AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaparak, herkesin bir engelli birey olacağının unutulmamasını söyledi.

Başkan Çalkın 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün son derece önemli bir gün olduğunu dile getirerek, “Bilindiği üzere, 1992 yılından bu yana Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilen 3 Aralık,  engelli bireylere yönelik toplumsal farkındalığın artırılması, engelli bireylerin toplumla tam olarak bütünleşmelerinin sağlanmasına yönelik çalışmaların yapılmasına dikkat çekilmesi açısından son derece önemli bir gündür.” dedi.

Başkan Çalkın yaptığı açıklamayı şöyle sürdürdü: “Hızla büyüyen, çalışkan ve dinamik bir nüfusa sahip olan ülkemizde, engelli vatandaşlarımız için AK Parti iktidarları döneminde çok büyük reformlar yapıldı. 'İhmal edilen ve görmezden gelinen engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşamdaki ihtiyaçlarını önemseyen AK Parti hükümeti, toplumda yer alma hakkını önemseyerek kanuni yasal düzenlemeler yaparak ihmal edilmişliğin önüne geçti.”

Başkan Çalkın AK Parti’nin sosyal devlet ilkesini baz aldığını belirterek, “Engellilerimizin çağdaş ülkelerdeki gibi sosyal hizmet ve güvenceye kavuşmasını sağladı. Özürlüler kanunu ile birlikte engellilerimizin iş hayatında daha etkin yer almalarını sağladık ve özel sektörlerde özürlü istihdamını teşvik edici hatta zorlayıcı kanunlar çıkardık.” Diye konuştu. 

Başkan Çalkın bir de mesaj vererek, “Dünya Engelliler Günü vesilesiyle bütün toplumumuzu, bu alanda daha sorumlu davranmaya, daha yüksek bir hassasiyet göstermeye ve özürlülük sorununun çözümüne katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Bu düşüncelerle Dünya Engelliler Günü'nün engelli vatandaşlarımız ve tüm dünyadaki engelliler için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler