AK Parti Sinemada Buluştu!

AK Parti Sinemada Buluştu!

AK Parti Kars İl Teşkilatı, Vekillerle birlikte Kars Şehir Sineması'nda “Kod Adı: K.O.Z.” filmini seyretti.

AK Parti Sinemada Buluştu!

AK Parti Kars İl Teşkilatı, Vekillerle birlikte Kars Şehir Sineması’nda “Kod Adı: K.O.Z.” filmini seyretti.

Kod Adı: K.O.Z. filmi Kars Şehir Sinemasında 13 Şubat 2015 Cuma günü gösterime girdi. Türkiye genelinde aynı anda gösterime giren K.O.Z adlı filmin dün akşam ki izleyicileri AK Parti Kars İl Teşkilatıydı. 19.30 seansında sinema tamamen AK Parti kadrosuna ayrıldı ve il teşkilatı da tam kadro filmi seyretti.

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş başta olmak üzere parti yönetimi, merkez ilçe, gençlik ve kadın kolları, ilçe başkanları ve belediye başkanları ile parti üyelerinden oluşan 200 kişi filmi pür dikkat izledi.

Milletvekili Ahmet Arslan, resmi aday adaylığı başvurusunun ardından seçim çalışması ve filmle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bizde yavaşlamak hiç yok çünkü; sayın genel başkanımız Ahmet Davutoğlu ve sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın bize söylediği şudur: ‘Bir seçimden çıktığınız gün o seçim artık bitmiştir, yeni seçime çalışmanız lazımdır.’ Biz dolayısıyla 12 Haziran’da milletvekili apoletini omuzlarımıza taktığımız zaman dedik ki; çalışmalıyız ki bir sonra ki seçimde milletimizin karşısına yüzü ak, alnı açık çıkalım. Allah’a şükür 4 yıldır yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Dolayısıyla biz 7 Haziran’da da milletimizin karşısına 4 yılda yaptıklarımızın gururu ve onuru ile çıkacağız. AK Parti olarak ise 12 yıldır yaptıklarımızın gururu ile çıkacağız. Bu konuda hiçbir tereddüdümüz yok, tabi ki her zaman koşturmacaya devam. Dün itibari ile 25. dönem için aday adaylığı başvurusunda bulunduk. Kars’ımıza, Karslımıza hayırlı olsun. Tabi ki Kars’tan milletvekili adayı olursak dolayısıyla ‘durmak yok yola devam’ lafı burada çok oturuyor. ‘Ben seçildim, daha dört yıl var’ demekle olmuyor. 4 yıl gerçekten çok hızlı geçiyor, hafta içi meclistesiniz hafta sonu Kars’tasınız, ilçelerinizdesiniz ve böylece koşturmaca ile geçiyor. Allah’a şükür alanımız büyük; 7 tane ilçemiz var ve yapacak çok iş var. Ne kadar iş yaparsanız yapın ihtiyacımız büyük. Öyle olunca da koşturmacaya devam çünkü zaman hızlı geçiyor. Eminim ki bu 3 ayda göz açıp kapayıncaya kadar geçecek ama tabi bu 3 ay içerisinde milletvekilliği sorumluluğumuz devam ediyor. İnsanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz inşallah. Uzunca bir süredir sinemaya gitmemiştim. Ancak yakın zamanda “mucize” diye bir filme gittim. Onun da sebebi şuydu; biliyorsunuz ağırlıklı olarak yöremizde Kağızman’da çekilen bir filmdi. Onu görmek için yakın zamanda, zaman ayırıp gittik. Bugünde özellikle bu filmin konusu nedeni ile arkadaşlarla beraber teşkilat olarak bu filmi izlemek istedik. Sinemaya gelme sebebimiz de budur. Kars’taki bütün teşkilatlar ile inşallah bu akşam bu filmi izleyeceğiz.”

Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç da, “Filmin konusu ile ilgili bilgimiz olduğu için buradayız. Daha doğrusu filmin konusundan herkesin haberdar olması için teşkilat olarak buradayız. AK Parti Kars teşkilatı sinemada sebebi şu: ülkemizin yakın geçmişinde yaşananları anlatabilmenin bir çok yolu var. Bir sözlü anlatırsınız, iki görsel anlatırsınız. Sinema bunu anlatacak en iyi unsurlardan bir tanesidir. Ülkemizde şu anda AK Parti; cumhurbaşkanımızdan, başbakanımızdan, tüm teşkilatlarımıza kadar ülkemizde şu anda büyük bir sıkıntı haline gelen ama aslında uzun zamandır içerimizde büyüttüğümüz bir tümör haline gelen o ülkenin her yerine sirayet eden bu sıkıntılı yapının, geçmişten bugüne nasıl geldiğini ve buna kimin hangi çapta, kimin ne kadar mukamet gösterdiğini, nasıl mücadele edildiğini, ne fedakarlıklar yapıldığını anlatan bir film. Biz bunu ülkemizde bu sıkıntılar başladıktan sonra herkese anlatmaya çalıştık ama bugün bunu bir de herkese göstermeye çalışıyoruz. Neyle mücadele ettiğimiz insanımız daha iyi anlasın, daha iyi bir mukamet geliştirsin. Sayın cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın ve bununla mücadele eden AK Parti teşkilatının arkasında daha güçlü ve daha dirayetli dursun, ki ülkemiz bir an önce bu sıkıntıdan kurtulsun ve önü açılsın. Bugün bu soğuk, karlı kış gününde yine de toplumun alacağı mesajlar olduğunu düşündüğümüz için teşkilat olarak bugün sinemadayız. Sinema kültürü eskiden ülkenin hiçbir yerinde olmayacak kadar yaygındı biliyorsunuz. 4 tane sinema vardı, küçücük Kars’ta şu anda bir tanesi yaşamaya çalışıyor. Öğrencinin gelmesiyle biraz hareketlendi bizim de gelmemiz belki biraz teşvik edici olur. İnsanlar görsel olarak baktıkları, gördükleri şeyleri daha iyi algılayabilirler ve bundan daha iyi örnekler çıkarabilirler sinema böyle bir kültür. Bundan sonra da daha sık geleceğiz inşallah.” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş ise, “Evet şu anda çok yoğun bir seçim sürecine başladık. Müracaatlarımız her geçen gün artarak devam ediyor. Sayın aday adaylarımızdan partimize büyük bir teveccühleri vardır. Bu konuda teveccühlerimizin ayın 20’sine kadar hatırı sayılır bir miktara ulaşacağını umuyorum. Ben bunu defalarca söyledim. Haziran’daki yapılacak olan seçimler en önce bizim için önemlidir. Birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde bir seçim olmasını temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.

FİLMİN KONUSU

Film, yargı ve polis teşkilatlarındaki yapılanmaları, MİT’ten basına yansıyanları, istihbarat şefinin ifade vermek için çağrılmasını, Gezi olaylarını, 17 ve 25 Aralık operasyonlarının hedeflerini kısacası Türk siyasi tarihinin yakın geçmişte yaşadığı ve halen içinde bulunduğu siyasal ve toplumsal süreçleri işliyor. Yapımcı Uğur Yalçınkaya’nın ifadesiyle film “devlet düşmanlarının iç yüzünün ortaya çıkarmayı amaçlıyor”. Filmin yönetmenliğini Celal Çimen üstlenirken, kadroda Orhan Kılıç, Hazım Körmükçü, Tolga Karel ve Hakan Ural gibi isimler yer alıyor. kha

 

Önceki ve Sonraki Haberler