'AK Parti Kadınlar Arasında Eşitliği Sağladı'

'AK Parti Kadınlar Arasında Eşitliği Sağladı'

AK Parti Kadın Kolları Kars İl Başkanı Nurgül Güner, konu başlıklarıyla 12 yılda yapılanları sıralayarak, "Bu dönemlerde üniversite, kamu ve TBMM'de başörtüsünün serbest hale getirilerek kadınlar arasında eşitliğin sağlandı." dedi.

'AK Parti Kadınlar Arasında Eşitliği Sağladı'

AK Parti Kadın Kolları Kars İl Başkanı Nurgül Güner, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte il ve ilçelerde protokol mensupları, STK ve oda temcilerine yönelik ziyaretlerini sürdürüyor.

Ziyaret ettiği temsilcilere AK Parti’nin öncelikli olarak kadın odaklı çalışmalarını anlatan Güner, AK Genel Merkezi tarafından yayınlanan “AK Parti İktidarında Kadın” adlı kitapçığı da hediye ediyor.

7 Haziran’da yapılacak olan Genel Seçimler için de partisinin 12 yıllık iktidarları döneminde ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta yapılan yatırımlarını ziyareti sırasında aktaran Güner, seçim çalışmalarında da partisini kadın odaklı hayata geçirdiği projeleri de paylaşıyor.

Güner, şu ana kadar yaptığı ziyaretleri başka Vali Günay Özdemir olmak üzer Polis Haftası nedeniyle Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, olmak üzere, il ve ilçelerde ziyaret ettiği temsilciliklere, “AK Parti İktidarında Kadın” başlıklı kitapta yer alan çalışmaları da anlatıyor.

Başkan Nurgül Güner, AK Parti Kars Kadın Kolları Başkanı Nurgül Güner, Genel Merkezi tarafından yayınlanan “AK Parti İktidarında Kadın” adlı kitapçıkta yer alan kadın odaklı çalışma ve uygulamaları gazetecilerle de paylaştı.

Güner kitapçık ile ilgili olarak AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da kitapçıkta yazdığı önsözde dile getirdiği gibi, güçlü bir toplum ve sosyal devlet ilkesini, tam olarak hayata geçirmeyi, siyasetin ana eksenine oturtan AK Parti’nin uyguladığı sosyal politikalarla kadın, aile ve toplumun güçlenmesi için büyük devrimlere imza attığını söyledi.

Kitapçıkta, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Azize Sibel Gönül’ün de bir yazı kaleme aldığını belirten Güner, AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılından bu zamanda kadar, toplumun yarısını oluşturan kadınların kültürel, sosyal, siyasi varlığını ve etkinliğini ve karar alma mekanizmalarına katılımını arttırmak için gerek mevzuat, gerekse uygulamalara yönelik pek çok adım attığını da söyledi.

Kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanındığı 1934 yılından bu yana en yüksek kadın katılımının AK Parti dönemlerinde gerçekleşmiş olduğunu da belirten Güner, AK Parti’nin iktidara geldiği güne kadar 4,6’yı geçmeyen kadın milletvekili oranının her seçimde daha da yükselerek 2011 genel seçimlerinde bu oranın yüzde 14.1’e yükseldiğini de ifade etti.

AK Parti iktidarları döneminde, Partisinin kadın odaklı çalışmalarını ve hayata geçirilen uygulamaların kısaca kitapçıkta yer aldığını da belirten Güner, konu başlıklarıyla 12 yılda yapılanları sıraladı.

Bu dönemlerde üniversite, kamu ve TBMM’de başörtüsünün serbest hale getirilerek kadınlar arasında eşitliğin sağlandığını da belirten Güner, kitapçıkta yer alan ve hayata geçirilen uygulamalardan bazılarını ise konu başlıkları itibariyle: “anayasa’da kadın (yasal haklar), kadın-erkek eşitliği, kadınlara pozitif ayrımcılık, kadına yönelik şiddetle mücadele, iş hayatında kadın ve istihdam (çalışma hayatı), eğitim, kadınların eğitimine yönelik pek çok proje hayata geçirildi, sağlık, sosyal güvenlik, engelliler hakkında yapılan düzenlemeler” şeklinde sıraladı.

ak-parti-kadinlar-arasinda-esitligi-sagladi-(2).jpg

ak-parti-kadinlar-arasinda-esitligi-sagladi-(3).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler