu proje Kars için esnafımız ve halkımız için istihdam getirecek. Bu sıcak paranın dönmesi demek. Bu yüzden çok önemsiyoruz. Havaalanı olsun yeni yapılanmalar olsun bunları önemsiyoruz. Bizler Sarıkamış’ın turizm potansiyelinden yararlanmalıyız. Çünkü turizm potansiyeli demek istihdam demektir. Buraya gelen insanın burada üretileni alması ve ülkeye giren sıcak para demektir. Biz bakanlıklara gittiğimizde biz talebimizi söyleyip onların ağzına bakmıyoruz. Bizler talebimizi söylüyoruz onlara anlatıyoruz tabir-i caizse bazen onlar bizim ağzımıza bakıyor. Siz konunuza hakimseniz, işinizi biliyorsanız karşı taraf sizin ağzınıza bakar ve isteğinizi yerine getirmeye çalışır. Kars’ın tarım ve hayvancılık potansiyeli geçmişe göre daha iyi olmak zorunda ve durumundadır. Bu konuda başlayan ve devam eden birçok çalışma var. Ama bu projeleri biz 1-2 yılla sınırlı görmüyoruz. 5 -10 yıllık uzun vadede plan yapıyoruz.” dedi.
kha
 

Önceki ve Sonraki Haberler