“Akademik Başarının Değerlendirilmesi”

“Akademik Başarının Değerlendirilmesi”

Mayıs ayı Kaymakamlar Toplantısı, Ardahan Valisi Ahmet Deniz başkanlığında “Temel Eğitim Kurumları Akademik Başarının Değerlendirilmesi” gündemiyle gerçekleştirildi.

Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, Milli Eğitim Müdürü ve ilgili kurum müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda YGS ve TEOG sonuçlarına göre Ardahan’ın Türkiye ortalamasında ki yeri, bir önceki yıla oranla başarı sıralaması ve genel durumu ilçe ilçe detaylı bir şekilde ele alındı.

YGS ve TEOG sınavlarına hazırlık aşamasında öğrencilerin bundan sonra ki süreçlerde özellikle Bakanlığın Eğitim Bilişim Ağı (EBA) uygulamasından yoğun olarak yararlanması gerektiğine dikkat çeken Vali Deniz, ilçe Kaymakamlarından özellikle okul müdürleriyle sıkı ilişki içerisinde olmalarını ve EBA uygulamasının okullarda zorunlu hale getirilmesi hususunda ilgili ve alaka göstermelerini istedi.

Vali Deniz, “Tüm idareciler olarak bizim en fazla önemsediğimiz konu eğitimde başarıyı yakalamak ve Ardahan’ı iyi yerlere taşımaktır. Bugün bir kez daha YGS ve TEOG sınavlarının ilk sonuçlarını hep birlikte gördük. Bizim fiziki yeterlilik ve donanım anlamında hiçbir eksiğimiz bulunmamaktadır. Bugünden sonra ihtiyacımız olan tek şey, çocuklarımızın iyi eğitim almasını sağlamak ve akademik başarımızı üst sıralara taşımak olmalıdır. Elimizde ki verilere göre üniversite sınavlarının ilk aşaması olan YGS’de bir önceki yıla oranla 10 puanlık bir artış olduğunu görüyoruz. Önümüzde ki yıllarda aynı artışın TEOG sınavında da olmasını arzu ediyoruz. Kaymakamlarımız, öğrencilerin EBA’dan daha fazla yararlanmaları ve daha fazla deneme sınavına katılmaları hususunda okul müdürleriyle çok sıkı ilişki kursunlar, sürekli bilgi talep etsinler ve değerlendirme toplantıları yapsınlar. Eğitimde eksiğimiz yok diye çok rahatlıkla konuşabiliyoruz. O zaman bize düşen görev daha fazla gayret sarf etmek olacak. Sistemli bir çalışma gayreti içerisinde yolumuza devam edersek ciddi mesafe kat edeceğizdir” diye konuştu.

Toplantıda ayrıca ilçelerde ki genel gündem maddeleri ve kamu yatırımları konusunda değerlendirmelerde bulunuldu.

Önceki ve Sonraki Haberler