AK Parti Kars Milletvekili Adayı Prof. Dr. Yunus Kılıç: "Ülkemize ve Kars'a sahip çıkma vakti geldi"

AK Parti Kars Milletvekili Adayı Prof. Dr. Yunus Kılıç: "Ülkemize ve Kars'a sahip çıkma vakti geldi"

AK Parti Kars Milletvekili Adayı Prof. Dr. Yunus Kılıç, seçime 1 gün kala gazetemize yaptığı açıklamada, yarın yapılacak olan seçim ile Ülkemize ve Kars’a sahip çıkma vaktinin gelip çattığını söyledi.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Cumhurbaşkanı AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran seçimleri için slogan olarak kullandığı ‘Vakit Türkiye vakti’ ifadesini Kars halkının dikkatine sunan Kılıç, yarın gerçekleştirilecek olan seçim sonuçlarının Ülkemiz ve Kars için önemine değindi.

Kılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kars’a olan özel ilgisinin yanı sıra, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan marifetiyle il genelinde hayata geçirilen ve geçirilmekte olan projelerin devamı için Ankara’ya üçlü ve güçlü gitmenin son derece önemli olduğunu da yineledi.

UDH Bakanı Ahmet Arslan ile birlikte milletvekilliği görevini sürdürdüğü sırada Kars için çalıştıklarını da hatırlatan Yunus Kılıç, seçim öncesi önemli değerlendirmelerde bulundu.

KARS İNSANI BİRAZ DUYGUSALDIR

Kısa ama yoğun süren bir seçim sürecini geride bıraktıklarını söyleyen Kılıç: “Bu bir aylık süreçte insanımıza ulaşmaya çalıştık. Kars, her ne kadar küçük bir il gibi görünüyorsa da aslında yayılma alanı geniş olan 382 köyü, 7 ilçesi ve 1 beldesi olan büyük ve kadim bir ildir. Tabii milletvekili sayısının azlığından dolayı biraz daha çok koşturmamız ve herkese ulaşmanız gerekiyordu. Kars insanı tabi biraz da duygusaldır. Kendine ulaşamadığınız takdirde, kendinizi O’na iyi anlatamadığımız takdirde, onunla hemhal olamadığınız takdirde, siyasi partilere de çok dikkat etmeden sizi oyunu vermeye biliyor. O yüzden biz insanımızın bu hassasiyetini ve duygusallığını bildiğimiz için kendinizi anlatmaya ve anlaşılır olmaya çalıştık. Sade konuştuk, kısa konuştuk, etkileyici olmaya çalıştık ve 16 yıllık AK Parti iktidarını ve 24 Haziran sonrasını insanımıza anlattık.”

HOCALIKTAN KAYNAKLANAN BİR ÖZELLİĞİM VAR

Tabii benim özellikle hocalıktan da kaynaklanan bir özelliğim olduğu için insanımıza anlayana kadar anlatmaya çalışıyorum. Bu tabii kolay bir şey değil zordur ve yorucudur. Ama usanmıyoruz, bakmıyoruz. Bu seçim öncesinde bir ülkemizin geliş gelmiş olduğu refah seviyesini ve bunun devam etmesi gerektiğini, bunun istikrarla devam edeceğini anlattık. Sayın Cumhurbaşkanımızın, dünyada ülkemizin onurlu bir şekilde temsil edilmesine olan katkısını ve bunun devamına ihtiyaç olduğunu anlattık. Mazlum ve mağdur milletlerin de bizim ülkemiz insanı gibi bu seçimin sonuçlarını son derece önemsediğini ve onların hayatından önemli olduğunu anlattık. Güçlü bir Cumhurbaşkanının altında güçlü bir parlamentonun da olması gerektiğini anlattık. Karlının da bu manada, bu parlamentoya da gerekli gücü sağlaması gerektiğini anlattık. Anlıyor mu insanımız anlıyor. Siz anlattığımız kadar anlıyor. Hatta emin olun sevinerek görüyorum ki bizim önümüzde olanların umudu ve inancı var. Bu anlayış noktasında insanımızın yüzlerindeki ifadeler, bize olan yaklaşımlarından, elimizi sıkmalarından, bizleri kucaklamalarından, bakanımıza olan yoğun ilgilerinden ve cumhurbaşkanımıza gönderdikleri selamlardan bu ilgiyi anlıyoruz.

DAVAMIZA DAVA OLARAK BAKAN İNSAN SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Hatta davamıza dava olarak bakan insan sayısının gün geçtikçe çoğaldığını görüyoruz. Bu bizim 24 Haziranın beklentilerimizin üzerinde bir seçim olacağı izlenimini gösteriyor. Umarım bunu 24 Haziranda hep birlikte göreceğiz. Sayın bakanımızla birlikte biz bir dönem milletvekilliği yaptığımız için Karslı iyi bilir. Sayın Bakanımız da siyaset içerisindeki gücünden yararlanıp kalan hizmetlerimizi de uzaktaki Kars’ın sınırdaki Kars’ın, ülkenin daha çok sıkıntılı bölgesinde olan Kars’ın problemlerini çözme zamanının şimdi olduğunu ziyadesiyle anlatıyoruz. Ben bunun öne çıktığı sürece Kars’ın eski dönemlerden daha fazla çok siyasetine, partisine, yaşam tarzına bakmadan bize daha büyük bir destek vereceğine inanıyorum.

KARS, SON BİRKAÇ YILDA 3 MİLYAR LİRALIK YATIRIM ALDI

Şöyle bir şey bakın; Küçük bir Kars son birkaç yılda 3 milyar yani eski parayla 3 katrilyon liralık yatırım aldı. Peki, normalde Türkiye’nin yatırım bütçesi içerisinde Kars’a bu kadar düşer mi? Düşmeyeceğini bunun siyaset içerisindeki ve Sayın Bakanımız Ahmet Arslan’ın ve bizim gücümüzden kaynaklandığını anlattık. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu bölgenin gecikmiş ihtiyaçlarını karşılayan, tamamlayın arzusundan kaynaklandığını anlatıyoruz. Ve en son derece anlaşılır olduğumuzu görüyorum.

YUNUS KILIÇ HİÇBİR ZAMAN IRKÇILIK ÜZERİNDEN SİYASET YAPMADI

Biz bir şeyi daha anlattık Kars’a. Ben eğer İnşallah bir gün siyasetten ayrıldığımız zaman Karslının aklında kalmasını benim için Arzu ettiğim şey şudur. ‘Yunus Kılıç, ırkçılık yapmayan bir adamdır’ diyecekler. Ben aynı zamanda Kars’ta bunu anlatmaya çalışıyorum. Hem ziyaretlerde, hem aile toplantılarında anlattık. Büyük fotoğrafı görerek siyaset yapalım dedik. Yüzyıl geride kalmış olan yeteneği, birikimi, enerjisi, sermayeleri olmayan siyasilerin, ırkçılığı siyasi dönemlerde sermaye yapan bu zıtlığı anlattık.

ETNİK ZENGİNLİLERİN BİRİ BİRİLERİ İLE HİÇBİR DERDİ YOK

Karsın kurulduğundan bu zamana yerlerin Terekeme ile Kürdün Azeri veya Azerinin alevi ile bir sorunu olmamıştır. Peygamber Efendimizin bile yasakladı ırkçılığı sonuna kadar kullandığı seçimler gördük. Biz bunu şu anda Kars’a çok güzel anlatıyoruz. Diyoruz ki onlar size bir şey getiremeyeceği gibi diğer siyasetçilerin boyuna, posuna, endamına ve boş sohbetlerine kanmayın. Size getirenin yanında olun ki 4 yıl sonra 8 yıl sonra 16 yıl sonra buralara tekrar geldiğimizde hala bitmemiş, tükenmemiş, artmış ve azalmamış problemleri konuşmayalım.

KARS, BU DÖNEM AK PARTİ ADAYLARI AÇISINDAN ÇOK ŞANSLI

Tarım ve hayvancılık benim uzmanlık alanım. Ahmet Bey’in de ulaşım altyapısı alanında karşılığının ne kadar olduğunu dünya gördü. Fettah Çetinkaya’nın da yine ulaşım altyapısında bürokrat olarak karşılığı ortadadır. Kars’ın bu dönemde adaylar açısından şanslı olduğu, bizlerin şehrimizin problemlerini bilen adamlar olduğumuz ortadadır. Bunu kıyaslayın bunu bilmeyen adamın size hizmet etmesi mümkün değil. Hepimiz Ankara’yı gördük ve siyaset tecrübemiz var. Yolu yordamı öğrendik.

TARIM BAKANLIĞINDA, TARIM VE HAYVANCILIK POLİTİKALARI ÜRETTİK

Tarım Bakanlığı’nda son zamanlarda ülkenin tarım ve hayvancılık politikalarıyla alakadar oldu. Ahmet Arslan’ın yeteneği ortada ve dünya çapında ve ülkedeki herkes tarafından bilinen yetenek. Fettah Çetinkaya zaten çok kabiliyetli bir bürokrat. Bunları hepsini bir böyle güzel akıl içerisinde değerlendirecek olursak Karslı yarın sandığına ve iradesine sahip çıkacak. Cumhurbaşkanına sahip çıkmış olacak, bakanına sahip çıkacak. Küçük ama yaşanabilir kent istiyorsak, Kars problemi olmayan düz, çoluk çocuğumuzun iş bulduğu, hastanesi ile doktoruyla, şehir stadyumu ile hayvancılık besi bölgesi ile kesimhanesiyle, yollarıyla dört başı mamur bir şey haline gelebileceği bir seçim sürecini yaşadığının farkındadır. 24 Haziran’da vakit Kars vaktidir. Ülkeye ve Kars’a sahip çıkma vakti geldi çattı. Kars’ta başlatmış olduğumuz bu döngünün hareket ettirilmeye ihtiyacı var. Şehir belli aşamaları aştı.

BELEDİYE HİZMETLERİNDEN KAYNAKLANAN SIKINTILAR BİZİM ÜZERİMİZE MAL EDİLMEMELİ!

Halkımız büyük projelere baksınlar. İnşallah belediyenin yükünün de ağırlığını biz alıyoruz. Belediyeden kaynaklanan bazı problemleri de hallediyoruz. Ana yolları da biz yapıyoruz. O yüzden Karslı bunu görüyor, bunun farkında ve bize eskisinden daha çok ve Sayın bakanımızı da katarak ben inanıyorum ki bu seçimin Kars’a, ülkemize ve mağdur coğrafyaya hayırlı olmasını temenni ediyorum.”dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler