Akyaka’da 4 Dakikada Hayat Kurtulacak!

Akyaka’da 4 Dakikada Hayat Kurtulacak!

Akyaka İlçe Entegre Devlet Hastanesi’nin hayati önem taşıyan tıbbi cihaz ihtiyacı Türkiye Yardım Severler Derneği (TYSD) Kars Şube Başkanı Yasin Aşkın Yıldırım’ın desteğiyle karşılandı.

Geçtiğimiz yıl aralık ayı içerisinde tamamlanan ve hizmete açılan geniş kapasiteli yeni binasında hizmet vermeye başlayan Akyaka İlçe Entegre Devlet Hastanesi’nin kalp krizine acil müdahalede kullanılan Defibrilatör (Şok Cihazı) Yasin Aşkın Yıldırım tarafından karşılandı.

Çeşitli branşlarda uzman doktor kadrosunun da tamamlanmasıyla birlikte tam donanımlı hizmet verecek olan hastanede bazı polikliniklerin tıbbi cihaz ihtiyacı olduğu gözden kaçmazken, bu ihtiyaçların karşılanması noktasında ilk adımı atan Yardım Severler Derneği Kars Şube Başkanı Yasin Aşkın Yıldırım’a cihaz takdiminde Akyaka Kaymakamı İbrahim Cengiz’de eşlik etti.

Hayırseverlerin desteğinin büyük önem taşıdığı dikkat çeken Akyaka Kaymakamı İbrahim Cengiz, bölgenin göç vermesinin nedenlerinden bir tanesinin de sağlık olduğuna vurgu yaparak, bu eksikliklerin giderilmesi noktasında elini taşın altına koyan herkese teşekkür etti.

Akyaka İlçe Entegre Devlet Hastanesi’ndeki uzman hekim eksikliğine de dikkat çeken Kaymakam Cengiz, bu bölgeden uzmanlar, hekimler, memurlar ve bürokratlar yetiştirmenin önemine de değindi. Akyaka Kaymakamı İbrahim Cengiz, daha sonra konu hakkında şunları söyledi; “Akyaka İlçe Entegre Devlet Hastanesi geçen yıl Aralık ayında faaliyetine başladı. İlçemizde gerçekten tam kapasiteyle hizmet veren bir hastaneye ihtiyacımız vardı. Birçok kişinin emekleriyle şuan bu hastanemiz ilçemizde faaliyete geçti fakat hastanemizde ufak tefek eksiklerimiz mevcut. Bu manada gerek hastane yöneticilerimiz, gerek bizler gayret içerisindeyiz. Hastanemizi daha faydalı, daha donanımlı bir hale getirip insanlarımıza daha kaliteli hizmet sunmak adına elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Tüm bunların yanında Yardım Severler Derneği Kars Şube Başkanı Yasin Aşkın Yıldırım’ın de bu eksikliklerin giderilmesi noktasında bir teveccüh göstererek ilçemiz hastanesinde büyük eksikliği yaşanan bir cihazı (Şok Cihazı) hediye ederek bu konudaki duyarlılıklarını ortaya koymuşlardır. Bu manada kendilerine ilçem adına teşekkürlerimi sunuyorum.”

Akyaka İlçe Entegre Devlet Hastanesi’ne Yardım Severler Derneği Kars Şube Başkanı Yasin Aşkın Yıldırım tarafından hediye edilen Defibrilatör (Şok Cihazı)’nın maddi değerinin de yüksek meblağda olduğunu kaydeden Akyaka İlçe Entegre Devlet Hastanesi Müdürü Onur Budak, bu cihazla yapılacak müdahalelerin hayat kurtaracak önem taşıdığına işaret etti.

Bu dalda yapılacak müdahalenin ilk 4 dakikasının hayati önem taşıdığının altını çizen Hastane Müdürü Onur Budak, “Bilindiği üzere Akyaka İlçe Entegre Devlet Hastanemiz yeni açıldı ve birtakım eksiklikleri var. Bilindiği üzere Akyaka ilçemiz 60 Km mesafeyle Kars’a en uzak olan ikinci ilçemiz ve bu bağlamda acil müdahale konusunda büyük eksiğimiz olan Defibrilatör (Şok Cihazı) hayırsever vatandaşlarımızdan Yardım Severler Derneği Kars Şube Başkanı Yasin Aşkın Yıldırım tarafından hastanemize kazandırılarak bizleri büyük ölçüde mutlu etti. Bu cihazın hayati önem taşıdığını söylemek mümkün. Çünkü bu cihazla acil müdahale konusunda ilk 4 dakikada yapılacak müdahale çok önemli ve bizde yoktu. Düşünün ki bir ambulansla acil hastayı Kars’a göndermeye kalksanız en çabuk 30 dakikada ulaşabiliyor ve müdahale zamanını da baz alırsak bu süre daha da uzuyor dolayısıyla da her şey için çok geç kalınış olabiliyor. Bu bağlamda bize bu desteği sağlayan Yardım Severler Derneği Kars Şube Başkanı’na bir kez daha teşekkür ediyor, onun nezdinde Akyaka ve Kars’taki yardımsever vatandaşlarımızın desteğini de beklediğimizi bilmelerini istiyoruz.” dedi.

Hayırsever Yasin Aşkın Yıldırım’ın katkılarıyla bu yöndeki hastalığın teşhis ve tedavisinin yapılmaya başlandığını vurgulayan Onur Budak, hayırseverlere teşekkür etti.

Yardım Severler Derneği Kars Şube Başkanı Yasin Aşkın Yıldırım ise; “Sağ olsunlar ilçemizin yetkilileri Akyaka Kaymakamı sayın İbrahim Cengiz ve Akyaka İlçe Entegre Devlet Hastanesi Müdürü sayın Onur Budak ilgilerini ve misafirperverliklerini gösterdiler ve her adımda bizimle yürüdüler. Hastanede böyle bir ihtiyacın olduğunu söylediklerinde biz de bu ihtiyacın giderilmesi noktasında elimizden geleni yaptığımızı düşünüyoruz. Hastanemizin başka ihtiyaçları da var ve benim ricam Kars’ta ve Akyaka’da hayırsever vatandaşlar tarafından bu desteklerin devamlılığının sağlanmasıdır.” ifadelerini kullandı.

Herkesin bu tür konulara karşı duyarlı olmasını isteyen Yıldırım, “Hastanemizin bu eksikliklerini hep birlikte gidererek daha donanımlı bir hale getirip hizmet vermesini sağlamalıyız. İnsanlara hizmet çok önemlidir, sevabı büyüktür ve tekrar tekrar rica ediyorum el ele vererek bu aksaklıkların, eksikliklerin üstesinden birlikte gelelim.” diye konuştu.

Akyaka İlçe Entegre Devlet Hastanesi tarafından hazırlanıp cihazın bulunduğu odanın kapısına asılan tabelada ,“Bu Odanın Donanımı Temel Yıldırım Tarafından Yapılmıştır” yazısı yer aldı. 

kha

Önceki ve Sonraki Haberler