AK Parti Kars Milletvekillerinden Önemli Açıklamalar

AK Parti Kars Milletvekillerinden Önemli Açıklamalar

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç Kars için projelerini anlattılar.

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Kars’la ilgili projeler ve bu projelerin hayata geçirilmesi için yapılan çalışmaları anlattı

Kars’ın bu projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte Kafkaslarda daha öne çıkacağını ve bunun herkesi daha memnun edeceğini söyledi.  

Ahmet Arslan, “12 Haziran’da insanlarımız takdirlerini kullandılar ve o çerçevede bizleri AK Parti Milletvekili olarak meclise gönderdiler. Biz gerek seçim sürecinde gerek daha önceki çalışmalarımızda Kars’ın problemlerini biliyorduk. Kars’ın problemlerini burada insanları dinleyerek, yaşadıklarımızla, bildiklerimizle bunların yetmediğini biliyoruz. Biz o problemleri “Ankara’da nasıl çözeriz?” diye AK Parti Milletvekilleri olarak ilgili bakanlıklarda, ilgili kuruluşlarda takip ediyoruz ve kovalıyoruz. Bu çerçevede de belli periyotlarda Kars’a geliyoruz. Kars’a geldiğimizde de hem vatandaşları dinlemek ve sorunlarını çözmek adına, hem de Kars’ın asıl büyük problemlerini Belediyemizle, ilgili kuruluşlarımızla, ilgili STK’lar ile birlikte değerlendirerek “Nasıl çözeriz” diye uğraşıyoruz.” dedi.

 

Vatandaşların mübarek ramazan ayını da kutlayan Arslan, “Mübarek Ramazan ayı da insanlarımız açısından “hayırlı olsun” diyoruz. Ramazan ayında il ve ilçelerdeki teşkilatlarımızla bir araya gelerek hem Ramazanın birlikte olma feyzi anlamında, Ramazandan yararlanmak adına, hem istişarelerde bulunmak adına geziyoruz.” diye konuştu.  

 

Arslan, partinin kuruluşu olan 14 Ağustos’a da dikkat çekerek, “14 Ağustos’ta özellikle partimizin kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde de Kars’ta yine programlar yapacağız. Valilikle, kaymakamlıklarla, belediyelerle görüşüyoruz. Burada yapabileceklerimizi burada görüşerek ve buradan aldığımız talep ve istekleri de Ankara’da özellikle takip ederek Kars’ın problemlerini inşallah hep birlikte çözeceğiz. Bunun gayreti ve koşturmacası içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

 

Arslan Kars için hayati önem taşıyan projelerle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bakü-Tiflis-Kars demiryolu Projesi sadece ilimiz için değil ülkemiz için çok çok önemli bir projedir. Ülkemizi Londra’dan Orta Asya’ya bağlayacak olan önemli bir projedir. Demir İpek Yolu diye adlandırılmaktadır. Bugünde arkadaşlarımızla ve milletvekilimiz Prof. Dr. Yunus Kılıç ile birlikte şantiyeyi ziyaret ettik ve ilgili arkadaşlardan bilgileri de aldık. O proje alabildiğince hızlı şekilde yürüyor. O projenin tamamlayıcısı olan Lojistik Merkezi’nin de şu an projeleri hazırlanıyor. Biliyoruz ki onun ağırlıklı işlemleri şu an Ankara’da yürüyor. Onu orada takip ediyoruz. Yine Kars’ı Digor üzerinden Iğdır, Nahçıvan ve İran’a bağlayacak olan Demiryolu projesi var. Onun da projeleri hazırlanıyor. İlgili DLH genel müdürlüğü ile istişare ederek takip ediyoruz. Bütün amacımız Kars’ı demiryolu anlamında Kafkasların Başkenti haline getirecek bu projelerin bir an önce bitirilmesi ve Kars’a katma değer olarak geri dönmesidir. Bu arada Havaalanı terminal binası yapılıyor. Marka şehir Kars’a yakışan, büyük ve dış hatları da kapsayan uluslararası anlamda bir terminal binası yapılıyor. Bizim Kars olarak şanssızlığımız şu idi; geçen sana mahkeme kararı nedeniyle yaklaşık 5-6 ay o proje gecikti. O da alabildiğince hızlı bir şekilde yürüyor. En geç önümüzdeki Haziran ayında insanlarımızın hizmetine girecek. Kars’ta havacılık sektöründe önemli bir noktaya gelecek. Karayolları projeleri de Kars için çok çok önemli. Karayolları ulaştırma altyapısının olmazsa olmazıdır. Onunla ilgili de Milletvekili arkadaşım Prof. Dr. Yunus Kılıç’la birlikte gerek bölge müdürlüğünde, gerek buradaki şubede ve gerekse genel müdürlükte gerçekten bütün ayrıntılarıyla alabildiğince sıklıkla takip ederek bu projelerin bir an önce bitmesi için çaba harcıyoruz.” dedi.

 

Arslan daha sonra şunları söyledi:

“Özellikle Kars’tan Erzurum’a gidecek olan bölünmüş yolumuzun beton asfalt olması konusunda yine Ardahan yolumuzun bölünmüş yol olarak bir an önce bitirilmesi ve yine daha da önemlisi yine Kars’ı Digor üzerinden Iğdır’a bağlayacak olan bölünmüş yolunda şu an projeleri hazırlanıyor. Orada da amacımız ilk etabı olan Kars Digor yolunun bölünmüş yol olarak bir an önce başlaması. Bunun dışında ilçelerimizin bağlantıları var. Özellikle Selim’i Göle’ye bağlayacak yolun bir anca iyileştirilmesi, Arpaçay ve Akyaka yollarının iyileştirilmesi ayrıca Kars Kağızman yolunun da bir an önce standardının yükseltilmesi konusunda karayollarında gerekli takibi yapıyoruz. Yine herkesin bildiği gibi Kars’a Karayolları Bölge Müdürlüğü kuruldu. Kars merkezli olarak bu bölgeye hizmet edecek. Onunda bir an önce hizmete girmesi konusunda şu anda geçici bir bina yapılıyor. Onun da inşasını hızlı bir şekilde takip ediyoruz. Diğerlerini de karayolları genel müdürlüğü ve ulaştırma bakanlığında takip ediyoruz. Ulaştırma altyapılarının topyekün bitmiş olması hem Kars’ın kalkınmasına çok ciddi katkı koyacak, hem Kars’a gelmek isteyen yatırımcıların olmazsa olmaz yolunu açacak olması önemli bir unsur. Onların bir an önce bitmesi bizim için, Kars’ımız için çok çok önemli. Bunların çok ciddi şekilde takip ediyoruz.”

 

Kars’ın Kafkasların başkenti konumuna geleceğini umut ettiğini de belirten Arslan konuşmasını şöyle tamamladı:

“Kars için bu söylediklerimizin dışındaki en büyük müjde belediyemizin de çalışmanın içinde olduğu ve Başbakanımızın burada açıkladığı Açık Hava Kültür Müzesi ve Turizm Alanı diye bahsettiğimiz 770 bir metrekarelik alanı kapsayan, 125 tarihi binanın restorasyonu ve Kars çayı etrafında çok ciddi bir şekilde piknik ve alış-veriş alanları, insanlarımızın geleceği ve geçmişteki özellikle Millet Bahçesi’ni daha modern bir halde çok daha büyük bir alanda Karslıların hizmetine sunulacaktır. Yerli ve yabancı turistlerin gelip gezmeleri ve kentimize ekonomik katkı sunmalarına adına çok önemli olan o projenin de bütün etaplarını takip ediyoruz. Özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığında bunun iki etabı var. Hem turizm hem de kültürle ilgili kısımları var. Bu aynı zamanda Şehit Ebu-l Hasan harakani külliyesini de içine alıyor. Şehrimiz için önemli olan kültür mirası yanında inanç turizminde özellikle gündeme getirilmesi konusunda bu proje çok çok önemli. O projenin de gerekli çalışmalarını şu an yapıyoruz. Proje ayrıntıları hazırlanıyor. Hem bu projelerin ilgili bakanlıklarda yatırım programına konması konusunda biz gerekli takipleri Ankara’da yapıyoruz. İnşallah bunlar yakında başladığında Kars’ın çehresi de ciddi bir şekilde değişecek. İnsanlarımızda hem hizmet sektöründen yararlanmak adına, hem de buraya gelecek turizmin ilimize koyacağı katkı adına çok memnun ve mutlu olacaklar. İnşallah bu projeleri hayata geçirdiğimizde “İşte özlediğimiz marka şehrimiz Kars gittikçe Kafkaslarda daha öne çıkacak” diyebileceğiz.”

 

AK Parti Kars Milletvekili Prof.Dr. Yunus Kılıç ise Ramazan ayının başlangıcıyla birlikte Kars’ta bulunan AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kafkas Üniversitesi’nin Kars’ın en büyük kurumlarından olduğunu söyleyerek, üniversitenin her alanda kendini yenileyeceğini ve milletvekilleri olarak da her türlü desteği vereceklerini söyledi.

 

Üniversitenin her alanda kendini yenileyeceğini ve milletvekilleri olarak da her türlü desteği vereceklerini söyledi.

 AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Karslıların ve tüm İslam aleminin mübarek ramazan ayını kutlayarak mutluluk ve esenlikler diledi.

 Kılıç, “Özellikle Ramazanın feyzini Kars’ta Kars halkıyla birlikte bizde almak için Ramazan ayına Kars’ta başladık. Ramazanın şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.” dedi.

 Kafkas Üniversitesi’nin Kars’ın en büyük kurumu olduğunu vurgulayan Kılıç. “Bunun her toplantıda, her yerde özellikle vurguluyoruz. Çünkü belli şehirlerin belli değerleri var. Yani yapacaklarınızı birazda onların üzerinde düşünmek zorundasınız. Kafkas Üniversitesi Kars için böyle bir değerdir. En büyük kurumun aynı hızda bir şekilde gelişmesi de lazım. Çünkü Kafkas Üniversitesi’nin şehrimize katacakları çoktur. Bugüne kadar kattıklarından çok daha ziyade katkılarının olacağını her toplantıda dile getirdik.” dedi.  

 

Kılıç ayrıca, “Son zamanlarda özellikle sağlıkla alakalı bizim insanımızın çok şikayeti olan Kafkas Üniversitesi’nin Kars’a ne katacağı konusudur. İnsanlar bu konuda bizlere sorular soruyorlar ve talepleri oluyor. Bu konuda yeterli bilginin henüz vatandaş nezdinde oluşmadığını görüyoruz. Tıp Fakültesi hastanesinin açılması konusundaki gidişatı soruyor insanlar daha çok bize. Tabi bunun bilinmesi lazım. Tıp Fakültesi şu anda inşaat olarak bitti. Çok yakında teslimi de olacak. İç donanımı da bu yıl itibariyle 20 milyon TL harcandı. Bir iki alet eksiği var bunlarda yakında giderilecek. Tıp Fakültesi yakında Karslının beklediği ölçüde hizmet etmeye başlayacaktır.” şeklinde konuştu.  

 

Kılıç daha sonra şunları söyledi:

“Ayrıca Kafkas Üniversitesi’nin eğitim seviyesinin arttırılması, binalarının iyileştirilmesi, çok eskiden kullanmak zorunda olduğu binalarının yerine yenilerinin yapılması noktasında gerek Kafkas Üniversitesi’nin gayreti ve gerekse bunu bizim desteklememiz noktasında ciddi girişimlerimiz var. Zaten şu anda üniversite yönetiminde olanlarda bizimle girmiş başlamış oldukları için sürekli de istişare ediyoruz. Bunlara olan siyasi desteğimizi en yüksek seviyede sağlayacağımızı her defasında ifade ediyoruz. Ankara’da da siyasi boyutta her türlü desteği verdik vermeye de devam edeceğiz. Kafkas Üniversitesi’nin de bu konuda ciddi gayretleri var. Bu süreçte bu dört yıl içinde inanıyorum ki, Kafkas Üniversitesi’nin özellikle şu anda çok daha üniversiteye layık olmayan mekanlarda kısmen sürdürdüğü eğitimleri daha modern, daha Kars’a ve üniversiteye yakışır ortamda sağlaması noktasında girişimleri var. Bizde buna destek olacağız ve inşallah sonuçlandıracağız.”

yes.20110804170707..jpg

 

 

 

 

KHA

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler