Akyaka’da Okullar Hayat Buldu

Akyaka’da Okullar Hayat Buldu

​Kars’ın Akyaka İlçesi’nde Okullar Hayat Buldu

İMKB Anadolu Lisesi öğretmenleri ve okul idaresi el ele vererek okula bir voleybol ve basketbol sahası kazandırdılar, Çevre düzenlemesini de yaparak atık malzemeleri de bahçe işlerinde kullandılar. Kullanılmayan masa ve sıralarla ağaçları koruyan öğretmen ve öğrenciler bahçe işlerinde de yine el ele vererek çalıştılar.

Eski halini son derece sıkıcı bulan öğretmenler yaz mevsimiyle birlikte kolları sıvayıp, okulun bahçesini güzelleştirdiler. Bahçe duvarına spor resimleri çizen öğretmenler daha sonra bu resimleri boyayarak bir hareketlilik gelmesini sağladılar. Yapılan işler her geçen gün öğrencilerin beğenisini artırınca bu defa da bahçe düzenlemesine geçildi. Bu işler yapılırken bir yandan da voleybol ve basketbol sahası faaliyete sokuldu.

Projedeki en önemli amaç ise öğrencilerin hem teneffüs saatlerini ve boş vakitlerini bu bölümde geçirmeleri ve aynı zamanda da hafta sonlarında aileleriyle ve arkadaşlarıyla birlikte gelip sosyal imkanlardan yararlanmalarını sağlamak. Bu da oldu ve öğrenciler artık teneffüs saatlerini ve boş vakitlerini bu alanlarla spor yaparak geçiriyorlar.

Okul Müdürü Necdet Kara, sahanın bakım ve onarımının yanında yapılması gereken her türlü işlerde öğrencilerimizle el ele çalışıyoruz. Atıl durumdaki sıralarımızın ayaklarından ağaçların etragını korumak için çit yaptık. Öğrencilerimiz sadece hafta için değil hafta sonunda da buraya gelip spor yapsınlar istiyoruz. Gelip burada top oynasınlar, stres atsınlar. Velilerimizde gelebilirler. Tem isteğimiz ise amacında kullanılmasıdır.” dedi.

Beden Eğitimi Öğretmeni Aynur Ayça Adıgüzel de, “Öğretmen arkadaşlarımızda sahamızda resimler çizip boya yapıyoruz. Öğrencilerimizde bizlere yardım ediyor. Öğrencilerimiz daha mutlu olsun ve daha hevesli ders işlesinler diye bahçe duvarlarına böyle spor resimleri yaptık. Bu çalışmamız öğrencilerimizin çok hoşuna gitti. Güzel çizimleri olan öğrencilerimiz bizlere bu konuda yardımcı oldular.” diye konuştu.

Öğrencilerden Büşra Aras ise, “Duvarları boyuyoruz, resim çiziyoruz. Sporla ilgili olduğu için daha yatkınız. Saha önceden çok sıkıcıydı ama şimdi daha renkli, Öğretmenlerimizle basketbol, voleybol oynuyoruz, fidan dikiyoruz.” şeklinde konuştu.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler