Akyaka’da Gündem!

Akyaka’da Gündem!

SERKA desteği ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü sorumluluğunda Akyaka'ya dezenfeksiyon ünitesi kuruldu.

 Akyaka’da Gündem!

HAYVAN DEZENFEKSİYON ÜNİTESİ

SERKA desteği ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü sorumluluğunda Akyaka’ya dezenfeksiyon ünitesi kuruldu. Dezenfeksiyon ünitesi ile hayvan sevki yapan araçların dezenfekte edilmesi ve böylece bulaşıcı hayvan hastalıklarının enfeksiyon zincirini kırarak, araçlarla yayılmasının önüne geçilmesi hedeflenmekte.

ASBEST BORU DEĞİŞİMİ

Akyaka Kaymakamlığı KHGB tarafından Demirkent Grup Köyleri hattında bulunan toplamda 2200 m. uzunluğundaki insan sağlığına zararlı asbest borular, sağlık şartlarına uygun yeni borularla değiştirildi. Bölgeye giden Kaymakam Osman Uğurlu, yeni hat hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgi alarak çalışmaları yerinde izledi.

KARAHAN KÖYÜ KURAN KURSU YAPIMI

Akyaka İlçe Müftülüğü öncülüğünde, hayırsever vatandaşların katkılarıyla Karahan köyüne Kuran Kursu binası yapılmaya başlandı. Kurs inşaatının 2014 yazında bitirilerek gelecek eğitim öğretim yılında hizmete alınması planlanıyor. İnşaatı yerinde görmek ve yapılan çalışmaların hangi aşamada olduğunu denetlemek amacıyla Karahan köyüne giden Kaymakam Osman Uğurlu çalışmadan dolayı hayırsever vatandaşlara ve emeği geçen herkese teşekkür etti

KÖY DENETİMLERİ

5442 sayılı yasa gereğince 2013 yılına ait gelir, gider ve köy işleriyle ilgili teftişler Kaymakam Osman Uğurlu tarafından gerçekleştirildi. Bu kapsamda başlangıçta Duraklı, Kürekdere, Geçit, İncedere, Şahnalar ve Camuşlı köylerine gidildi. Teftişlerde Kaymakam Uğurlu, vatandaşlar ve muhtarlar ile görüşerek köylerin yol, su, eğitim,asayiş, camilerin durumu, yapılması gereken işler ve köylülerin istek ve sorunları hakkında bilgi alarak, yapımı devam  eden  çalışmalar ile ilgili son durumları denetledi. Çalışmalara ayrıca ilçe daire amirleri de katıldı.

HÜKÜMET KONAĞI TADİLATI

Daha önce Kaymakamlık tarafından ihale edilerek yapımına başlanan dış cephe mantolama  ve lavabo ve tuvaletlerin yenilenmesi işi sona ererek vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Dış cephe mantolama işi  ile binadaki ısı kaybının önüne geçilerek önemli ölçüde yakıt tasarrufuna gidilmesi sağlandı, aynı zamanda hükümet konak güzel bir görünüme kavuşturuldu. Çalışanlar ve vatandaşlar için sağlıksız bir ortamın olduğu lavabo ve tuvaletler de yenilenerek hijyenik hale getirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler