Akçayöz, Kars’ı Anlattı!

Akçayöz, Kars’ı Anlattı!

Rusya Uluslararası Haber Ajansı Türkiye Temsilcisi Aliona Palazhchenko, Karslı Araştırmacı-Yazar Vedat Akçayöz, ile Kars hakkında röportaj yaptı.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com (Özel Haber)

Kars’a gelerek unutulmuş değerleri gün yüzüne çıkarmak için tarihi araştırmalar yapan Rossiya Segodnya Rusya Uluslararası Haber Ajansı Türkiye Temsilcisi Aliona Palazhchenko, Kars Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Araştırmacı-Yazar Vedat Akçayöz ile görüştü.

Kars’ın kültürü hakkında sayısız esere imza atan Araştırmacı-Yazar Akçayöz, Gazeteci Palazhchenko ile Kars’ın geçmişten günümüze kültürümüzü ve tarihimiz ile ilgili röportaj yaptı. Röportajdan sonra Araştırmacı-Yazar Akçayöz, kendisine ait olan Malanalar ve Bazı Kültürlere ait mini sergisini gezdirdi.

Türkiye’yi sadece Antalya’dan, İzmir’den, İstanbul’dan ve Ankara’dan ibaret olmadığının bilinmesi gerektiğine işaret eden Rossiya Segodnya Rusya Uluslararası Haber Ajansı Türkiye Temsilcisi Aliona Palazhchenko, “Burada bizim kültürümüz de var. Bazı caddelerde yürüdüğüm zaman kendimi evimde, Moskova’da gibi hissediyorum. Tüm hemşerilerimi buraya Kars’a davet ediyorum.” dedi.

Ayrıca Kars Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Araştırmacı-Yazar Vedat Akçayöz, Ani Ören Yeri’nin “2016 UNESCO Dünya Mirası Asıl Listesi”ne girebilmesi için yapılan çabalara destek olması için kamuoyu yaratma adına uluslararası boyutta destek sağlamak için çalışmalarına devam ediyor.

akcayoz-kars’i-anlatti!-(1).jpgakcayoz-kars’i-anlatti!-(2).jpgakcayoz-kars’i-anlatti!-(3).jpgakcayoz-kars’i-anlatti!-(4).jpgakcayoz-kars’i-anlatti!-(5).jpgakcayoz-kars’i-anlatti!-(6).jpgakcayoz-kars’i-anlatti!-(7).jpgakcayoz-kars’i-anlatti!-(8).jpgakcayoz-kars’i-anlatti!-(9).jpgakcayoz-kars’i-anlatti!-(10).jpgakcayoz-kars’i-anlatti!-(11).jpgakcayoz-kars’i-anlatti!-(12).jpgakcayoz-kars’i-anlatti!-(13).jpgakcayoz-kars’i-anlatti!-(14).jpgakcayoz-kars’i-anlatti!-(15).jpgakcayoz-kars’i-anlatti!-(16).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler