AKYAKA’DA NEVRUZ COŞKUSU

AKYAKA’DA NEVRUZ COŞKUSU

Baharın gelişi, Bolluk ve bereketin müjdecisi Nevruz Akyaka'da geleneksel şekilde kutlandı. 20 mart akşamı karanlığın çökmesinin ardından çocuklar evlerin damına çıkarak baca baca gezip kuruyemiş ve meyve topladı.

 

Nevruz gecesinde halk da aile bireyleriyle beraber  evlerinin önünde biriktirdikleri kurumuş otları tutuşturarak Nevruz ateşini yakarak üzerinden atladılar. Yeni yılın bolluk, bereketli ve huzurlu geçmesi temennisiyle eski geleneklere göre yanan otun küllerini evlerin bacalarından içeri atarak geceyi sonlandırdılar.

Akyaka’da Nevruz kutlamaları 21 Mart sabahı da Akyaka Kaymakamlığı’nın organize etmiş olduğu Nevruz kutlamaları iel devam etti.  İlçe Meydanında çalan davul zurnanın etrafında toplanan  halk, Akyaka Kaymakamı Akif pektaş ve beraberindeki İlçe protokol üyeleri  hep beraber Nevruz ateşini yakarak kutlamaları başlattılar. Daha sonra da boyanmış yumurtaları tokuşturan halk, ikram edilen şeker ve yemileri afiyetle yedi.

Daha sonra Kaymakam Akif Pektaş ve ilçe yöneticileri halkla birlikte halaylar çekip yanan ateşin üzerinden atladılar. Büyük bir şölen havasında yaklaşık 2 saat süren kutlamaların ardından Akyakalılar neşe içinde tören yerinden ayrıldılar.

 
DSC05521.JPG   
DSC05529.JPG

 

DSC05531.JPG

 

DSC05535.JPG  
DSC05516.JPG

 

 

 

Tacettin Durmuş

Önceki ve Sonraki Haberler
Akyaka Haber