AK Parti Kars İl Başkanından 18 Mart Mesajı

AK Parti Kars İl Başkanından 18 Mart Mesajı

AK Parti Kars İl Başkanı 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 102'inci yıldönümü ile ilgili mesaj yayımladı. İl Başkanın mesajı şöyle:

"Vatanı, milleti ve kutsal değerlerini korumak için savaşarak, bu uğurda canını vermiş aziz şehitlerimizin 'Şehitler Günü' nü idrak etmenin hüznünü ve gururunu yaşıyoruz Çanakkale, tarihten silinmek istenen bir milletin bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen, sarsılmaz bir imanla vatanını canı pahasına nasıl koruduğunu gösteren dili, rengi, etnik kökeni farklı, ancak kader birliği yapmış vatan evlatlarının şehit düştüğü yerdir.

Dünya tarihini ve masa başında yapılan hesapları değiştiren bu zafer aynı zamanda milli mücadelenin de ilk kıvılcımı ve şahlanan bir milletin hür yaşama aşkının ibret verici ve destansı bir mücadelesidir.

Çanakkale Zaferinden aldığı ilhamla 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla ilerleyen ülkemizi durdurmak, şehit kanlarıyla sulanan aziz vatan toprakları üzerinde operasyon yapmak isteyen PKK, FETÖ/PDY ve diğer taşeron terör örgütler ile bu örgütlerin perde gerisindeki güçlere aziz milletimiz gerekli cevabı vermiş, 15 Temmuz ihanet teşebbüsü ile çukur siyaseti boşa çıkarılmış, esarete ve dayatmalara rıza göstermeyeceğini bir kez daha ispatlamıştır. Bir asır önce Çanakkale'de olduğu gibi, 100 yıl sonra da benzer işgal girişimlerine karşı şanlı bir direniş ortaya koyarak, vatanını korumak için neler yapabileceğini en gür sesle, aynı ruh ve inançla yedi cihana ilan etmiştir. Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal topraklara, aynı şuurla sahip çıkarak korumak, bizden sonraki nesillere daha güvenli bir gelecek bırakarak şanlı tarihimizden aldığımız güç ile yeniden büyük ve güçlü Türkiye için yolumuza devam etmektir. Bu duygularla, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, İstiklal Savaşı ve 15 Temmuz kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi de saygı ve şükranla anıyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler