Akıllı şehirler ICSG 2021’de masaya yatırılıyor

Akıllı şehirler ICSG 2021’de masaya yatırılıyor

Akıllı şehirler, teknoloji, su, çevre ve enerji sektörlerinin karar vericilerini bir araya getiren 8. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler...

Akıllı şehirler, teknoloji, su, çevre ve enerji sektörlerinin karar vericilerini bir araya getiren 8. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı ICSG 2021, Türksat'ın iletişim sponsorluğunda başlıyor.

İletişim sponsorluğunu Türksat'ın üstlendiği 8. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı ICSG 2021, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığının destekleri, Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği'nin (AUSDER) katkılarıyla 17-18 Haziran'da İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenecek. Kamu ve özel sektörün üst düzey temsilcilerini bir araya getirecek ICSG 2021'de dijital altyapı ile şekillenen şehirlere yönelik ekonomik gelişmenin ve yaşam kalitesindeki artışın önemli bir aracı olarak görülen "Akıllı Şebekeler ve Akıllı Şehirler" ele alınacak. Akıllı şehir, şebeke ve akıllı enerjiye dair çözüm önerilerinin global ölçekte masaya yatırılacağı ICSG 2021'in bu seneki ülke partneri ise İsveç. Akıllı ulaşım sistemleri alanında faaliyet gösteren kişi, kurum ve kuruluşları desteklemek amacıyla ICSG 2021 çerçevesinde bu sene 4'üncüsü düzenlenen AUS Türkiye Ulaşımda Aklın Yolu Ödülleri de sahiplerini bulacak.

Her yıl daha fazla sayıda proje ve çalışmanın başvurduğu ödüllere bugüne kadarki en yüksek katılımla 59 başvuru gerçekleşti. Covid-19 önlemleri çerçevesinde iki gün boyunca saat 10.00-17.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak ICSG 2021'e katılmak isteyen tüm ziyaretçiler fuar alanında kayıt yaptırabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler