AK Parti heyeti ve KATSO heyeti “Kars” için bir araya geldi

AK Parti heyeti ve KATSO heyeti “Kars” için bir araya geldi

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ve AK Parti Kars İl Yönetimi temsilcileri, Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu ve yönetimi ile bir araya geldi.

Kars Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleşen görüşme Başkan Ertuğrul Alibeyoğlu’nun konuşmaları ile açıldı.

Başkan Alibeyoğlu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Bizler Kars için, Karsımızın kalkınması ve ilerlemesi için bu göreve talip olduk. Göreve geldiğimizden beridir birçok sorun ve zorluklar ile mücadele içerisindeyiz. Sektörlerimizin, üyelerimizin birçok sorunu bulunmaktadır. Biz bu sorunlara Odamızın gücü yettiğince müdahale ettik, bazı sorunları çözüme kavuşturmayı başardık, bazı sorunlar için ise mücadelemiz halen devam etmektedir. Ancak, sorunlara müdahale ederken veya sorunları çözmeye çalışırken bazı durumlarda gücümüz yetersiz kalmaktadır. Ulaşmamız gereken aktör ve kişilere ulaşmakta güçlükler çekmekteyiz. Bu noktada AK Parti heyetinin Odamıza yapmış olduğu bu ziyareti oldukça önemsiyorum. AK Parti heyetinin Odamıza gerçekleştirmiş olduğu bu ziyaretin Kars ekonomisine ışık tutacağı ve önümüzü açacağı inancındayım. Bizler Kars’ın en güçlü sivil toplum örgütü olarak AK Parti İl Yönetimi ile uyumlu çalışmalar içerisinde bulunmak arzusunda ve isteğindeyiz. Kars Ticaret ve Sanayi Odası nasıl ilin önemli bir aktörü ve gücü ise Ak Parti Kars İl Yönetimi de ilimizin en önemli aktörlerindendir. Bu itibarla beraber çalışmak ve ortak projeler yürütmek Karsımıza kazandıracaktır.” dedi.

Başkan Alibeyoğlu’nun konuşmalarının ardından söz alan AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın; “Biz, Başkan Ertuğrul Alibeyoğlu göreve geldiğinden beridir Kars Ticaret ve Sanayi Odası’nı bir çok kez ziyaret ettik. Başkan Ertuğrul Alibeyoğlu da bizleri ziyaret etti. Dolayısıyla kendileri ve Kars Ticaret ve Sanayi Odası ile birçok kez bir araya geldik. Ancak, bizim bu ziyaretimizin amacı önceki ziyaretlerden çok farklı. Biz bugün Karsımızı konuşmak, Kars ekonomisini değerlendirmek, nasıl ekonomik hamleler yapabilirizi tartışmak ve ilimizi ekonomik olarak daha ileriye nasıl taşıyabiliriz konularını görüşmek üzere Kars Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etmiş bulunuyoruz. Bir ilin gelişmesi ve kalkınması, yerel dinamiklerin etkin olarak kullanılması ve yerel aktörlerin uyum içerisinde çalışması ile mümkündür. Bizler yerel aktörler olarak yerel dinamiklerimizi nasıl etkin hale getirebilirizi görüşmek üzere buradayız. Kars Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin ve yerel esnafların birçok sorunu olduğunu biliyoruz ve bu konuları takip ediyoruz. Bizler de sorunları çözme konusunda mücadele ediyoruz. Birçok sorunu da çözüme kavuşturmanın gururunu yaşıyoruz. Artık esnaf ve yatırımcılarımızın sorunlarını çözerken güçlerimizi birleştireceğiz. Kars Ticaret ve Sanayi Odası ile uyum içerisinde hareket edeceğiz. Bu vesile ile toplantımızın ilimize ve memleketimize hayırlı olmasını temenni ediyor, misafirperverliklerinden ötürü Başkana ve yönetimine teşekkür ediyorum.” Sözlerine yer verdi.

Taraflar arasında gerçekleşen görüşme neticesinde il ekonomisi için yakın zamanda geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirilmesine karar verildi.

Dilek ve temennilerin ardından toplantı sona erdi.

ak-parti-heyeti-ve-katso-heyeti-“kars”-icin-bir-araya-geldi-(2).jpgak-parti-heyeti-ve-katso-heyeti-“kars”-icin-bir-araya-geldi-(1).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler