AK Parti Sarıkamış 5. Olağan Kongresi yapıldı

AK Parti Sarıkamış 5. Olağan Kongresi yapıldı

AK Parti Sarıkamış İlçesi 5. Olağan Kongresi Sarıkamış Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Kongreye tek aday olan Serkant Aykul 301 delegenin tamamının oyunu alarak yeniden ilçe başkanlığına seçildi.

AK Parti Sarıkamış 5. Olağan Kongresi yapıldı

AK Parti Sarıkamış İlçesi 5. Olağan Kongresi Sarıkamış Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongreye tek aday olan Serkant Aykul 301 delegenin tamamının oyunu alarak yeniden ilçe başkanlığına seçildi.

Kongreye AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Kars İl Koordinatörü ve Muş Milletvekili Muzaffer Çakar, 20-22 ve 23. dönem Kars Milletvekili Zeki Karabayır, 23. dönem Milletvekili Mahmut Esat Güven, AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, çok sayıda belediye başkanı ve partili katıldı.

Kongrede İlçe Başkanı Serkant Aykul, Kars Milletvekili Ahmet Arslan ve Muş Milletvekili Muzaffer Çakar birer konuşma yaptı.

İlçe Başkanı Serkant Aykul şunları söyledi:

“30 Eylül 2013 tarihinde genel merkezimiz tarafından ilçe başkanlığı görevine atandım.

Bu görevimi yerine getirirken ‘halka hizmet hakka hizmettir’ bilinciyle yola çıktım.

Bizler ‘halkın efendisi halka hizmet edendir’ diyen bir peygamberin ümmetiyiz.

İnsan yöneticiliği Allah’a kulluk bilinci ile yaparsa yöneticilik onun için ibadet sayılır aksi olursa vebaldir günahtır bilincindeyiz. Rabbim çıktığımız bu yolda bizleri utandırmasın.

Hırs, makam tutkusu, rütbe sevdası, bencillik hep bizden uzak oldu hep de uzak olsun.

Bizler istişarenin neticesine değil de nefsimizin verdiği karara uyacak olursak partimizin birliğini bütünlüğünü zedelemiş oluruz. Bu parti durup dururken buralara gelmedi,

büyük emeklerle geldi, bize düşen ise bunu devam ettirmektir. AK Parti asırlar öncesinden başlamış kutlu bir davanın mirasını omuzlarında taşıyan bir partidir. ‘Ben yoksam dava yok’ diyenler, ‘ben olmazsam dava olmaz’ diyenler bu davanın ruhunu anlayamamış olanlardır.

Bu dava hiç bir zaman koltuk davası olmamıştır. Önümüzde 2015 seçimleri var ve bu sorumlulukla birbirimize daha sıkı kenetlenmeliyiz. Sarıkamış teşkilatı olarak gerek 30 Mart yerel seçimlerinde gerekse 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçimlerinde dağ-taş, kar-kış demeden çalıştık başarıya ulaştık. Bizler bu süreçte sadece cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine şahitlik etmedik, bu tarihi hadiseyi kendi elleriyle inşa edenlerden olduk. Ben yaşadığım bu seçim sürecinde bana güvenen desteklerini esirgemeyen sn. Miletvekillerim Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç’a, belediye başkanım sayın Göksal Toksoy’a, il genel meclisi üyelerime, belediye meclisi üyelerime, kadın kolları, gençlik kolları başkanlarıma ve kader birliği yaptığım yönetim kurulu arkadaşlarıma; aynı zamanda dışardan desteğini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Kongremizin partimize, ilçemize hayırlı olmasını diliyor, saygılar sunuyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler