AKKAYA İLÇESİNDE SULAMA SUYU SIKINTISI

AKKAYA İLÇESİNDE SULAMA SUYU SIKINTISI

Kars Valisi Ahmet Kara, ilçede bulunan şeker fabrikasının yılda sadece 13 gün çalıştığını belirterek, "Fabrika yılın geri kalan 352 gün boş duruyor. Şuan orada 410 tane oturan işçimiz var" dedi.

Akkaya ilçesinde yıllık 25 bin ton şeker pancarı işlendiğini belirten Vali Kara, "Şeker fabrikasının 410 tane işçisi var. Yılda 13 gün çalışan fabrika ilçede yetiştirilen 25 bir ton pancarı 13 günde işliyor. Yılın geriye kalan 352 günü boş duruyor. Şuan orada 410 tane oturan işçimiz var" şeklinde konuştu.

Kars Valisi Ahmet Kara, Akkaya ilçesinde çiftçiler ile sulama birliği arasında yaşanan su sıkıntısını çözmek için devreye girdi. İlçede yeteri düzeyde su olduğunu ancak suyun su kanallarının bakımını yapacak otoritenin olmadığını kaydeden Vali Kara, yaşanan itilafı giderilmesi için sorumlu kurumu bulacaklarını ifade etti. Vali Kara, "Orada ekonomik yönden çökmüş, su paralarını toplayamayan veya topladıkları paraları başka yerlere harcamış bir birlik var. Şunda adli mercilerde hesap veriyorlar. Birlikte dağılmış vaziyettedir. Bu işi Devlet Su İşleri ya kendisi yürütecek ya da birlik kuracak. Geçen yılda DSİ ve İlçe Kaymakamlığı ortaklaşa kanalların bir bölümünü temizlediler. Bu yıl yağmur fazla yağdığı için kanalların bakımının bir an önce yapılması gerekir.

Önceki ve Sonraki Haberler