Akyaka Milli Eğitim’den RAM’a ziyaret

Akyaka Milli Eğitim’den RAM’a ziyaret

Kars'ın Akyaka ilçesinde İlçe Mili Eğitim Şube Müdürü Metin Özgen ve 3 rehber öğretmeni, Kars Rehberlik Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti.

Akyaka Milli Eğitim’den RAM’a ziyaret

Kars’ın Akyaka ilçesinde İlçe Mili Eğitim Şube Müdürü Metin Özgen ve 3 rehber öğretmeni, Kars Rehberlik Araştırma Merkezi’ni ziyaret etti.

Kars Akyaka Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında  Akyaka ilçe merkezinde ve tüm köy okullarında rehber öğretmenler tarafından yapılan  çalışmalar sonucunda, özel eğitime gereksinim olan öğrenciler,madde bağımlılığı olan öğrenciler, saldırgan davranış gösteren öğrenciler , ailede şiddet gören öğrenciler tespit edilerek değerlendirme yapmak üzere Kars Rehberlik Araştırma Merkezi’ne İlçe Mili Eğitim Şube Müdürü Metin Özgen ve 3 Rehber Öğretmen ziyaret gerçekleştirdi.

Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Tarih Karabağ, yapılan bu çalışmanın alan taraması açısından önemli olduğunu belirterek, “İlçeler arasında daha önce bu tür geniş kapsamlı  proje  yapılmamıştır. Böyle bir çalışmanın yapılması bizi de çok mutlu etmiştir. Bu çalışma da emeği geçen herkese teşekkür ediyor aynı zamanda gerekli tüm desteği sağlayacağımızı ifade etmek istiyorum.”dedi.

Akyaka İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Özgen de “Rehber öğretmenlerimizle birlikte bir çalışma yaptık. Yapmış olduğumuz bu çalışmada ilçemizin özel eğitim gereksinimine ihtiyaç duyulan öğrencilerimize ait bilgileri istatistiksel verilerini elde ederek problemleri ortadan kaldırmak amacıyla Rehberlik Araştırma Merkezi ile birlikte işbirliğine gidilmesi suretiyle öğrenci ve öğretmenlerimize yönelik teknik destek sağlamayı amaçlıyoruz.” diye konuştu. kha

Önceki ve Sonraki Haberler