AKAKP Saha Ziyaretlerinde Bulundu

AKAKP Saha Ziyaretlerinde Bulundu

IFAD Yetkilileri, UNDP ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı çalışanlarının katıldığı heyet Ardahan Kars Artvin Kalkınma Projesi kapsamında Kars İli'nde uygulanan faaliyetleri yerinde inceledi.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Programın ilk gününde Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde AKAKP Bölge İdarecisi Ümit MANSIZ tarafından, "AKAKP İlerleme ve Son Durum" konulu sunum gerçekleştirildi.

İlçelerde yapılan inceleme gezilerinde ilk olarak Kağızman İlçesi'nde AKAKP tarafından finanse edilen peyzaj bitkisi yetiştiriciliği seraları ve kayısı bahçesi ziyaret edilerek üreticiler ile görüşmeler yapıldı.

Misyon heyeti daha sonra Selim İlçesi Benliahmet Köyü'nde AKAKP tarından kurulan ve Kars Süt Üreticileri Birliği tarafından işletilecek olan pilot süt toplama merkezlerini ziyaret ederek üreticilerle görüldü. Aynı köyde yeni doğan buzağı bakımı/sağım hijyeni ve meme hastalıkları konulu demonstrasyonun yapıldığı ahıra geçilerek hayvan yetiştiricisinden uygulama hakkında bilgi alındı. Heyet sonrasında AKAK Projesi tarafından uygulanan alt yapı faaliyetlerini incelemek amacıyla, Selim hayvan pazarı ziyaret edilerek teknik tasarım projesini inceledi.

Arpaçay İlçesinde ise Değirmenköprü Köyü'nde Silajlık Mısır ve İtalyan Çimi ekiliş alanları ziyaret edilip, ardından İlçenin Doğruyol Köyü hayvan içme suyu yapıları incelenip, Doğruyol Köyü Kalkınma Kooperatifi'nin üyeleri ile kooperatifin mevcut durumu konulu bir toplantı yapıldı.

Kars İli'ndeki AKAK Projesi faaliyetlerinin genel incelenmesinin tamamlanması ile misyon heyeti AKAK Projesi'nin diğer uygulama illeri olan Ardahan ve Artvin'deki faaliyetleri incelemek üzere Kars İli'nden ayrıldı.  

akakp-saha-ziyaretlerinde-bulundu-(1).jpgakakp-saha-ziyaretlerinde-bulundu-(2).jpgakakp-saha-ziyaretlerinde-bulundu-(3).jpgakakp-saha-ziyaretlerinde-bulundu-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler