AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın'ın Berat Kandili ve Dünya Engelliler Haftası Mesajı

AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın'ın Berat Kandili ve Dünya Engelliler Haftası Mesajı

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Berat Kandili ve Dünya Engelliler Haftası nedeniyle mesaj yayınladı.

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Şaban ayının 15. gününe denk gelen rahmet, mağfiret ve bağışlanma ayı Ramazan ayının habercisi olan Berat kandili dolayısıyla mesaj yayınlayarak tüm İslam âleminin kandilini tebrik etti.

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Berat Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajda, Berat Kandilinin, tüm islam alemi için hayırlı ve kutsal bir gece olduğunu söyleyerek; feyiz ve bereketle dolu günlerden biri olarakta bilinen Berat Kandilinin tüm insanlığa sevgi, barış, dostluk ve hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Başkan Çalkın mesajını şöyle sürdürdü: “Bu geceye, kulların günahlarının affolunması ve temize çıkmaları nedeniyle ‘Berat’ adı verilir. Günah, borç ve cezadan kurtulmak gibi anlamlara gelen berat, günahlardan arınma ve Yüce Allah’ın rahmet ve mağfiretine ulaşmaya vesiledir. İslam’da Allah sevgisine giden yol insan sevgisinden, Yüce Yaratan’ın eseri olan her şeyi sevebilmekten geçer. Sevgi ve saygı olmadan birlik olmaz, dayanışma ve kaynaşma olmaz. İnsani ve ahlaki erdemler de zaten sevgi ve samimiyet zemininde doğar ve gelişir. İslam dini sevgi, kardeşlik, şefkat ve merhamet dinidir. Hz. Peygamber (s.a.v.) çeşitli hadis-i şeriflerinde Cenab-ı Hakkın bu mübarek gecede kullarına rahmet nazarı ile baktığını, bağışlanmak isteyenleri bağışladığını ve ilahi rahmetten istifade etmek isteyenlerin bundan yararlandığını haber vermektedir. Asrın getirdiği sıkıntılarla bunalan ruhlara, manevi hayatın ihmaliyle daralan kalplere, bu gecenin bir şifa olmasını dilerim. Bu vesileyle tüm hemşerilerimizin Berat Kandillerini tebrik eder, şehrimiz başta olmak üzere ülkemiz, İslam alemi ve tüm insanlık için bu gecenin barış ve huzur getirmesini yüce Allah’tan niyaz ederim.

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

Başkan Çalkın mesajında; Bu hafta engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin sorunlarına dikkat çekilmesi, engelli bireyler için yapılması gerekenlerin gündeme getirilmesi ve çözüm yolları bulunması açısından önemli bir haftadır. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta katılımlarının sağlanması, yaşam standartlarının yükseltilmesi ve temel haklarını etkin bir şekilde kullanmaları için gereken çalışmaların yapılması ve desteğin sağlanması gerekmektedir. Çeşitli yaşam kolaylıkları sağlanması amacıyla gerçekleştirilen yerel iyileştirme hizmetleri sayesinde büyük oranda engelli tekrar topluma kazandırılabilmektedir.
 
Engelli vatandaşlarımızın yaşama sevinçlerini kaybetmeden, üretken, aktif bireyler olarak toplumsal hayatta rol almalarını ve güçlerini kullanabilmelerini sağlayacak önlem ve düzenlemelerin hayata geçirilmesi konusu üzerinde önemle durmaktayız.

Her bireyin birer engelli adayı olduğunu unutmamalı ve herkes bu doğrultuda hareket etmelidir. İnsanlığın ortak sorunu olan ve bir gün her insanın başına gelme ihtimali olan engellilik hali ancak toplum tarafından bilinçli hareket edilerek engelsiz bir yaşam haline dönüştürülebilir. Bu sebeple engellilere yönelik hizmet anlayışı artarak sürdürülmeli, engelsiz bir yaşam için engellilere yardımcı olmak konusunda öncelik verilmelidir. Engelli istihdamına gerekli olduğu düzeyde imkan sağlanmalı, onların özlük hakları mutlaka verilmelidir. Engelli vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek, onların insan onuruna ve sosyal adalete uygun bir yaşam sürmelerini sağlamak, rehabilitasyonlarına yardımcı olmak, hepimizin ortak sorumluluğudur ve insan haklarına saygının gereğidir

Bu duygu ve düşüncelerle, Engelliler Haftası’nın engellilerin sorunlarına yönelik toplumsal farkındalığı ve hassasiyeti arttırmasını temenni ediyor, engellilerimize ve ailelerine sağlık, mutluluk ve huzurlu bir yaşam diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler