AK Parti’den birlik ve beraberlik mesajları

AK Parti’den birlik ve beraberlik mesajları

AK Parti Kars İl Teşkilatın, 5. Olağan Kongre Süreciyle ilgili çalışmalarına hız verdi.

AK Parti’den birlik ve beraberlik mesajları

AK Parti Kars İl Teşkilatın, 5. Olağan Kongre Süreciyle ilgili çalışmalarına hız verdi.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti’nin Emniyet Müdürlüğü karşısındaki yeni binasında AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, il yönetimi, gençlik ve kadın kolları, ilçe belediye başkanları ve ilçe parti başkanlarının katılımıyla bir toplantı gerçekleştirilmişti.

Bu toplantıda konuşan AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, toplantın amacının kongre sürecimizi deklare etmek ve teşkilatların da buna göre kendini yenilemesi, bu konuda çalışmalar yapması konusunda bir bildiri mahiyetinde olduğunu söyledi.

Milletvekili Kılıç daha sonra Kobani’de yaşanan gelişmelerin ardından ülke gündeminde oluşturulan gerginliğe değendi. Kılıç, “Bugünlerde aslında çok önceden başlatılmak istenen belli dönemlerde senaryolarına şahit olduğumuz ancak bugünlerde daha abartılı bir boyuta getirilmiş olunan ülkemizdeki güncel konular söz konusu. Bunlar ortada dururken görmemezlikten gelmek, ya da bu konuda bir şeyler ifade etmek, tavır sergilemek, toplumu bilinçlendirmek AK Partililerin bugünlerde yapması gereken bir davranıştır. Çünkü; teşkilatımızın ülkede yapılanları ve bu yapılanlarla nereye ulaşılmak istendiğini topluma anlatma zorunluluğu var.” dedi.

Kılıç şöyle konuştu:

“Olaylara bir de tersten bakalım. Bugün yaşananların bu ülkede gelecek kurmak isteyen, bu bölgede nesiller yetiştirmek isteyenlerin kime hayrı olabilir? Peki bu bölgedeki insanların kafasından organize edilmiş bir şey olabilir mi? Asla olmaması lazım. Çünkü akla ters. Bu bölge bizim yaşadığımız coğrafya. Bugün sorun yaratan, sıkıntı çıkaran insanlarında kendi coğrafyası, kendi toprakları, atasının babasının toprakları. Bir ülkede yaşayan bir insanın o ülkeye aidiyat duymasının en önemli şartı nedir. Sahip olması gerekir. Kazanımlarına dört elle sarılması gerekir. Bu toprakların Kürdü de, Türkü de, Yezidisi de, Çerkezisi de Alevisi de diyor ki burası benim. Kars’tan Edirne’ye, Trabzon’dan Aksaray’a kadar bu topraklar benim diyor. Peki bir taraftan böyle derken bir taraftan insanımızın huzurunu bozmaya, kendi kardeşlerinin birbirine düşmesini, birbirini öldürmesini sağlayacak kadar ileri götürülmesinin nedeni ne? Toplumun asıl bunu düşünmesi lazım. Arkadaşlar bu Türk’ün, Terekeme’nin, Azeri’nin Alevi’nin; bu topraklarda yaşayan insanların bir sıkıntısı değil. Herkesin bunu anlatması lazım. Eğer bu noktadan hareket edersek yeniden kardeşliğimizi pekiştirme imkanı bulabiliriz. Bakın ölende öldürende şuan Güneydoğuda Kürtler. Ya bunlar bu toprakların sahibi. Nesillerini feda etmişler bu toprakları elde etmek için. Kürt ile, Türk ile kardeşliğini pekiştirebilmek için yıllarca burada bulunmuşlar.”

Kılıç konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Peki bu insanlar kendi yaşadıkları alanda birbirlerini boğazlayacak hale gelmesine sebep olan nedir? Ekonomik sıkıntı var desen çok şükür eskisi kadar yok. İnsanlarımızın sıkıntısına eskisinden daha fazla cevap veren hükümetimiz var. İnsanımızın ihtiyacını kat be kat karşılayacak bir ülke var. Ne istendiyse yapılabilecek bir ortam var. AK Parti bunu yapan en büyük etken. 10-12 ülkemizi getirmiş olduğu yeri bir düşünün. İnsanımızda başlatmış olduğu barış, kardeşlik sürecini bir düşünün. Hiçbir insanımızı ayırmadan açmış olduğu kucaklayıcı tavrını bir düşünün. İnsanımızın bugüne kadar akla gelmeyecek bazı taleplerde bulunduğu ve bunun makul ölçülerde ve toplumun kardeşliğini sağlayacak şekilde sağlandığı bir ortamdan geçiyor bu ülke. Peki derdiniz nedir, sıkıntınız nedir? Sıkıntı bizim değil. Bu bölgeyi dizayn etmek isteyenlerin. Bu olaylar,  bölgemizde özellikle Kürt toplumu üzerinden Suriye’deki, Irak’taki, İran’daki, Türkiye’deki Kürtler üzerinde egemenlik kurmak isteyen, onları kendisine bir uydu devlet yapmak ve istediği zaman onları istediği gibi yönlendirmek isteyenlerin yapmış olduğu faaliyetlerin sonucudur. Toplumumuzun bunu anlaması lazım. Bunun bu toprakta yaşayan hiç kimseye faydasının olmayacağını anlamamız lazım.”

Kılıç daha sonra şunları söyledi:

“Düşünün mesela bir yerin yandığını sizin kendinizi kurtarma imkanınız var mı? Zeki insan başkalarının yaptıklarından örnek alır, aptal insanlar ise kendi başlarına geldikten sonra öğrenirler bazı şeyleri diye bir laf var. Biz aptal mıyız, deli miyiz? Komşu olarak kardeş olarak gördüğümüz ülkelerin çektiği sıkıntılara bakın. Her gün binlerce insan ölüyor, insanlar yiyecek bir parça ekmek bulamıyor. Doktoruyla, avukatıyla binlerce insan bir medet ummak, ekmek bulmak için buraya geliyor. Bizim bu kötü durumlara düşmeyeceğimiz ne malum. Bizim gidecek bir tarafımız yok. Onlara Türkiye gibi sahiplik eden gönlü geniş bir ülke var. Ama bizim gidecek bir yerimiz yok. Herkesin bu duyguyla hareket etmesi lazım. Topraklarımıza sahip çıkma zorunluluğumuz var. Özellikle siyasilerin, toplumun önünde olanların toplumu germek kışkırtmak yerine teskin etmesi gerekiyor. İnsanların girmiş olduğu yanlış yollardan dönmelerine yardımcı olmak, akıllarını beyinlerini açmak ve bu ülkenin kardeşliğine katkı sağlamak gibi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının çok ciddi sorumlulukları var. Bugünlerde bunu sağlayamamış olanlar var. Ama şunu bilmeleri lazım ki kendi temsil ettikleri zümrelerde payına düşeni alacaktır. Çünkü biz kardeşiz ayrı gayrımız yok. Bir ateş varsa hepimiz sıkıntı çekeriz. Bu yüzden Kars bu sürece münferit olayların dışında huzurlu geçirmiştir. Kars’ın komşu ülkelerimize ve diğer illere örnek olmasını diliyorum. Bu mübarek günde Allahtan ülkemizin üzerinde oynanan oyunlardan, çektiği sıkıntılardan bir an önce kurtulmasını diliyorum. Bütün insanlarımızın akli selim hareket etmesini tavsiye ediyorum.”

AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Hüseyin Samani de şu açıklamalarda bulundu:

“Buradaki amacımız belirtilen tarihlerde kongrenin yapılacağını bütün Kars’a duyurulması ve AK Parti kongrelerinde daha kucaklayıcı bir yapının ortaya çıkması gayreti içerisindeyiz. AK Parti olarak sadece bir siyasi partinin ötesinde ülkenin birlik ve beraberliğini, kardeşliğini sağlayan, ülkenin çimentosu olma gayreti içerisindeyiz. Bunu kongrelerimizde kendi içimizdeki davranışlarla da gösteriyoruz. Bu anlamda AK Parti örnek bir  model ortaya koymaya çalışıyor. Bir Türkiye partisi olarak sadece diğer partilerin yerel, yöresel veya bazı hususları öne çıkaran tercihlerin yanında Akp bir Türkiye partisi olarak duruyor. Bunu da Türkiye’nin her tarafındaki varlığını göstermesiyle ortaya koyuyor. Kongre süreci de bu anlamda bir kaynaşmaya vesile olacak. Ülkemizin bütün unsurlarını kongreyle birlikte partimizin içinde bulundurmak istiyoruz. Antalya’da da böyle. Türkiye’nin bütün bölgelerinden yaşayan insanlar var. Kongre sürecimizde bütün bu kardeşlerimizi partimizin içine davet ederek Bir anlamda AK Parti ölçeğinde bu birlik ve beraberliği kardeşliği yansıtmak istiyoruz. Kongredeki amacımız hedefimiz budur. Bu amaç ve hedefle gerek partimizi gerek partimiz sahasında ülkemizi daha da güçlendirmeyi daha ileriye gitmeyi 2023, 2071 hedeflerine yol alacak tarzda kongrelerimizi dizayn etmek istiyoruz.”

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan ise Kobani’de yaşanan olayların ardından ülkemizde cereyan eden olaylarla ilgili soru üzerine şunları söyledi:

“Öncelikle teşkilat başkan yardımcımız Antalya Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Samani’yi burada ağırlamış olmaktan memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim. Biz gerçekten istiyorduk ki bugünkü konumuz 15 Eylül’de başlayan ve uzunca bir süre devam edecek olan 5. olağan kongremizin sürecini basın bildirisiyle duyurmak ve sayın başkanımızın da bu anlamda katkılarını almaktı. Ancak önceden belirlenmiş olan bu takvimin son 3 gündür ülkemizde yaşanan sıkıntılarla örtüşmesi doğal olarak böyle bir soruyu gündeme getirdi. Ben kongre süreciyle ilgili bir cümle söyleyeyim tabi AK Parti sadece Türkiye’nin partisi değil Dünya çapında en büyük sivil toplum kuruluşu. Bunu çok iyi yapan kılcal damarlarına kadar adeta süzgeçlerden geçiren, herkesi kucaklayan, herkesle hareket eden ve sonuçta da bütün bu süreçleri yaşayarak gelip büyük kongresini, olağan kongresini yapan bir parti. Buradan duyduğumuz memnuniyeti ifade ederek inşallah kongremizde de dünyaya örnek olacağız. Ülke gündemine gelince tabi ki hiç kimsenin istemediği şeyler yaşanıyor. Kobani bahane ediliyor. Suriye sınırındaki bir olay bahane ediliyor. Ama herkes biliyor ki bu ülke sadece Suriye sınırında sadece Kobani ile komşu değil. Bu ülke yaklaşık 900 km’lik bir sınırla Suriye ile komşu. Buna yakın bir sınırla İran ile komşu. Nahcivan ile komşu. Gürcistan ve Ermenistan ile komşu. Türkiye her zaman komşularıyla saygı içinde olmaya çalışan bir ülke. Bu konuda hiç kimsenin tereddüdünün olmaması lazım. Türkiye dünyada örnektir. Kendi ölçeğine göre, kendi gelirine göre komşularında sıkıntı yaşayan herhangi biri olduğunda bugün Suriye’de oluyor.

Ülkemize sığınmak isteyen kişi sayısı 1 milyon 800 bindir. Türkiye nüfusunun %3 ü kadar misafir ağırlıyor. Bu dile kolay bir şey değil. Komşularınızda huzur olsun istiyorsunuz. Bir başka anlamda da komşularınıza örnek oluyorsunuz. Kars’tan örnek oluyorsunuz. Diyorsunuz ki etnik farklılıklar olabilir. Ancak bunlar bizim renklerimizdir. Bunlar bizim mozaiğimizdir. Biz Kars’ta bir çok etnik yapıyla huzur içinde, kardeşlik içinde yaşıyorsak Türkiye bunu örnek almalıdır. Türkiye bunu örnek alıyor. Bu defa diyoruz dünya dönsün Türkiye’deki bu kardeşliği bu bir arada yaşama kültürünü örnek alsın. Örnek aslınki Suriye de Irak’ta Türkmeni,Arabı, Kürdü, Süryanisi bir sıkıntı yaşadığında hiçbir ayrım gözetmeden hepsini kucaklasın. Biz herkesi kucaklarken birilerinin dönüp sadece bir kısmı bahane etmesi ve o bahaneyle Türkiye’de yeniden darbe dizaynına girişmesi insanımızın bir yılda gezi olaylarında 17 Aralıkta hatta belki  30 Mart’ta 25 Mart’ta düşündükleri o darbe heveslerini nasıl birilerinin kursağında bıraktıysa bugünkü Kobani bir çok oyuncunun oyun oynadığı Türkiye’de büyük bir oyunu sahneye koyduğunu görüyoruz.

Ama yine şükür ediyoruz insanımız her şeye rağmen taviz vermiyor. Her şeye rağmen kardeşlik diyor, ülkemizin birliği diyor ve buna göre hareket ediyor. Hiç kimse 35 tane canın kaybını istemez. Kimsenin de faydasına değil. İnsanlığın faydasına değil, dinin de faydasına değil. O zaman kimin faydasına Türkiye dışında, Türkiye’ye oyun oynamak isteyenlerin faydasına. İnsanımız taviz vermiyor ve istiyoruz ki herkes bu yönde davransın. Herkes bu yönde açıklamalarda bulunsun. Biz bu sıkıntılardan da kurtulacağız inşallah. Bölgemiz için çözüm süreci çok önemli. Çözüm süreci huzur getirdikçe bölgemiz insanı AK Parti hükümetinin yaptığı yatırımlar ve refahtan yararlanmaya başladıkça birileri bunu bozmaya çalışıyor. İşte bizim yapılan bu refahlardan, ülkemizin kalkınmasından tadını çıkara çıkara yararlanmamız için kimseye taviz vermememiz lazım. Barış sürecinin başarıya ulaşması noktasında bu tip provokasyonlara kesinlikle taviz vermemiz lazım, oyun oynayanların oyununa gelmememiz lazım. Kars bunun örneğini gösterdi. Hiç şüphem yok ki Türkiye Cumhuriyeti devletiyle, askeriyle, ordusu ve insanıyla bunun üstesinden çok rahat gelecektir ve etrafına örnek olmaya devam edecektir. Bu konuda kimsenin bir şüphesi olmasın bunun da altını çok net bir şekilde çiziyorum.”

AK Parti İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş da, “Kars gerçekten bu IŞİD belasıyla ilgili birkaç münferit olayın dışında gösterilerden çok makul bir şekilde, soğuk kanlılıkla sorunsuz olarak durumu atlatmıştır. Kars’a gösterdiği hassasiyetten dolayı çok teşekkür ediyorum. Allah bütün hemşehrilerimizden razı olsun.” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler