Akyaka’da İlk Ders Bakan'dan!

Akyaka’da İlk Ders Bakan'dan!

2013 yılı Eylül atamasıyla ilk defa öğretmenlik mesleğine atanan öğretmenler Akyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde ilk işlemlerinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü tarafından Uyum Eğitim Semineri kapsamında Akyaka Atatü

 Akyaka’da İlk Ders Bakan'dan!

2013 yılı Eylül atamasıyla ilk defa öğretmenlik mesleğine atanan öğretmenler Akyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde ilk işlemlerinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü tarafından Uyum Eğitim Semineri kapsamında Akyaka Atatürk Yatılı Bölge Ortaokulunda mesleğe ilk adımlarını atmış oldular.

Öğretmenlerine Uzaktan Eğitim merkezi aracılığıyla canlı yayında “hoş geldiniz” diyen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğretmenlerin ilk heyecanlarını paylaştı. Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin’in konuşmasını canlı izleyen öğretmenler büyük bir camianın parçası olmaktan gurur duyduklarını belirttiler.

Akyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uçar, ilçe Milli Eğitim Şube müdürü Rıfkı Yağcı ve Atatürk Yatılı Bölge ortaokulu Müdürü Yüksel Geçener’in katılımıyla gerçekleşen seminerde öğretmenlik mesleğine ilk defa atanan öğretmenlere Uçar bir konuşma yaptı.

Müdür Mehmet Uçar şunları söyledi:

“Değerli öğretmenlerim öncelikle hepiniz hoş geldiniz,burada sizleri sabırsızlıkla bekleyen öğrencileriniz vardır, biliyorum ki sizlerde heyecanlısınız,şuanda en büyük sıkıntınızın barınma problemi olduğunun farkındayım ama ne yazık ki imkanlarımız burada kısıtlı özellikle kiralık ev problemimiz vardır. Bu problemi bir şekilde hep birlikte aşacağız çünkü hizmet etme isteğinizin her şeyden çok olduğunu biliyorum.Köy öğretmenlerimizin okullarının lojmanlarında kalmasını arzu ediyorum, ilçeye gidiş geliş hem sıkıntılı hem de kiralık ev bulunmamaktadır.Köydeki okul lojmanlarınız sizler için gayet makuldür, hem öğrencilerinizle kaynaşmış olursunuz hem de  bu vatan toprağında hepsi bizim olan insanımıza yol gösterir rehberlik edersiniz diye düşünüyorum. Karşılaşacağınız zorluklar sizi yıldırmasın biz büyük bir aileyiz tüm zorlukları birlikte aşmayı başaracağımızdan şüpheniz olmasın.Sizler burada öğrenmeye susamış çocuklara hizmet ederek onlara en güzel hediyeyi verecek onların yarınlarına bir ışık bir rehber olacaksınız. Sizlerden tek ricam Çocuklarımızın eğitimlerini aksatmayın, onlara iyi örnek olun, onlara severek ders verin, çünkü ne kadar çok mesleğinizi, öğrencilerinizi severseniz daha verimli olursunuz sizlerde bu kutsal meslekten zevk alırsınız. Sizlere şimdiden yeni eğitim öğretim yılında başarılar diliyorum” dedi. 3 gün boyunca Akyaka ve Kars Kurum ve kuruluşları ile Kars ilinin sosyal yapısı, okullar ve kültürel yapısı hakkında eğitim alacak öğretmenler 16 eylül pazartesi çalacak ders zili ile beraber ilk öğrencileriyle tanışacaklar.” kha

Önceki ve Sonraki Haberler