AK Parti Kars'ta Sandığa Gitti!

AK Parti Kars'ta Sandığa Gitti!

AK Parti Kars Kadın Kolları Başkanlığı 4. Olağan Kongresi yapıldı. İl genelinde 430 delegenin 230'unun oy kullandığı kongreye tek aday olarak katılan Nurgül Güner, AK Parti Kars Kadın Kolları Başkanı seçildi.

AK Parti Kars'ta Sandığa Gitti! 

AK Parti Kars Kadın Kolları Başkanlığı 4. Olağan Kongresi yapıldı. İl genelinde 430 delegenin 230’unun oy kullandığı kongreye tek aday olarak katılan Nurgül Güner, AK Parti Kars Kadın Kolları Başkanı seçildi.

Devlet Su İşleri Misafirhanesi Salonunda gerçekleştirilen kongreye,  AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Alkış ve Bingöl Milletvekili Eşref Taş, AK Parti MKYK Üyesi Mualla Vural, Nesrin Semiz, il ve ilçe teşkilat mensupları ve teşkilat başkanları ile kadın delegeler katıldı.

Kongreye 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde yarışacak olan Kars milletvekili aday adayları ile eski milletvekillerinin de katılması dikkat çekti. AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, kongreye katılımların yoğun olmasının yanı sıra tüm aday adayları ile birlikte eski milletvekillerinin de katılmasının AK Parti teşkilatında birlik ve beraberliğin tam olduğunun bir göstergesi olduğunu söyledi.

Kongrede divanın oluşturulmasının ardından Kadın kolları Başkan Vekili Ayfer Othan tarafından faaliyet raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra da AK Parti Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül'ün kongreye gönderdiği mesajlar okundu.

Kongrede AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, AK Parti Kadın Kolları Başkan Vekili Ayfer Othan’a, AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç’ta AK Parti Kadın Kolları eski Başkanı Fatma Sinar’a emeklerinden dolayı plaket sundular.

OTHAN: “YENİ TÜRKİYE YOLUNDA, BÜYÜK TÜRKİYE’NİN TEMEL TAŞLARINI OLUŞTURACAĞIZ”

Kongrende, AK Parti Kars Kadın Kolları Başkan Vekili Ayfer Othan, açılış konuşması gerçekleştirdi. Othan konuşmasında Ahmet Davutoğlu ile başlatılan kongre süreçlerinin AK Parti ekibini daha da güçlendirerek yeni Türkiye yolunda, büyük Türkiye’nin temel taşlarını oluşturacağını söyledi. Yine aynı ekibin bu kongrede 2023-2071 yolculuğunda ortaya çıkacak ağır, bir o kadar da güzel sorumluluğu da omuzlarında taşıyacağında da dikkat çeken Othan, “Nasıl ki Kasım 2002’de yeni bir Türkiye doğmuşsa, 2015 Haziran’ında da yepyeni bir Türkiye’ye kararlı bir şekilde yürüyeceğiz. Gerçekleştirdiğimiz bu kongreler bizleri daha nice seçimlere belirlediğimiz o güzel hedeflere ulaştıracaktır. Öyle bir başkan ki Dünyada saygın Türkiye’de lider adam gibi adam Sayın Recep Tayyip Erdoğan biz kadınlara vermiş olduğu önemle bizlerin çalışma hevesini kat kat artırarak partinin oy potansiyeli yükselmiş, üye sayısını çoğaltmış üye sayısı itibariyle dünyanın en büyük kadın örgütleri arasına girmişiz.” dedi.

GÜNER: “BU KUTSAL GÖREVİ YÖNETİMİMLE BİRLİKTE DAHA İLERİYE GÖTÜRMEYE GAYRET EDECEĞİM”

Kongreye tek aday olarak katılan ve kongre sonunda kullanılan 230 oyun tamamını alarak AK Parti Kars Kadın Kolları Başkanı seçilen Nurgül Güner: “Gerek Türkiye’de gerek dünyada kabul gören Ak parti kurucu liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Genel Başkanımız Prof Dr Ahmet Davutoğluna ve tüm teşkilatımıza yolunuz açık olsun diyoruz.” Dedi.

Güner konuşmasında ayrıca, uzun yıllar partilerine Kadın Kolları Başkanı olarak 3 dönem kadın kolları başkanlığı yapmış olan Fatma Sinar’a aynı görevi bu zamana kadar yürüten Ayfer Othan’a saygı ve hürmetlerimi sunarak teşekkür etti.

Kendisine bu görevi layık gören AK Parti ailesine, genel merkeze, milletvekillerine, İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş’a  ve il teşkilatında da teşekkür eden Güner:  “1976 Kars doğumluyum. Anadolu Üniversitesi hükük bölümü adalet programından mezun oldum. Şu anda Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü 3. sınıf öğrencisiyim. 6 yıldır Halk Eğitim Merkezi’nde usta öğretici olarak görev yapmaktayım. Bugünden itibaren de bu kutsal görevi yönetimimle birlikte devralarak daha ileriye götürmeye gayret edeceğiz. 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler bizim sınavımız olacaktır. Kapı kapı dolaşıp partimizin yapmış olduğu hizmetleri ve icraatları halkımıza anlatacağız.” İfadelerini kullandı.

YURDAKOŞ: “HEDEFİMİZ; 400 MİLLETVEKİLİ”

AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş da kongrenin Kars’a ve Türkiye’ye hayırlar getirmesi dileklerinde bulunarak 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde 400 milletvekili hedeflediklerini söyledi.

Yurdakoş şöyle konuştu:

“Sayın Divan MKYK üyelerimiz, değerli milletvekilleri, teşkilatımızın güzide mensupları, değerli hazurun, kıymetli basın mensupları Teşkilatımızın düzenlemekte olduğu 4. Olağan Kadın Kolları kongremiz hoş geldiniz diyor hepinizi saygı, hürmet ve muhabbetle selamlıyorum.

Değerli dava arkadaşlarım malumunuz üzere 29 Kasım 2014 tarihinde Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu nun katılımlarıyla görkemli bir il kongresi yaptık. Şimdi de Kadın Kolları Kongremizi icra etmekteyiz. Kongremize gösterdiğiniz bu teveccüh ve coşkudan ötürü hepinize teşekkür ederim. Kadın Kollarının teşkilat için ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyoruz.

Partimizin kuruluşundan bu güne kadar 3 genel seçim, 3 yerel seçim, 2 referandum geçirdik. Bu seçimlerde Kadın Kollarının yağmur demeden, çamur demeden kar kış demeden can siparene bir şekilde gerekirse hakaret işiterek, çalışarak bu kutlu yürüyüşte bu güne kadar geldik. Kadın Kolarını o günden bugüne kadar getirerek emek veren hanım kardeşlerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum, Allah hepsinden razı olsun.

400 MİLLETVEKİLİ NE DEMEKTİR?

Değerli Arkadaşlarım, malumunuz üzere önümüzde 7 Haziran Genel Seçimler var. Bu seçimlerin önceki seçimlere göre büyük bir önem arz etmektedir. Bizim bu seçimlerde en az 367 ya da 400 Milletvekilini seçmemiz gerekmektedir.

-400 milletvekili paralelle mücadele demektir.

-400 milletvekili çözüm sürecinin sona ermesi demektir.

-400 milletvekili En önemlisi Anayasanın değişmesi demektir.

-400 milletvekili çocuklarımızın geleceğe daha güvenle bakması demektir.

İnşallah bizlerde bu genel seçimlerde siz kadın kollarımız ve partimize gönül veren tüm hanım kardeşlerimizle Karsımız da üzerine düşen görevi yaparak elde edilecek bu başarıda hak ettiği yeri alacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Kongremizin Karsımıza, Ülkemize hayırlı olmasını yüce rabbimizden niyaz ediyoruz Allah Yar ve Yardımcımız Olsun Diyorum” dedi.

KILIÇ: “KADINLAR PARTİMİZİN İTİCİ GÜCÜDÜR”

AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç da yaptığı konuşmada kadınların partilerinin iti gücü olduğuna vurgu yaparak AK Partiye üye olan kadın sayısının 4 milyon olduğunu söyledi.

Kılıç şöyle konuştu:

 “AK Parti geleneğinden, göreneğinden gelen, medeniyetler yeşertmiş ve yetiştirmiş olan, onları örnek alan ve oralarda ki kadına inancımız gereği, geleneklerimiz gereği hürmeti, saygıyı en üst seviyede tutan, kadınların şefkatine, merhametine, gücüne, desteğine inanan ve güçlü, kalıcı, sürdürülebilir bir teşkilat olmanın ve hanımların desteğiyle sürdürülebileceğine inanan ve kurulduğu günden beri kurucu genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kadınlara vermiş olduğu önemi her geçen gün teşkilatlarımız içerisinde arttıran ve bununla güçlenen, yürüyen bir teşkilat olmakla kaynaklı kadın kolları bizim için çok önemlidir.

O yüzden her dönemde olduğu gibi aslında kadın kolları Kars’ta da partimizin itici gücü, kucaklayıcısı, önde gideni olmuştur. Oylarımıza da baktığınız zaman Türkiye genelinde olduğu gibi kadınlardan AK Parti daha yüksek oranda oy alan bir partidir. Yani şefkatle, merhametle, sadakatle,  destekle yürüyen bir parti ve bunun en iyi örneğini kadınlarımız gösteriyor. En yüksek seviyede partimize destek vererek AK Parti’yi bu günkü gücünde tutan en önemli faktördür.  Her dönemde olduğu gibi kadınlarımız imkansızlıklar, yokluklar, sıkıntılar içerisinde erkeklerin hazmedemeyeceyi kadar partimize destek verme noktasında her seçimde ellerinden geleni kadın kolları teşkilatlarımız ziyadesiyle gösterdiler

O yüzden AK Parti, kadın kollarının güçlerinin farkında olan bir partidir. Bunu her geçen gün 4 milyon üyeye ulaşarak devam ettiriyor. Tabi teşkilatlar yer yer kan değiştirirler güç, enerji katarlar. Bazı arkadaşlarımız daha fazla emek vermek ister, daha fazla partimize katkı sunmak ister. Eskileri atmadan unutmadan onların desteğiyle beraber yenilerinde vermiş olduğu enerjiyle partiler teşkilatlar daha fazla güçlenir. Önemli olan bu teşkilatlar yenilenirken eskileri bir taraf bırakmadan onların emeklerini zayi etmeden yanımızda tutarak yenilerle beraber güçlendirip partimizin geleceğine daha önemli katkılar sunmak. O yüzden bugünkü değişimin partimizin önümüzde ki seçimlere gittiği bu günlerde partimize Kars’ta ki teşkilatlarımıza güç katacağı kesin. Kadın kolları bizim göz bebeğimiz. Kadın kolları bizim merhametli, şefkatli tarafımız. Kadın kollarının güçlü olmadığı illerde, beldelerde başarının olması mümkün değil. AK Parti bunu yıllarca deneyerek bunu görmüş olan bir parti olduğu için AK Parti kadın kollarına çok önem vermektedir. Önümüzde ki seçimlerde kadın kollarımızla birlikte Kars’ı layık olduğu üst noktalara ulaştıracağız.”dedi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler