AKSOY'DAN KARSLILIK VURGUSU

AKSOY'DAN KARSLILIK VURGUSU

CHP Kars İl Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçilen eski İl Genel Meclis Üyesi Çiğdem Perihan Aksoy, “Barışın ve kardeşliğin şehri iken, düşmanlığın şehri olduk” dedi.

CHP Kars İl Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçilen eski İl Genel Meclis Üyesi Çiğdem Perihan Aksoy, “Barışın ve kardeşliğin şehri iken, düşmanlığın şehri olduk” dedi.


Dün yapılan CHP Kars İl Kongresi’nde konuşan Aksoy, Kars’ı anlattı. Başta Genel Başkan Yardımcısı yılmaz Ateş olmak üzere, Genel Merkez’den gelenlerin uzun ve gereksiz konuşmalarıyla salonda bulunanları adeta uyuttuğu konuşmada, Karsla ilgili gözlemlerin ortaya konulduğu tek konuşma Aksoy’dan geldi. 

Konuşmasında yalnızca Karslılık olgusuna değinen Aksoy, “Bir dünya şehri olan Kars, kendi kültürünü, kendi ruhunu yaratmış bir kenttir. Tarihe şöyle bir baktığımızda Kars, birçok etnik yapının, kültürün, siyasi anlayışın barış içinde yaşadığı, olgun, hoşgörülü, hayırda, şerde dayanışmanın en üst seviyede yaşandığı, hiçbir siyasi anlayışın diğerini dışlamadığı bir hoşgörüye sahiptik. Ancak ne acıdır ki, barışın ve kardeşliğin şehri iken, düşmanlığın şehri olduk.” dedi. 

“İMAR EDECEĞİZ DEDİLER, SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİLER”

AKP iktidarının Kars özelinde yarattığı en büyük tahribatın, Kars’ın bu özgün dokusunu parçalamış olması olduğunu ve “Ne oldum” görgüsüzlüğü, gözü dönmüş bir intikamcı ruh haliyle, Kars’ın tozunu attırdıklarını, “İmar edeceğiz” diye gelip, Kars’ı savaş görmüş şehre dönüştürdüklerini ifade eden Aksoy, “Allah aşkına bu şehre, bu köylere çıkıp bir bakın. Böyle şehir mi olur, böyle köy mü olur? Fiziki tahribatı önemsemiyorum. Bu düzelir. Ama toplumsal dokuyu yeniden onarmamız epey zaman alacaktır. İktidar hoşgörüsüzlüğü, bürokrasiyi çil yavrusu gibi dağıttı. Silik, iddiasız beceriksiz, vizyonsuz bürokratik kadrolar, devletten umudumuzu kesmemize neden oldu. Kendileri gibi olmayanlara karşı komşuluğa, hemşeriliğe yakışmayan, devlet imkânları kullanılan bir saldırganlıkla karşılaştık. Halk; bürokratik, mali, siyasi tehditle, terörize yöntemlerle sindirildi.” diye konuştu. 

“GERİLİM VE KORKU İKTİDARI”

Konuşmasını, büyük Çinli komutan Sun Tzu’nun, savaş sanatı adlı kitabından alıntıyla sürdüren Aksoy, şunları söyledi:

“Sun Tzu, ‘Bir ülkeyi yönetmenin en kolay yolu; hayali bir düşman yaratarak kitleleri o hayali düşman üzerine yürütürseniz, halk kendi sorunlarını unutur, itaat eder, iktidarı sorgulamaz.’ diyor. Bugün AKP iktidarının uyguladığı politika tam da budur. Hayali bir darbe yaratıp, kitleleri bununla oyalayıp, halka, “kuşa bak” derken, gerilim, korku üzerinden iktidarın devamını sağlıyorlar. Bugün bize düşen, AKP iktidarının uyguladığı bu ‘psikolojik savaş’ taktiklerini boşa çıkarmaktır. Milletin üzerindeki bu psikolojik baskıyı kırmak, halkın özgüvenini tekrar sağlamak, birleşirsek halkın iktidarının yakın olduğu umudunu halkta yeşertmemiz gerekiyor. Bugün ülkemiz var olmakla yok olma sürecini yaşıyor. Her birimiz tarihsel bir sorumlulukla karşı karşıyayız. Siyasi partiler kimseye baba mirası değildir. Dün başkaları yönetiyordu, bugün başkaları, yarın da başkaları yönetecek. Bunu hazmetmezsek halkta bizi hazmetmez. Hepimiz hata yapabiliriz. Gün, birbirimizin hatalarını sorgulamak günü değildir. Gün, birlik olmak ülkemizin geleceğini kurtarmak günüdür. Halkın iktidarını kurmak için el ele zafere doğru yürümeliyiz.”

Konuşması salonda bulunanlaür tarafından ayakta alkışlanan Aksoy, başta Divan Başkanı olmak üzere özellikle Genel Merkez’den gelenler tarafından tebrik edildi ve “Merak etmeyiniz, Kars, CHP iktidarıyla yeniden özlemi duyulan barış ve kardeşlik dolu günlerine geri dönecektir.” dediler.

Kars Haber Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler