Akif Pektaş Veda Etti!

Akif Pektaş Veda Etti!

Kars Yol-iş sendikası, Vali Yardımcısı ve İl Genel Sekreteri olarak görev yapan Akif Pektaş için veda yemeği düzenledi.

Kars İl Özel İdaresi Yol İş Sendikası kaymakam olarak görev yaptıktan sonra vali yardımcılığına atanan Akif Pektaş’ın tayinin Sivas Şarkkışla’ya çıkması nedeniyle İl Özel İdaresi Sosyal tesislerinde veda yemeği düzenledi.

Veda yemeğinde konuşma yapan Kars İl Özel İdaresi Yol İş Sendikası Başkanı Ahmet Karabulutlu şunları söyledi:

“Kurumumuz 1950 yılında kurulmuş ve zamanla YSE, Köy hizmetleri şimdi ise il özel olarak yarım asırdır köye ve köylüye hizmet götürüyor. Hayatı şantiye ve kamplarda geçen büyük zorluklar ve mahrumiyetle yaşayan, aylarca ailesinden uzak kalarak vatanına ve milletine hizmet için canını dişine takarak hatta bu uğurda şehit olan işçilerimiz olmuştur. Ruhları şad olsun, acılarını yüreğimizde hissediyoruz. Köye ve köylümüze hizmet götürürken de biz işçilerin en yakınındakilerde memur arkadaşlarımız ve amirlerimiz olmuştur. Amirlerimizi her zaman en yakınımızda hissettik. Bu kutsal görevi sırt sırta vererek yaptık ve halende yapmaktayız. Biz işverenle işçi-işveren ilişkisine düşmanca değil dost ve kardeşçe bu vatana ve millete hizmet etmekteyiz.”

Karabulutlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizler yol-iş sendikasına bağlı işçileri her zaman Türkiye cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığının savunucusu olduk ve sonuna kadarda olacağız. Devletimiz için her şeyi veda etmeye hazırız.Bu konuda en iyi anlaştığımız kişiler devletimizi temsil eden sayın valilerimiz genel sekreterimiz ve il genel meclis başkanı ve üyeleridir.Sayın Valim; Bugün burada toplanmamızın nedeni ilimizde uzun yıllar kaymakamlık yapan daha sonra vali yardımcılığı görevini yürütmekteyken aynı zamanda kurumumuzda genel sekreterlik görevini kısa bir dönem içinde büyük bir şevkle ve heyecanla yapan  vatanı ve  milleti için gece gündüz  demeden çalışan dürüst şahsiyetli bir devlet adamına yakışır bir tavırla büyüklerine saygı küçüklere sevgi gösteren her zaman haklının yanında olan makam ve mevki gözetmeyerek özveriyle çalışan sayın valimiz Akif Pektaş’a teşekkür ederim valimiz tayini çıkması doğrusu bizleri üzmüştür. Elimizden bir şey gelmez. Sayın valimizin gittiği yerde de başarı olarak çalışıp daha sonrada serhat karsımızda  vali olarak inşallah görürüz. Bu vesileyle bizde sayın valimize bir veda yemeği vermek için buradayız. Biz işçiler olarak tüm haklarımızı helal ediyoruz sizde bizlere hakkınızı helal ediniz.”

Bir yıldır il genel sekreterlik görevine vekalet eden vali yardımcısı Akif Pektaş da bir konuşma yaparak il özel idaresi çalışanlarından helallik istedi. Pektaş, Kars’a hizmet etmekten büyük bir onur duyduğunu belirterek “Kars’ta olmaktan ve Kars’a hizmet etmekten büyük bir onur duydum. Sizleri tanıma fırsatı buldum. Sivas Şarkışla’ya Kaymakam olarak tayinim çıktı. Yolunuz düşer ise orada bir kardeşinizin olduğunu unutmayın. Ben hakkımı sizlere helal ediyorum. Sizler de hakkınızı helal ediniz. Hepinize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kars Yol İş Sendikası’nca Vali Yardımcısı Akif Pektaş’a yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı plaket takdim edildi.

Vali yardımcısı Akif Pektaş onuruna verilen veda yemeğine Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Karadağ, İl Genel Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri, İşçi ve Memur personeller katıldı. Yemek sonrası Personeller Vali yardımcısı Akif Pektaş’la hatıra fotoğrafı çekildiler.

akif-pektas-veda-etti!-(1).jpgakif-pektas-veda-etti!-(2).jpgakif-pektas-veda-etti!-(3).jpgakif-pektas-veda-etti!-(4).jpgakif-pektas-veda-etti!-(5).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler