AK Parti’de Zafer Coşkusu

AK Parti’de Zafer Coşkusu

AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından zafer coşkusunu, Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve tüm teşkilat mensupları ile birli

AK Parti’de Zafer Coşkusu

-YURDAKOŞ: “TÜRKİYE KAZANDI”

AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından zafer coşkusunu, Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve tüm teşkilat mensupları ile birlikte kutladı.

Seçim süreci boyunca canla başla çalışan tüm teşkilat mensuplarına ayrı ayrı teşekkür eden Yurdakoş, yarından itibaren tüm çalışma arkadaşlarıyla birlikte Kars’a ve Karslıya hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi.

Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığın Türk halkına ve Kars halkına hayırlar getirmesini de dileyen Başkan Yurdakoş: “Şu anda tüm teşkilatlarımız ile birlikte inanılmaz bir mutluluk içindeyiz. Bu akşamdan itibaren Türkiye kazanmıştır. Dolayısıyla Karsımız kazanmıştır.  Seçimden Zafer ile çıkmamız demek, Türkiye’nin şu andan itibaren yeni ve daha ileri bir oluşumu demektir. Demokrasinin, çözüm sürecinin daha hızlı ileriye gitmesi demektir. Bu açıdan Kars ve Türkiye açısından da mutluluk içindeyiz. Emeği geçen her kese teşekkür ederim. Bugün emeğimizin ve çalışmamızın sonucunu aldığımızı zannediyorum. Türkiye ve Kars genelinde AK Parti, bu önemli seçimden ciddi bir başarıyla çıkmıştır. Bu başarıda emeği olan tüm kardeşlerime, bizi yalnız bırakmayan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. İnanıyorum ki bu ekip ruhuyla önümüzde ki dönemlerde de aynı şevkle, aynı heyecanla, daha çok şeyler başaracağız. Allah’ın izniyle sizlerle birlikte olduktan sonra, bizde bu heyecan olduktan sonra bizim başaramayacağımız hiçbir şey yok. Ben bütün dava arkadaşlarıma, kardeşlerime, bizimle birlikte yer alan basın mensuplarına, herkese huzurunuzda teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun.” Dedi.

KILIÇ: “ÇATILARINI BAŞLARINA YIKTIK”

AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç ta, teşkilat mensuplarına yönelik yaptığı konuşmada çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’da göndermede bulunarak “Çatılarını başlarına yıktık” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’de ilk kez halk tarafından Cumhurbaşkanı olarak seçilmesini “İşçinin anlının teri kurumadan emeğinin karşılığını vereceksin”  sözleri ile ifade eden Milletvekili Kılıç: “Çatılarını başlarına yıktık. Türk halkı, Başbakan’ın yıllardır vermiş olduğu emeğin karşılığını bugün ona geri iade etti. Bir şey için emek etmek lazım. Ülkenin geçmişinde bir yerde, insanın geçmişinde bir yerde, evinde köyünde, şehrinde olmanız lazım. Oradan, buradan, bir yerden gelip bu ülkenin cumhurunun başına oturmak kolay değil. Ülkemin insanı bunu kabul etmez. İnsanımız bunu gösterdi ve ben inanıyorum ki bugün Recep Tayyip Erdoğan’ın emeğine karşı oy vermiş olanlar, bugün huzur çerisinde yatacaklar ve sabah huzurla kalkacaklar. Oy vermek isteyip veremeyenler, vermemek için elinden geleni yapanlar, Başbakan’ın aleyhinde her türlü kampanyayı yürütenler ve kendi vicdanını dinlemeyip emirleri başka yerlerden alanlar, yarın sabah bu huzurla kalkamayacaklar. Bugün bizim kazanımımız bu, ülkenin kazanımı bu, insanlığın kazanımı bu. Her şeyin karşılığı emeğin karşılığı olacak. Bu yüzden ben bütün Kars’ta, ülkemizde bu işe emek verenleri, kadın kollarımızı, gençlik kollarımızı, bütün arkadaşlarımız ve dua edenleri, Başbakan’dan çok şey bekleyenlerin rahat ve huzur içerisinde yeni bir güne ulaşacakları umuduyla herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

HER GEÇEN GÜN OYLARIMIZI ARTIRARAK YÜRÜYORUZ

AK Parti’nin her geçen gün oylarını artırarak yoluna devam ettiğini de dile getiren Kılıç: “Kars halkı bir kez daha gösterdi ki, Kars halkı, AK Parti’yi seviyor, başbakanı seviyor ve bizi de seviyor. Her geçen gün oylarımızı artırarak gidiyoruz. Bizim referans aldığımız 2011 seçimleridir. Yüzde 42,5 civarında bir oyumuz var. Tabi Kars yerel seçimlerde bir kazaya uğradı. Yüzde 33,6’ya kadar düştüğümüz sıkıntılı bir süreç oldu. Şimdi yüzde 45’e kadar çıktık. 2011 bizim en yüksek oy aldığımız seçimdi. Şimdi onunda üstüne çıktık. Partimizin ve başbakanımızın karşısında, AK parti ailesinin karşısında birleşen, aslında birbirleriyle hiçbir bağlantıları olmadığını yıllardır anlatmış, ayrı cephelerde duranların Ak parti, başbakan ve Türkiye’nin geleceğiydi. Bunların ikisini de ikiye katladık. Çatılarını başlarına yıktık. Şükürler olsun.” Şekilde konuştu.

ARSLAN: “KARS BELEDİYESİNİ KAYBETMEK, BAŞARISIZLIK OLARAK ALGILANDI”

Daha sonra söz alan AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan da, bir dava uğruna 40 yıl emek veren Başbakan Erdoğan’ın, halkoyu ile Cumhurbaşkanlığı yolculuğuna şahit olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

30 Mart ta yapılan yerel seçimlerde, Kars Belediyesi’nin kaybedilmesinin başarısız olarak algılanmasına rağmen il genelinde başarılı olduklarını da ileri süren Milletvekili Arslan: “Bu akşam bizim için mutlu bir akşam. Tabi ki bir çok yerde yüzde 80 oylar da alınabilir. Nitekim alındı da. Yüzde 80’in üzerinde oy veren yerlerimiz de oldu. Ama Kars farklı bir coğrafyadır. Kars, birçok mozaiğin bir arada yaşadığı bir coğrafyadır. Kars her partinin kendince etkili olduğu ve oy aldığı bir coğrafyadır. Biz de bu coğrafyada AK Parti olarak, 2002’den beri hep oylarını arttırmak kolay bir şey değildir. Biz 30 Mart’ta da aslında iki olan ilçe sayısını 4’e çıkardık. Aslında BDP’de olan Dağpınar’ı aldık. Ama ne yazık ki kime sayarsanız sayın ilde belediyeyi kaybettik. Bu kazandığımız ilçe görünmedi. Akyaka’yı da sayarsanız bir yol kazasıydı. Arkadaşlarımız sağ olsunlar bizim yanımızdalar. Aslına biz 30 Mart’ta da başarısız değildik. Ancak ne yazık ki merkezin kaybı başarısızlık olarak algılandı. Ama Ak parti 2002’den beri teşkilatıyla, adaylarıyla, üyeleriyle, destekleyenleriyle çıtasını yükseltiyor.” dedi.

KARS, TURUNCU DA BİRLEŞTİ

Bugün yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kars halkının Başbakan’ın rengi Turuncu da birleştiğini de ifade eden Arslan: “Mutluyuz ki bugün Kars’ta damgasını vurdu. Dedi ki; ‘hayır benim yerim turuncunun dışında bir renk değil.’ Eğer AK Parti’nin rengi turuncuysa, başbakanın rengi turuncuysa, Türkiye’nin yüzde 80’inin yeri turuncuysa Kars’ında rengi turuncu olmalı. Karslı, bugün rengine sahip çıktı, başbakanına sahip çıktı. O yüzden herkese çok teşekkür ediyoruz.”diye konuştu.

İNSANLARIMIZ BASKILAR GÖRDÜ

Seçim sürecinde Kars’ın bazı bölgelerinde insanların baskı altında bırakıldığını da iddia eden Milletvekili Arslan “Biliyoruz ki özellikle bazı köylerde, Kağızman’da, Digor’da, Sarıkamış’ın bazı köylerinde, Selim’in, Susuz’un bazı köylerinde adeta insanların kafasına silah dayadılar. “Oylarınızı bize vereceksiniz’ dediler. Tamam, bugün oy aldın da, önemli olan o oyun kalıcı olmasıdır. Önemli olan AK Parti gibi 9 sene üst üste başarılı çıkmaktır. Allah’ın izniyle biz Yunus Kılıç ile birlikte sorumluluğumuzu yerine getirdik. Getirmeye de devam edeceğiz. AK Parti ailesi geniş bir ailedir. Sadece iki milletvekiliyle değil il başkanıyla, il yönetimiyle, kadın kolları başkanıyla, kadın kolları yönetimiyle, gençlik kollarıyla ve onların yönetimleriyle, ilçede ki kademeleriyle, belediye başkanlarıyla, il genel meclisi üyeleriyle top yekûn bir ailedir. Bu aile aldığı sorumluluğun gereğini yerine getiriyor. Dün bu ailede olup bugün bu ailede resmen görev almayan arkadaşlar biliyorlar ki onlar bu ailenin ayrılmaz parçalarıdır. Onlar da sonuna kadar desteklerini verdiler. İşte AK parti onun için çok büyük, onun için 9 senedir liderini tereddütsüz bir şekilde bu ülkenin halk tarafında seçilen 12. cumhurbaşkanı olarak cumhurbaşkanı koltuğuna oturttu. Onun için çok teşekkür ediyoruz. Ak parti bir dava partisidir. Bu dava devam edecektir. 20232e devam edecektir, 2053’e devam edecektir, 2071’e devam edecektir. Allah yolumuzu açık eylesin yar ve yardımcımız olsun.” Diye konuştu.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler