Akyaka’da 23 Nisan Coşkusu

Akyaka’da 23 Nisan Coşkusu

Akyaka Kaymakamı Osman Uğurlu'nun tören alanına teşrifinin ardından günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Atatürk Yatılı Bölge Ortaokulu Müdür Vekili Salim Buğra Bulgu yaptı.

Akyaka’da 23 Nisan Coşkusu

Kars’ın Akyaka İlçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uçar’ın tüm daire amirlerinin huzurunda Atatürk Anıtına çelenk koyması ve bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Akyaka Kaymakamı Osman Uğurlu’nun tören alanına teşrifinin ardından günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Atatürk Yatılı Bölge Ortaokulu Müdür Vekili Salim Buğra Bulgu yaptı. Daha sonra ilk ve orta dereceli okullar tarafından hazırlanan gösteriler sahnelendi. Öğrencilerin şiirleri ile süslenen kutlamalarda Gazi Mustafa Kemal Anaokulu öğrencileri ve Merkez ilkokulu birinci sınıf öğrencilerinin hazırlamış olduğu Kafkas halk oyunları gösterisi büyük alkış aldı. Törende ayrıca resim, şiir ve kompozisyon dalında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri İlçe Kaymakamı Osman Uğurlu, Garnizon Komutanı Halil İşler ve Belediye Başkanı Muhammet Toptaş tarafından verildi.

Gösteriler sırasında yanına gelen çocuklarla hatıra fotoğrafları çektiren Kaymakam Osman Uğurlu’nun çocuklarla sıcak sohbetleri dikkatlerden kaçmadı.

Kutlama törenleri tüm coşkulu bir şekilde sunulan gösterilerin ardından sona erdi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler