Aksaray Belediyesi Sarıkamış Şehitlerini Andı

Aksaray Belediyesi Sarıkamış Şehitlerini Andı

Aksaray Belediyesi, Sarıkamış Harekâtı’nın 102'nci yıl dönümü dolayısıyla, “102.Yılında Sarıkamış” adlı program düzenledi.

Aksaray Belediyesi, Osmanlı Devleti tarihinin en acı olaylarından biri olan Sarıkamış Harekâtı’nın 102'nci yıl dönümü dolayısıyla, “102.Yılında Sarıkamış” adlı program düzenleyerek, harekâtta donarak can veren binlerce askeri ve vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitleri andı. 

Aksaray Kültür Merkezinde düzenlenen programa Aksaray Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut, Başkan Yardımcısı Güven Kemerkaya, Aksaray Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Koçak, daire müdürleri, sivil toplam kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, Amir Ateş’in seslendirdiği ilahi ve kasidelerle başladı. Sarıkamış ile ilgili belgesel film ve slayt gösterileriyle devam eden programda Sarıkamış harekâtında şehit olan 40 Aksaraylı askerinde isimleri yayınlandı. Sanatçılar Recep Ergül, Armağan Elçi ve Ali Önder Balcı seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle salondaki izleyicilere duygulu anlar yaşattılar. Ömer Faruk Elmas’ın Kum sanatıyla Sarıkamış harekâtını ekranlara yansıtması izleyiciler tarafından bol bol alkışlandı.

Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Güven Kemerkaya, çok güzel bir program gerçekleştiren sanatçı Recep Ergül ve tüm ekibine teşekkür ederek, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı adına tablo hediye etti.

aksaray-belediyesi-sarikamis-sehitlerini-andi-(1).jpgaksaray-belediyesi-sarikamis-sehitlerini-andi-(2).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler