Akyaka Bu Yıl Da Okuyor

Akyaka Bu Yıl Da Okuyor

Kars Akaya Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce geçen yıl yapılan “Akyaka Okuyor” yarışması gelen yoğun talep üzerine bu yıl da yapılacak.

Geçen yıl yapılan yarışmada ödüllerin cazip olması ve ilçe halkının gönüllü katılımı bu yılda artarak devam edeceğe benziyor. Akyaka Kaymakamlığınca yapılan bu yarışma ayrıca SODES Projesine de ilham kaynağı olmuş Akyaka Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılan proje  kabul edilerek uygulanmaya  başlandı.

Kitap Okuma yarışması 2-3. sınıflar, 4-5. sınıflar, 6-7-8. sınıflar,  9-10-11-12. sınıflar ve yetişkinler olmak üzere toplam 5 kategoride düzenlenecek olup  20 Aralık 2015- 31  Mart 2016 tarihleri arasında en çok kitap okuyan katılımcıların kategorilerine göre bağımsız kurul tarafından değerlendirilmesi neticesinde kazananlar açıklanacak. Yarışma sonucunda ödüller geniş bir katılımla takdim edilmesi planlanmakta.

Geçen yıl ilki düzenlenen bu yarışma öğrencilere kitap okuma alışkanlığının pekişmesine katkı sağladı, öğrenciler arasında rekabeti ve başarıyı artırdığı gözlemlendi, bu yıl da düzenlenen yarışmanın kitap okumayı sevdirmeyi ve okuma alışkanlığı kazandırması hedeflendi. Öğrenciler arasında katılım olduğu gibi ilçede yaşayan halk ve kamu kurumu personelin masalarında kitap bulundurdukları ve bu kitapları okudukları gözlerden kaçmadı.

Çağımızda artık hastalık haline gelen Sosyal paylaşım sitelerine bağımlılığın azaltılması ve kitap okumaya yönelik alışkanlığı artırması yönünde bu kampanyanın başarıya ulaşacağı ve buna benzer kampanyaların artması gençlerimiz açısından çok faydalı olacağı açıklandı. kha

Önceki ve Sonraki Haberler