Akyaka Müftülüğü Ani’de

Akyaka Müftülüğü Ani’de

Akyaka ilçe Müftülüğü çalışanlarına Kars'ın tarihi güzelliklerini gezdiriyor

 

Kars Akyaka İlçe Müftülüğü, çalışanlarına Kars’ın manevi ve tarihi güzelliklerini düzenlediği gezi programları ile yerinde gösteriyor. Geleneksel hale getirildiği belirtilen gezilerin ana teması ise kurum içinde kaynaşmayı sağlamak.
 
Akyaka İlçe Müftüsü İsrafil Gök, müftülüklerinin sıklıkla gerçekleştirdiği gezi programları çerçevesinde geçen hafta Sarıkamış şehitliğini ziyaret ettiklerini bu hafta ise Kars’ın tarihi ve turistik yerlerinden birisi olan Ani antik şehrini gezdiklerini tarihi yerinde görerek tarih kültürlerini ilerlettiklerini yanı sıra kurum çalışanlarının kaynaşmalarını sağladıklarını söyledi.
 
Bu arada düzenlenen gezi hakkında bilgilerde veren Gök, “Gezimiz Ani yolu üzerinde bulunan Subatan Köyü Şehitliğinde yapılan dua başladı. Daha sonra Ani Ören yerindeki kiliseler ve Anadolu’da ilk inşa edilen cami olan Ebu Manuçehr Camii ve Anadolu’da ilk Cuma namazının kılındığı Fethiye Camii (Büyük Katedral) ve Selçuklu Sarayını rehber eşliğinde gezdik. Ardından yine Kars’ın doğal ve tabii güzelliklerinden biri olan Kuyucuk kuş cennetinde yapılan piknikle gezi programımızı sonlandırdık.” dedi.
kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler