Akrepler depremin habercisi olabilir mi?

Akrepler depremin habercisi olabilir mi?

Son yaşanan Elazığ ve Van'da yıkıma neden olan İran depreminin öncesi ve sonrası, Kars’ta bazı evlerde ortaya çıkan akreplerin depremin habercisi olduğuna inanılıyor.

KARS MANŞET

Dün İran’da meydana gelen deprem öncesi ve sonrası Kars’ta Sukapı Mahallesinde ki bazı evlerde ortaya çıkan akrepler, vatandaşları tedirgin ediyor.

Özellikle yaşlılar tecrübelerine dayanarak, geçmiş zamanlarda da deprem öncesi bazı hayvanların belirgin bir şekilde depremi bir şekilde haber verdiklerini ileri sürüyor. Kış şartlarının yoğun olarak yaşandığı Kars’ta da Sukapı Mahallesindeki bazı evlerde ortaya çıkan akrepler, herkesi şaşırtıyor.

Mahalle sakinlerinden Servet Savaş, akreplerin Elazığ depremi öncesinde olduğu gibi dün yaşanan Van depremi öncesinde de ortaya çıktığını ve bu nedenle tedirgin olduklarını söyledi. Savaş, akreplerin kış olmasına rağmen mahalledeki diğer evlerde de ortaya çıktığını dile getirdi.

Ülke genelinde yaşanan ve acı sonuçlar doğuran depremler, Karslıları da derinden üzerken, halk televizyon karşısında deprem haberlerine yoğunlaşıyor. Sukapı Mahallesinde kış ortasında ortaya çıkan akreplerin yanı sıra birçok hayvanın depremi önceden hissettiklerini ileri süren mahalle sakinleri, kedi, köpek, at, fare ve diğer evcil hayvanların alışık olmayan tepkiler verdiklerinin bilindiğini belirtiyor.

Mahalle sakinleri ayrıca, Kars’ta meydana gelecek olan olası bir depremde çok sayıda evin büyük oranda yıkılacağını iddia ettiler. Özellikle Sukapı Mahallesinde çok sayıda eski ve yığma gecekonduların olduğunu da hatırlattılar. Kars’ta bir çok mahallenin kentsel dönüşüm kapsamında elden geçirilmesi gerektiğine de dikkat çeken mahalle sakinleri, depremlerin artık ülkemizin en önemli gerçeklerinden biri olduğunun unutulması gerektiğini savundular.

Öte yandan Kars Valisi Türker Öksüz’ün talimatlarıyla il merkezinde depreme dayanıksız hale geldikleri için Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Ortaokulu, Gazi Ahmet Muhtar Paşa Endüstri Meslek Lisesi ve Cumhuriyet Anadolu Lisesi ile birlikte bazı kamu binalarının yıkılması da kentsel dönüşümün ilk adımları olarak değerlendiriliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler