AK Parti’de Üst Kurula Çıkacak İsimler Belli Oldu!

AK Parti’de Üst Kurula Çıkacak İsimler Belli Oldu!

AK Parti Genel Merkez'de üst kurula çıkacak isimler hemen hemen belli oldu.

AK Parti’de Üst Kurula Çıkacak İsimler Belli Oldu!

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

(Özel Haber)

AK Parti Genel Merkez’de üst kurula çıkacak isimler hemen hemen belli oldu.

AK Partinin Kars milletvekili adaylarını, belirlemede uyguladığı aşamalı sistemin sonuncusu olan STK temayülü sonrası, 36 aday adayını 12 kişiye indirerek, üst komisyona çıkacak isimleri belirledi.

Elimize en son ulaşan üst kurula çıkacak aday listesi aşağıdaki isimlerden oluşmakta.

1- Ahmet Arslan

ahmet-arslan.jpg

1962 yılında Kağızman’ın Bulanık köyünde doğdum. Kağızman Lisesi’ni bitirdikten sonra, kazandığım İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Gemi İnşa ve Makine Mühendisi olarak mezun oldum. 7 yıl özel sektörde çalıştıktan sonra Pendik Tersanesi’nde muhtelif kademelerde çalıştım.

Daha sonra Denizcilik Müsteşarlığı’nda Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldım. 2005 yılından 10 Mart 2011 tarihinde müracaat ettiğim Milletvekilliği Aday Adaylığıma kadar; Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyesi görevlerinde bulundum.

Görev yaptığım süre zarfında;

Birçok gemi ve liman projesinin yanı sıra, Kars Havaalanı’nın yenilenmesi de dahil birçok havaalanının yapımını gerçekleştirdim. Kars Havaalanı’nı Kafkaslar Bölgesi’nin en modern havaalanı haline getiriyoruz.

Pekin’den Londra’ya uzanan İpek Demiryolu’nun kayıp halkası Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun yapımını başlattım.

Kars-Erzurum-Erzincan-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi’ni başlattım. Kars’ı Nahçıvan ve İran’a demiryoluyla bağlayacak olan Kars -Iğdır -Aralık - Dilucu-Nahçıvan projesini başlattım.

Asrın projesi olarak nitelenen ve denizin 60 metre altından Avrupa ve Asya kıtalarını birbirine bağlayan ve 26 Şubat’ta Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan ile Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın ilk yürüyüşünü gerçekleştirdiği Marmaray projesini önemli bir aşamaya getirdim.

Yatırım değeri 1 Milyar Doların üzerinde olan ve dünyanın sayılı projelerinden Avrasya Tüp Geçit projesinin temelini de Sayın Başbakanımız ve Ulaştırma Bakanımızla birlikte attım. 56. Dönem Milli Güvenlik Akademisi mezunuyum. Aldığım birçok ödüle ilave olarak, geçtiğimiz yıl Kazakistan’da Fahri Profesörlük unvanı ile ödüllendirildim. Sakin bir talebe olarak karıştığım hayata; sakin ve çalışkan bir devlet adamı olarak Türkiye’nin ulaşım ve iletişim altyapısını kurmaya, politika belirlemeye, Türkiye’nin içerde ve dışarıda yüzünü ağartmaya devam edeceğim.

24. Dönem Kars Milletvekili.

Evli ve 1 çocuk babasıyım, İngilizce bilmekteyim.

2- Yunus Kılıç

yunus-kilic.jpg

Kars ilinde 1965 yılında dünyaya geldim. Yaşamlarını hayvancılık, tarım ve gıda ticareti gibi emek ve yoğun İşler ile tedarik eden ailem ve 9 kardeşimle birlikte 1975 yılında Kars’a geldik. İlk-Orta ve Lise öğrenimimi Kars’ta tamamladım. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesine 1985 yılında başlayıp, 1990 yılında mezun oldum.

Askerliğimi Ankara’da Gıda Kontrol Subayı olarak yaptıktan sonra, 1993 yılında Selim Tarım İlçe Müdürlüğü’nde Veteriner Hekim olarak çalışmaya başladım. Aynı yıl Kars Belediye Veteriner Hekimi olarak çalıştıktan sonra, Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi kadrosuna atandım. Doktora öğrenimini Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde 1998 yılında bitirerek Doktor unvanı aldım. Aynı yıl Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde göreve başladım. Kafkas Üniversitesi’nde 2000 yılında Yardımcı Doçent, 2003 yılında Doçent ve 2008 yılında Profesör oldum.

Halen, kuruluşunda oldukça emeğim olan Kafkas Üniversitesi’nde akademik ve bilimsel çalışmalarım devam etmektedir. Akademik hayatım süresince Kars ve ülke hayvancılığının sorunlarına çözüm oluşturacak çok sayıda bilimsel araştırmalar yaparak, konferanslar verdim. Yöre insanının eğitim ve gelir seviyesini arttırmaya yönelik, Avrupa Birliği destekli projeler yürüterek, özellikle Arıcılık ile ilgili birliklerin kurulmasını sağladım. Ayrıca Kars ve Kafkas Üniversitesinin gelişmesine katkı sağlaması amacıyla 1993 yılında Kars ve Kafkas Üniversitesi Kalkınma Vakfının kurulmasına önderlik edip, kurucu üyeliğini yaptım. Kars halkının sağlık ihtiyacının daha iyi karşılanması için Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kuruluşuna önderlik ettim. Üniversitenin birçok biriminde yöneticilikler ve Yönetim Kurulu Üyelikleri yaparak, üniversitenin gelişimini destekledim.

Eğitim yıllarımı saymazsanız 36 yıldır modern bir şehir olması beklentisi ve umuduyla Kars-Merkezde sizlerle birlikteyim. Her şeye rağmen iyi niyetle ve gayretle kısa sürede yeniden, çok eski yıllardaki gibi modern bir şehir haline dönüşeceğine inandığım bu küçük memlekette eşim, bir kız ve birde erkek olmak üzere iki çocuğumla birlikte sizlerle beraber yaşamaktayım.

24. Dönem Kars Milletvekili.

3- Erdoğan Yıldırım

erdogan-yildirim.20150329145227..jpg

1969 yılında Kars'ın Selim ilçesinde dünyaya gelen Erdoğan Yıldırım, yüksek öğrenimini A.Ü. İşletme Fakültesinde tamamladı. Aile şirketlerinin çeşitli kademelerinde görev aldı. Ticari işlerinin dışında Sivil Toplum Örgütlerinde ve Meslek Örgütlerinde sosyal sorumluluk anlayışıyla birçok görevler üstlendi. Yıldırım, KARS-ARDAHAN-IĞDIR Serhatlılar Birliği Federasyonu Genel Başkanlığı, Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeliği, Ankara Kalkınma Ajansı Kurul Üyeliği, Ankara Kent Konseyi Üyeliği, Ankara Kent Konseyi Ticaret Komisyonu Üyeliği, Ankara Kent Konseyi İmar Komisyonu Üyeliği, Ankara Ticaret Odası Gayrimenkul Danışmanları Meslek Komitesi Başkanlığı, Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de başarıyla yürütüyor. Yurt dışında 20 den fazla ülkede farklı sempozyum ve panellere katılan Yıldırım, halen Ankara'da inşaat, gayrimenkul ve akaryakıt sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütüyor. İngilizce ve Arapça dillerini bilen Erdoğan Yıldırım, evli ve iki çocuk babası.

4- Veysel Tipioğlu

veysel-tipioglu.jpg

1966 Yılında Kars’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini aynı ilde tamamladıktan sonra 1989 yılında Polis Akademisinden mezun oldu.

1989 Yılında ilk görev yeri olan Bolu İlinde Komiser Yardımcısı olarak görevine başladı. TEM Şube Müdürlüğünde görev yaptıktan sonra 1993 yılında şark görevini yapmak üzere Erzurum İline atandı.

1993 yılında Erzurum İlinde TEM Şube Müdürlüğünde çalışan Emniyet Müdürümüz 2003 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğüne atandı.

2003-2004 tarihleri arasında Tuzla İlçe Emniyet Müdürü,

2004-2006 tarihleri arasında Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü,

2006-2009 tarihleri arasında Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü,

Olarak görev yaptıktan sonra 2009 yılında terfi ederek; İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görevine devam etti.

2013 yılında 1.Sınıf Emniyet Müdürü rütbesine terfi eden Tipioğlu 15.03.2014 tarihli kararname ile Muğla İl Emniyet Müdürü olarak atanmıştır. Başarılı çalışmalarından dolayı İçişleri Bakanlığı ve görev yaptığı İllerin Valiliklerince birçok defa takdirname ve taltif ile ödüllendirilmiştir.

Tipioğlu Polis Akademisini bitirdikten sonra Beykent Üniversitesi ‘Yönetim ve Organizasyon’ alanında yüksek lisansını tamamlamış ve halen Marmara Üniversitesi Türkiyat Enstitüsü ‘Genel Türk Tarihi’ bölümünde doktora çalışmalarına devam etmektedir, orta derecede İngilizce bilmektedir.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

5- Selahattin Beyribey

selahattin-beyribey.jpg

Dr. Yusuf Selahattin Beyribey, 1955 yılında Kars’ta doğdu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Uzmanlığını üroloji alanında tamamlayan Beyribey, Ankara Numune Hastanesi’nde klinik şefi, SSK Etlil Hastanesi’nde başhekimlik görevlerinde bulundu. İyi derecede İngilizce bilmekte olup, ulusal ve uluslar arası bilimsel dergilerde bir çok tıbbi makalesi yayımlanmıştır. 20. ve 22 Dönemlerde Kars Milletvekili olarak görev alan Beyribey, TBMM’den Plan ve Bütçe Komisyon üyeliği yaptı. Beyribey evli ve 2 çocuk babasıdır

6- Ensar Erdoğdu

ensar-erdogdu.jpg

20 Nisan 1964 Kars, Sarıkamış-Gecikmez köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimimi Kars’ta tamamladı. Yüksek öğrenimime Atatürk Üniversitesi İİBF İktisat bölümünde bir müddet devam ettikten sonra, 1986 yılında girdiği Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesini 1991 yılında tamamladı. 1992 yılında Ankara Adliyesinde Avukatlık Stajımı tamamladı. 1993 yılında kısa dönem askerlik görevimi yaptıktan sonra aynı yıl Kars- Ardahan Bölge Barosuna bağlı olarak Kars’ta serbest avukatlığa başladı. Bu süreçte avukatlık yapmasının yanı sıra ailemin ticari faaliyetlerini de yürüttü.

Hukuki ve ticari faaliyetlerinin yanı sıra siyasi faaliyetlerde de bulundu. 1999 yılında Fazilet Partisi Kars Mv. 3. Sıra adayı oldu. 2002 ve 2007 mv. Genel seçimlerinde AK Parti’den aday adayı oldum. 2009’da Olağan Kars İl Kongresinde İl yönetim kuruluna seçildi. 05.01.2010 tarihinde Kars İl Başkanlığına atanarak 27.05.2014 tarihine kadar bu görevini yürüttü.

Halen, İl başkanlığı nedeni ile ara verdiğim ve tez aşamasında olduğu, Siyasi Bilimi ve Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Eğitimimi tamamlamakla meşgul. 9 kardeşi olan Erdoğdu, evli ve iki çocuk babasıdır.

7- Alpaslan Yüce

alpaslan-yuce.jpg

1977 doğumlu olan Yüce, Kars-Kağızman nüfusuna kayıtlıdır. 2001 yılında Kars’ta bulunan Kafkas Üniversitesinde öğretim elemanı olarak göreve başlamış 2006 yılından beri Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü, Üretim Yönetimi ve Pazarlama Anabilim Dalında Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. Yüksek Lisans Tez çalışmasında "Yöneticilerin Çalışanlarına Yönelik Ahlaki Sorumluluklarını ele alan Yüce, Doktora tez çalışmasında ise "Marka Değeri" konusunu incelemiştir. Çok sayıda ulusal ve uluslararası akademik yayını bulunan Yüce’nin akademik çalışmaları arasında Politik Pazarlama konusu ile Kars Şehrinin Markalaşması konuları da yer almaktadır. Yüce’nin yapmış olduğu idari görevler ve yönetim kurulu üyelikleri şunlardır; Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Üretim Yön. ve Paz. AD. Bşk., Ebu’l Hasan Harakani Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu üyeliği, Arıcılığı Geliştirme Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliği, Kafkas Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliği, Pazarlama ve Pazarlama Araştırmaları Derneği Üyeliği (PPAD), Tüm Bilim İnsanları Derneği Üyeliği (TÜBİAD), Dâvûd-i Karsî Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Kafkas Üniversitesi Kağızman Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü. Babasının amcası on, büyükbabası on sekiz ve babasının ise on beş sene Kağızman Belediye Başkanlığı görevini yapmalarından dolayı siyasetle iç içe olan bir ailede yetişen Yüce, evli ve bir çocuk babasıdır.

8- Atıf Özbey

atif-ozbey.jpg

1970 Kars-Kağızman doğumlu. Pakistan / Lahor Seyit Mevdudi Uluslararası İslam Üniversitesi –İslam Hukuku ve Kültürü Fakültesin de Lisans Eğitimini tamamladı.

SİYASİ VE UZMANLIK ÇALIŞMALARI: 54. Hükümeti Başbakanı Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN’IN Uluslararası alandaki çalışmaların da uzmanlığını ve Tercümanlığını yaptı. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah GÜL ‘ün Fazilet Patisi Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı döneminde, parti danışmanlığını yaptı. Refah Partisi Konya Milletvekili Prof. Dr. Sayın Mustafa ÜNALDI‘ nın T.B.M.M. Danışmanlığını yaptı. Saadet Partisi Eski Genel Başkanı Sayın M . Recai KUTAN ‘ın Dört yıl Özel Kalem Müdürlüğü görevinde bulundu. Saadet Partisi Genel Sekreter yardımcılığı yaptı. Has Parti Kurucu Üyesi olup Genel Başkan Sayın Numan KURTULMUŞ’ un Baş danışmanlığını yaptı.

SEÇİM ÇALIŞMALARI: 2002, 2007 Milletvekilliği Genel Seçimlerinde KARS 1.Sıra (Saadet Partisi), 2011 Milletvekili Genel Seçimlerin de Has Partiden İstanbul 1.Bölge Milletvekili Adayı oldu. Has Parti’nin, Ak Parti ilebütünleşmesi sürecinden sonra siyasete AK Parti de devam etmektedir.

BASIN VE KONFERANLARI: Ulusal ve Uluslararası alanda bir çok Konferans , Sempozyum ve TV Programlarına konuşmacıolarak katıldı. El-CAZİRE Televizyonunun Londra ödülü sahibidir. TV 5 Televizyon kanalında ‘‘Dünya Gündemi ‘‘ adlı programın yapımcılığını ve sunuculuğunu yaptı. Anadolu Ajansı Arapça Bölümünde Baş Muhabirlik yaptı.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI: ESAM-Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezinin çeşitli dönemlerde Yönetim Kurulu üyeliğini yaptı. İYFO Uluslararası Gençlik Forumu kurucu üyesidir. Türkiye –Brunei Dostluk Derneğinin Kurucu Başkanıdır.

Evli ve İki Çocuk Babasıdır.

9- Remzi Aras

remzi-aras.jpg

1964 Kars Kağızman doğumluyum. İlk, orta ve Lise öğrenimini Kağızman’da tamamladım. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi 2. sınıf öğrencisiyim. 2002 yılında AK Parti Milletvekili 3. sıra adayı oldum. Daha sonra 2 olağan kongrede İl Başkanlığı görevini yürüttüm. 2007 yılında istifa ederek Milletvekili Aday Adayı oldum. AK Parti’nin 3. kongresinde yeniden İl Başkanı oldum. Yaklaşık 9 ay süren İl Başkanlığı görevimden istifa ettim. 2011 Genel Seçimleri için yeniden AK Parti Kars Milletvekilliği için Aday Adayı oldum. 19 Mart 2011 günü yapılan temayül yoklamasından delegelerin destekleriyle 1. sırada çıktım.

Şu anda halen Sivil Toplum Örgütlerinde aktif rol almaktayım. Kars Kızılay Şube Başkanlığını yürütmekteyim. Kağızman İmam Hatip Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkan yardımcılığı görevini sürdürmekteyim.

Evli ve 1 çocuk babasıyım.

10- Çetin Erboğa

cetin-erboga.jpg

Uzun yıllardan beri Kars merkezli bir milletvekilinin olmadığına da dikkat çeken Erboğa’nın kısa özgeçmişi ise şöyle:

Çetin Erboğa: 1960 yılında Kars Merkez Kümbetli Köyünde doğdu. İlköğretimi doğduğu köyde, orta ve lise öğrenimimi ise Kars Merkez Ortaokulu ve Cumhuriyet Lisesinde tamamladı. 1987 tarihi itibariyle de SSK ‘da göreve başladı. Burada İşveren Prim Tahakkuk ve Tahsilât Servinde servis sorumlusu olarak 28 yılı aşkın bir süredir Kars halkına hizmet etmektedir. Çetin Erboğa, evli ve 2 çocuk babasıdır.

11- Hasan Çınar

hasan-cinar.jpg

1962 yılında Kars’ta doğdu. İlkokulu ve İmam-Hatip Lisesini Karsta okudu. Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1986 yılında mezun oldu. Aynı Üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Tefsir dalında yüksek lisansını tamamladı. 2014 yılında başladığı Doktora çalışmalarına Erzurum Atatürk Üniversitesi Tefsir bilim dalında devam etmektedir.

Erzurumlu Hacı Halis EMEK ve Cafer Sadık DOĞRU hoca efendilerden özel olarak Arapça, Belağat, Mantık, Münazara, Kelam, Hadis, Tefsir, Fıkıh, Feraiz vb. dersler aldı.

1980 yılında başladığı görevine, 1981–1987 yılları arasında Müezzin Kayyım, İmam-Hatip ve Murakıp olarak, 1987–1989 yılları arasında Vaiz olarak devam etmekte iken bu yıllarda askerlik vazifesini kısa dönem olarak Burdur da yerine getirdi. 1989 – 2005 yılları arasında Afyon Dinar, Konya Cihanbeyli ve Ankara Keçiören İlçe Müftülüğü görevini ifa etti. 2005 yılında atandığı Köln Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliği görevi 2009 yılında sona erdi.

Yurtdışı görevinin ardından 2009 yılında İnegöl İlçe Müftülüğüne, 30.03.2011 tarihinde ise Niğde İl Müftülüğüne atandı. 27.08.2013 tarihinde Erzurum İl Müftülüğü görevine atanan Hasan ÇINAR Arapça, İngilizce ve Almanca bilmekte olup evli ve beş çocuk babasıdır.

12- Suat Ögel

suat-ogel.jpg

1976 yılında Sarıkamış ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Sarıkamış’ta tamamladı. 1995 yılında bir bakkal dükkanı ile ticaret hayatına atıldı. 1997 yılında ticari faaliyetlerini genişleterek otomotiv lastikleri satışına başladı. 1988 yılında Kars ilinin Kağızman ilçesinde otomotiv lastiklerinin ticaretini yaptığı üçüncü şubeyi açtı. 2001 yılında Kars ve Ardahan ilerinde yeni şubeler açtı. 2002 yılında gerçek mükellefiyetle başladığı ticari girişimlerini kurumsallaştırmak açısından (ÖGEL KARDEŞLER OTOMOTİV İNŞAAT TURİZM GIDA SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ)’ni kurdu. Bütün ticari faaliyetlerini bu şirket çatısı altına topladı. 2005 yılında eksikliğini hissettiği BOSCH markası elektronik ev aletlerinin satış mağazasını Kars ili Sarıkamış ilçesinde açtı. 2007 yılında Kars Ardahan illerinin Ülker Gıda Distribütörlüğünü yapmaya başladı. 2010 yılında tarım aletleri satışıyla köylüye destek verdi ve ihtiyaçlarını giderdi. Ayrıca Kars ilinde BOSCH ürünlerinin satıldığı yeni bir mağaza açtı. 2011 yılında yeni şubeler açarak Erzurum ilinde PETLAS lastikleri (Kars-Ardahan-Iğdır-Erzurum) distribütörlüğünü HANKOOK lastikleri ithalatçı bayiliği, Michelin, Cantinantal, lastikleri bayiliği, Pireli lastikleri (Kars Ardahan Erzurum) bayiliklerini aldı. 2012 yılında BP Castrol madeni yağları )(Kars Ardahan Erzurum Ercincan Iğdır) bölge bayiliğini yaparak Erzurum ilinde 3 adet satış ve servis mağazası açtı. Kars ilinde 2 adet satış ve servis mağazası açtı. Hergeçen gün büyüyen, güçlenen şirketin 14 şubesi ve 82 çalışanı ile faaliyetine büyük bir titizlikle devam etmekte.

SİYASİ GEÇMİŞ:

Kars İli Sarıkamış İlçesinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin yönetiminde 7 yıl görev yaptı. 2009 yılında aynı partinin ilçe başkanı iken istifa ederek AK Parti saflarına katıldı. 2014 yılı yerel seçimlerinde Sarıkamış ilçesinde AK Parti’den Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Başka arkadaşına nasip olan adaylık süresinde hep birlikte çalışarak başarılı bir seçim geçirerek belediye başkanlığının kazanılmasında önemli rol oynadı. Halen AK Parti il delegesi ve üyesi olarak siyasi hayatına devam etmekte.

2014 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat tarihi bölümünde halen okuyor.

Orta derece İngilizce bilen Ögel, evli ve iki kız çocuk babasıdır.

Önceki ve Sonraki Haberler