AK Parti Kars Milletvekili Dr. Yusuf Selahattin Beyribey'in 20 Ocak Mesajı

AK Parti Kars Milletvekili Dr. Yusuf Selahattin Beyribey'in 20 Ocak Mesajı

AK Parti Kars Milletvekili Dr. Yusuf Selahattin Beyribey, Azerbaycan 20 Ocak (20 Yanvar) “Kara Ocak” katliamının yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı. Beyribey'in yayınladığı mesaj şöyle:

"Medeniyet coğrafyamızın kardeş ülkesi Azerbaycan´da 20 Ocak 1990 günü Sovyet ordusunun acımasızca katlettiği kardeşlerimizi unutmadık. "Kara Yanvar” (Kara Ocak) bizim için de kara bir gündür! Dönemin Sovyetler Birliği lideri Mihail Gorbaçov´un emriyle Sovyet tankları, 19 Ocak´ı 20 Ocak´a bağlayan gecede, Bakü sokaklarında bağımsızlık yürüyüşü yapan kalabalığın üzerine acımasızca ateş açmıştı. Ateş sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 143 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi de yaralandı.

20 Ocak 1990 da yaşanan bu katliamın üzerinden tam 27 yıl geçti ve Türk dünyasının yaşamış olduğu en acı günlerden birisidir. Kara Ocak olayı Azerbaycanlı kardeşlerimiz için güneş doğmadan önceki en karanlık vakit olmuştur. Bu olayların ardından çok fazla bir süre geçmeden Azerbaycan Devleti hak etmiş olduğu bağımsızlığı tekrar kazanmıştır. 20 Yanvar Hüzün günü zalimce yapılmış bir zulümdür ve biz zulmü kim yaparsa yapsın zalime karşıyız ve her kim olursa olsun zulme uğrayan mazlumların da yanında yer alıyoruz ve almaya da devam edeceğiz. 20 Yanvar büyük bir zulüm günüdür. Batı dünyası günümüzde olduğu gibi o zaman da insanlık ayıbına kayıtsız kalmıştır. İnsanlık açısından da kara bir gün olan 20 Yanvar´a batı dünyası kayıtsız kalmasının yanında dönemin Sovyet Cumhuriyeti Başkanı Mihael Gorbaçov´a Nobel Barış Ödülü vererek adeta bu katliamı ödüllendirmiştir.

Biz Azerbaycan İle birlikte Bir millet iki Devlet anlayışıyla Azerbaycanlı Kardeşlerimizin bu acısını birlikte yaşıyor. Zulme uğrayan mazlum kardeşlerimize de Allahtan rahmet diliyorum.

20 Ocak Hüzün Günü´nde bütün Azerbaycan ve Türk Milletinin tekrar başı sağ olsun..."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler