Akyaka’da Cumhuriyet coşkusu

Akyaka’da Cumhuriyet coşkusu

Cumhuriyetimizin 89. yılı yurt genelinde olduğu gibi Kars'ın Akyaka İlçesi'nde de coşkuyla kutlandı. 28 Ekim Pazar günü çelenk koyma töreninin ardından bugün de halkın ve devlet erkânın katıldığı coşkulu bir kutlama yapıldı. Törenin başlamasına saatler ka

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardında başlayan törende halkın ve öğrencilerin bayramını kutlayan Kaymakam Osman Uğurlu, törende yaptığı konuşmada herkesin Cumhuriyet Bayramını kutladı.
 
Uğurlu şunları söyledi:
“Memleketimizin aziz ilçesi Akyaka’nın değerli insanları, fedakârca çalışan kıymetli mesai arkadaşlarım! Geleceğimizin güvencesi sevgili gençler, bu gün burada bu güzel günde koca tarihin ve şu gök kubbenin şahitliğine, yastığı mezar taşı yorganı kar olanların şehitliğinde, devletimizin en büyük gününü kutlamak için toplanmış bulunmaktayız. Bayramımız hepimize kutlu olsun. Yüreğindeki bağımsızlık ateşinden başka hiçbir şeyi olmayan atalarımızın yıllar önce canıyla, kanıyla yazdığı Türk destanı tarihin altın sayfalarındaki yerini almıştır. Milletimizin gönlündeki en büyük payenin şehitlik mertebesi olduğunu bilen ve bu gün yüz binlercesi bir zafer anıtının altında görünümünü bozmak için uğraşıyorlar. Bugün görevimiz bize emanet edilmiş olan bu toprakların kıymetini bilmek kim olduğumuzu düşünmeden, aynı bayrak altında birleşerek bu ülke için en iyi olanı yapmaya çalışmak olmalıdır. Atalarımızın kalbindeki aşkı, yüreklerindeki gücü sürdürmek ve onlara layık olabilmek en büyük arzumuzdur. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin yıl dönümünü kutlarken aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz. Tüm hemşehrilerimizi en içten dileklerimle kutluyorum.” 
 
Cumhuriyet Bayramı etkinliği çerçevesinde düzenlenen kros, resim şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri Kaymakam Osman Uğurlu, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından verildi. Yarışmalarda en her daldan en çok ödülü Akyaka Atatürk Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerinin kazanması dikkatlerden kaçmadı. Öğrenciler tarafından sunulan şiirler ve Halk oyunları gösterilerinde halkın coşkusu doruğa çıktı, özellikle Atatürk Yatılı Bölge Ortaokulu Öğrencilerinin sunduğu yöresel halk oyunlarına ilçe halkının katılımıyla Cumhuriyet Bayramı şölen olarak kutlandı. Öğrencilerin geçit töreninin ardından kutlamalar sona erdi.
kha

Önceki ve Sonraki Haberler
Akyaka Haber